Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Макрон се готви да погребе ЕС!?

Евросъюза, както недавно обяви президента на Франция Емануел Макрон на всеуслушание се нуждае от голямо единство включвайки създаването на "бюджет за еврозоната, управляван от парламента на ЕС и министрите на финансите на еврозоната".

Необходимост от централизация на властта в Брюксел по-вид е един урок, който истеблишмънта на ЕС усвои след британския референдум за членството му в ЕС.

Между другото, в Каталуния хората искат независимост в Испания и първото, което ги безпокои е влиянието на Мадрид върху каталунския бюджет.

С една сторона, хората в цяла Европа се стремят към автономия.

В Мадрид е проблема със Страната на баските, в Италия - Падания и Южен Тирол, като на север не се считат една област с Мезоджорно на юг, Корсика не иска да принадлежи към Франция и наскоро Великобритания имаше проблем с Шотландия.

Да не пропуснем дори и Брюксел, който е столица на Фландрия, която иска да се отдели от Белгия.

А, що се касае за бившите източно-европейски държави, като Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Румъния и България - които се стремят да се освободят от прегръдката на ЕС.

Оказва се, че всичко това е много сложно.

На целият този национализъм президента на Франция Макрон иска да добави съюз за финансов трансфер, който по негово мнение е необходим за успеха на единната валута.

На континента, населението е смесено от множество разнообразни нации и предложението на Макрон, ако бъде реализирано навярно ще доведе до гибелта на ЕС.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-08-29 20:58:30 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 221 прегледа
Новини: По убеждение на експерти, ейфорията след президентските избори утихна и накрая се установи, че доверието на французите в Емануел Макрон продължава стремително да пада. Според последните запитвания повече от половината граждани не се доверяват на новия президент. За последните 30 дни рейтинга на Макрон е паднал на 14%.  Засега 40% от гражданите на Франция са удовлетворени от работата на Макрон н ... още
На: 2017-05-01 11:48:30 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 946 прегледа
Новини: Кандидатът за президент на Франция лидерът на движение «Напред» Емануел Макрон в интервю заяви, че счита възможен изхода на страната от състава на Евросъюза. Условието за съхранението на Франция в състава на обединението Макрон нарича провеждане на реформ за ЕС. При това политикът напомня, че по време на президентската си кампания той е отстаявал «европейската идея» и политика на ЕС. Но, полови ... още
На: 2017-07-03 15:50:58 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1988 прегледа
Новини: Днес беше направено огромно разкритие по отношение на готвен атентат срещу голяма политическа фигура в световен план. От Канал 3 съобщават, че мъж на 23-години се е готвил да ликвидира френския президент Еманюел Макрон на 14 юни. Тогава е деня на превземането на Бастилията. Той е задържан от френските власти и вече има повдигнати обвиняния за тероризъм и планирано нападение срещу Макрон или малци ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X