Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Македонци и албанци опитват да се гаврят с нас като защита, че ще разкрием ИСТИНАТА!

Всички знаем за искането на нашите евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев да се изчисти въпроса с наличието или липсата на българско малцинство в Албания. Македонците в Албания са като попарени и са се разгневили на исканото от депутатите.

По принцип в Голо Бърдо, Гора и Мала Преспа в Албания има малцинство, което се смята за македонско, но са налични основания, че може да е българско. Има брутална реакция от страна на Македонското дружество „Илинден“ и по-специално клоновете му в Тирана и Голо Бърдо. ЕС наблюдава това дружество изкъсо, защото не е ясно доколко се справя с малцинствените проблеми в Албания.

Вестник „Вечер“ публикува материал, в който думите на евродепутатите ни са основани на груб фалшификат и чувствата на македонците са накърнени.

"Македонско дружество "Илинден" - Тирана и клонът му за Голо Бърдо ясно повтаряме, че няма българи в регионите Преспа, Голо Бърдо и Гора, както и в цяла Албания. В същото време припомняме, че на цялата територия на Република Албания и особено в регионите Преспа, Голо Бърдо и Гора не живеят българия, а само македонци. От албанското и македонското правителство настояваме за остър демарш пред Брюксел и София за нотификацията на фалшива българска история пред европейските органи и за преименуването на македонците в Албания на българи," иска се в документа на споменатите организации.

Албанци и македонци са попарени от уж „денационализаторската политика", която от години била провеждана от страна на София. Били сме издавали незаконно гражданство на македонците от Албания. Призовават Брюксел за реакция. Направо няма да коментирам.

loading...
Рейтинг: 2 звезди | 2 гласа | 4 точки | 1 ком. | 2449 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-03-24 09:19:10 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 525 прегледа
Чехия е най-малко вярващата в Бог страна в света, сочи изследване на учените Стоет и Дейвид Джиъри от Университета в Мисури, цитирано от Дейли мейл. Според проучването, обхванало 82 страни по света, най-заклети атеисти след чехите са японците, следвани от естонци, шведи и норвежци. Петте най-религиозни страни от друга страна са Катар, Индонезия, Египет, Йемен и Йордания. Великобритания е 14-та, а ... още
На: 2016-04-15 13:19:35 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 5057 прегледа
Ние се тупаме в гърдите и твърдим, че сме патриоти, но един македонски граничар ни показа какво е наистина да обичаш страната си. Видео, заснето на границата между Македония и Гърция, се превърна в хит в социалните мрежи. На него се вижда как бежанци крещят по граничарите, опитват да прескочат оградата и ги псуват ги. Вместо да се притеснят, македонците остават на позиции и им отвръщат подобаващ ... още
На: 2017-01-13 15:17:46 преди: 1 година / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 732 прегледа
Албанци подпалиха сръбския национален флаг в Женева, информира белградското радио Б92. Няколко десетки имигранти от Балканите оказаха протестни действия в швейцарския град на 6 януари срещу ареста на бившия командир на Армията за освобождение на Косово (АОК) и премиер в Прищина Рамуш Харадинай. В интернет са разспространени кадри , на които се вижда демонстративна агресия и вандализум и двама уча ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X