Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Любопитно

Малайзийски гуру: Носим мъдростта вътре в себе си

Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. Духовният му път го води в Тибет, Индия, Индонезия, Бутан и Непал, където прекарва дълги години в медитации и пост. Той е тантра монах, което означава, че има право да е сред всички нас и да води светски живот. Има съпруга и три деца.

Йоги Тан създава методика за обучение на енергийните лечители и легализира работата им в Малайзия, като основава и Университет по енергийна медицина. Учител по Минг Чи Йога – система от медитативни практики и движения за ясна мисъл и чиста енергия.

Какво означава да си будистки тантра монах? „Буда” означава цялостно просветление. „Тантра” означава симбиоза на същността и природата на ума ни – да открием и проумеем съкровището, скрито там. Всички живи същества го притежават”, отговаря той.

По думите му по пътя на просветлението има три етапа: да откриеш скрития си потенциал, да откриеш безусловната любов в себе си и да ги приложиш в ежедневието си като действаш от позицията на мъдростта и безусловната любов.

„Нищо не е постоянно. Всичко се променя. Това е първото, което трябва да осъзнаем. Второто е, че няма отделни същества, няма его, или нещо, което е фиксирано. (…) След осъзнаването на първите две неща – че нищо не е постоянно и че няма отделни същества, а ние сме част от едно цяло, идва третото – постигане на вътрешен мир”, посочва Гуру Йоги Тан.

Как да постигнем спокойствие? „Има много начини. Един от тях е да можеш да правиш разлика между вътрешната си същност и видимото – това, което се случва извън теб. Вътрешната ни същност е основата – мястото, където се корени енергията ни. А това, което се случва навън – което виждат очите ни в момента, е динамиката. Реално динамиката е проява на основополагащото – на вътрешната ни същност”.

Защо у нас сме толкова негативни и как можеш да променим това – вижте повече във видеото!/btv.bg

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-11-20 17:18:00 преди: 10 месеца / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 1690 прегледа
Конспирации: В социалните сайтове на Русия се обсъжда предсказание на Григорий Распутин за възникването на нова ужасна война. Распутин е селянин, но е бил много близък до последния руски император – Николай Втори. "Хората вървят към катастрофа. Най-неумелите ще управляват в Русия, Франция, Италия и другаде ... Човечеството ще бъде смазано от действията на лудите и негодниците. На мъдростта ще бъдат пост ... още
На: 2017-05-30 20:17:22 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1279 прегледа
Видео: Сега ще видите кадри от мюсюлмански бунтове в Париж, които напоследък стават доста чести като проява. По една или друга причина, кадрите от тези „протести“ не се показват много. Интересен момент е обаче да видите как полицаите стоят и не правят нищо да ги спрат, дори да се защитят. Трошат полицейската кола, палят в докато вътре има поне един полицай, бият наред, крещят, откачат. Това н ... още
На: 2016-12-30 15:16:57 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 7174 прегледа
Новини: Крадците са започнали да използват нова схема за източване на банкомати по празниците. Трика се нарича „дупчен автомат“. От Телеграф предупреждават, че един път заложен капана, банкомата много трудно се разпознава. Апашите правят микро отвор близо до устата, където слагаме банковите си карти. После с тънка отвертка влизат вътре и натискат ключе, което деактивира защитните механизми на ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X