Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Други

ЛЮБОПИТНАТА история за появата на „ЛЕГО”

ЛЕГО е изключително известна игра, но малко от вас знаят историята, която се крие зад нея. А ето я и нея.

Бедният дърводелец от Билунд, Дания Оле Кирк Кристиянсен, започнал да прави дървени играчки през 1932 г., но прочутите му пластмасови строителни части „Лего” започнали да се продават чак през 1949 г.

Името на компанията Лего било измислено от Кристиянсен от старата датска фраза „leg godt”, която означава „играя добре”.

През 1947 г. Оле Кирк и неговия син Годфред се сдобили с мостри на съединяващи се пластмасови блокчета, изработвани от компанията „Кидикрафт”. Тези „сглобяеми блокчета за строене” били изработени и патентовани в Англия от детския психолог Хилъри Хари Фишер Пейдж. Няколко години по-късно през 1949 г. Лего започнали да произвеждат подобни блокчета, наричайки ги „автоматично свързващи се тухлички”.

Използването на пластмаса в производството на играчки не се приемало добре от търговците и потребителите по онова време. Много от играчките на Лего груп били върнати заради ниски продажби. По това време се мислело, че пластмасовите играчки никога няма да заменят дървените.

През 1954 г. синът на Кристиянсен, Годфред съзрял огромния потенциал, който имали блокчетата „Лего” като система за творческа игра, но проектът за съвременното Лего бил готов чак през 1958 г.

През годините били създадени още много видове Лего комплекти, серии и части, с много иновационни подобрения и добавки, достигнали върха си с пъстрите, многофункционални строители „Лего”, които познаваме днес.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 990 прегледа
Публикувано на: 2016-02-02 13:15:51
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: ЛЮБОПИТНАТА история за появата на „ЛЕГО”
На: 2016-11-06 15:36:18 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 817 прегледа
Четирима израелци са нападнати и пребити в ранните часове днес, близо до президентството в столицата. Единият от тях обаче е в ареста, защото при пристигането на полицията се е отървал от пакет, вероятно с наркотици. Към момента информацията е, че израелците сами са подали сигнал за нападението срещу тях. Точното място на побоя е улица Лего, близо до заведение, което е на метри от президентската ... още
На: 2016-01-25 21:24:58 преди: 2 години / 8 гласа / 38 точки / 0 коментара / 20832 прегледа
Битката до Дойран е една от най-епичните в българската история. Това е една от причините например сърбите да ни мразят, тогава ги правим на пух и прах. Въобще това е и един от паметните мигове в модерната военна история на България! Изгледайте видеото, за да разберете повече и бъдете ГОРДИ, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ! ... още
На: 2015-08-11 11:16:11 преди: 2 години / 6 гласа / 23 точки / 0 коментара / 6035 прегледа
Видео компилация разказваща за 5 те най зли жени в човешката история! Добре направена и описваща женската злоба и това на какво са способни жените. В това видео ще ни се разкаже за 5 от на-злите от тях, а ние ще си направим преценка дали да повярваме в фактите изнесени от автора. Видеото: ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X