Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Туризъм

Малдивите рай на земята или ад!?

Желаете да отидете на почивка на Малдивите, които са на другия край на света - на пустинен остров. Мечтаете да сте в продължение на дни на плаж с кристално бял пясък, чийто финес надминава всичките ви очаквания.

Стягайте куфарите, без да забравяте маска и шнорхел, за да се възхитите на разноцветните риби и корали, и попътен вятър, където ще ви сервират прекрасно мохито.

Малдивите са един небесен архипелаг, където стотици хиляди европейски туристи ходят целогодишно там, но какво крие прекрасният пейзаж и каква е грозната реалност.

Невъзможно е за туристите да не се срещнат с някои от 350,000 жители на Малдивите. Това е сблъсък на два свята - от една страна туристите, които идват да разпуснат, а от друга жителите, които са под опеката на екстремисткият ислямски режим.

Тук се шири Шариата със своите строги правила и закони, а положението в архипелага се е влошило особено през последните години.

През 2012 г. предишното правителство беше свалено от ислямската милиция с подкрепата на армията и наложиха нови социални правила.

В легендарните Малдиви ислямът е официална религия и ясно си личат неравенствата на религиите в този регион, който така и не можа да се развие ..

Тук изнасилванията на жени и прозиволните арести са ежедневие. Цензурата прикрива идеално тези безчинства. На Малдивите ранният брак с 9 годишно момиче е напълно възможно, а експлоатацията на мигранти в луксозните хотели е скритата реалност.

През април 2015 г., в-к The Indian Express споделя, че над 200 души от Малдивите са заминали да се бият в редиците на ИДИЛ за Ирак и Сирия.

На Малдивите през март 2013 г., 15-годишно момиче, което е било изнасилено беше осъдено на 100 удара с камшик на публично място и 8 месеца домашен арест.

Причината за наказанието е, че то е виновно за извършен извънбрачен секс.

Шериата на Малдивите се шири в продължение на години, а през 2014 г. смъртното наказание на деца беше възстановено от председателя, който е на власт от 2013 г.

Абдула Яамен заяви на 27 април 2014г., че: "убийството трябва да се наказва с убийство"  - за да оправдае възстановяването на смъртното наказание на лица на възраст от 7 години.

Веднага, Международната федерация за правата на човека откликна, че смъртното наказание е "огромно нарушение на международното човешко право" и дори Върховния комисар на ООН изрази "дълбоко безпокойство", но въпреки това, нищо не се промени ...

Тук туризма е основният икономически ресурс и основните клиенти са европейските туристи, но сега всичко е замразено.

Италианецът Джузепе Ди Бела споделя, че: "Основният ресурс на Малдивите е туризма, но не виждам себе си заклещен по плажовете на този тропически рай от картон, без да се притеснявам за съдбата си, когато съм там.

Отказвам да допринеса за икономическото развитие на подобна държава, в която дори в Мале, столицата на Малдивите, банските са строго забранени на плажа".

Малцина знаят, че това е присъщо за всички мюсюлмански държави, дори и в Турция. В Турция туристите могат да се съблекат по бански само на плажовете пред самите хотели, които са обградени с огромни зидове-прегради, за да не се виждат от населението на страната.

В Турция също не може да се окъпеш по бански, както у нас, като видиш спокойно местенце за плажуване - просто е забранено и веднага ще се намери някои да извика полиция.

Там жените се къпят с дрехите, а мъжете с къси летни панталони дълги до коленете. 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-08 09:47:17 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 28122 прегледа
Новини: Шеф похарчи близо 400 хиляди лири, за да заведе 100 свои работници на брутална почивка на Малдивите. Той искал да ги награди за усилията, които полагат. Той се казва Шатри Ситиодтонг и е основал компания, която развива центрове по смесени бойни изкуства. Служителите му са толкова добри, че той решава да покрие всички разходи по престоя и пътуването до тропическия остров, за да им се отблагодари. ... още
На: 2015-10-14 16:00:26 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 2602 прегледа
Технологии: Космонавтите от Международната космическа станция заснеха Земята през илюминатора на станцията. Видеото: ... още
На: 2018-01-18 16:33:51 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 1483 прегледа
Наука: NASA е идентифицирала астероида 2002 AJ 129, че ще премине много близо до земята, на дистанция от около 2 616 128 мили, което попада в графата опасни. Все пак, прогнозата е, че потенциално опасният астероид ще пропусне планетата ни. Астероидът е с широчина от 3696 фута, ще премине близо до планетата на 4 февруари, със скорост от 67 хиляди мили в час. За да ви успокоя, то ще кажа, че Луната се нам ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X