Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Туризъм

Малдивите рай на земята или ад!?

Желаете да отидете на почивка на Малдивите, които са на другия край на света - на пустинен остров. Мечтаете да сте в продължение на дни на плаж с кристално бял пясък, чийто финес надминава всичките ви очаквания.

Стягайте куфарите, без да забравяте маска и шнорхел, за да се възхитите на разноцветните риби и корали, и попътен вятър, където ще ви сервират прекрасно мохито.

Малдивите са един небесен архипелаг, където стотици хиляди европейски туристи ходят целогодишно там, но какво крие прекрасният пейзаж и каква е грозната реалност.

Невъзможно е за туристите да не се срещнат с някои от 350,000 жители на Малдивите. Това е сблъсък на два свята - от една страна туристите, които идват да разпуснат, а от друга жителите, които са под опеката на екстремисткият ислямски режим.

Тук се шири Шариата със своите строги правила и закони, а положението в архипелага се е влошило особено през последните години.

През 2012 г. предишното правителство беше свалено от ислямската милиция с подкрепата на армията и наложиха нови социални правила.

В легендарните Малдиви ислямът е официална религия и ясно си личат неравенствата на религиите в този регион, който така и не можа да се развие ..

Тук изнасилванията на жени и прозиволните арести са ежедневие. Цензурата прикрива идеално тези безчинства. На Малдивите ранният брак с 9 годишно момиче е напълно възможно, а експлоатацията на мигранти в луксозните хотели е скритата реалност.

През април 2015 г., в-к The Indian Express споделя, че над 200 души от Малдивите са заминали да се бият в редиците на ИДИЛ за Ирак и Сирия.

На Малдивите през март 2013 г., 15-годишно момиче, което е било изнасилено беше осъдено на 100 удара с камшик на публично място и 8 месеца домашен арест.

Причината за наказанието е, че то е виновно за извършен извънбрачен секс.

Шериата на Малдивите се шири в продължение на години, а през 2014 г. смъртното наказание на деца беше възстановено от председателя, който е на власт от 2013 г.

Абдула Яамен заяви на 27 април 2014г., че: "убийството трябва да се наказва с убийство"  - за да оправдае възстановяването на смъртното наказание на лица на възраст от 7 години.

Веднага, Международната федерация за правата на човека откликна, че смъртното наказание е "огромно нарушение на международното човешко право" и дори Върховния комисар на ООН изрази "дълбоко безпокойство", но въпреки това, нищо не се промени ...

Тук туризма е основният икономически ресурс и основните клиенти са европейските туристи, но сега всичко е замразено.

Италианецът Джузепе Ди Бела споделя, че: "Основният ресурс на Малдивите е туризма, но не виждам себе си заклещен по плажовете на този тропически рай от картон, без да се притеснявам за съдбата си, когато съм там.

Отказвам да допринеса за икономическото развитие на подобна държава, в която дори в Мале, столицата на Малдивите, банските са строго забранени на плажа".

Малцина знаят, че това е присъщо за всички мюсюлмански държави, дори и в Турция. В Турция туристите могат да се съблекат по бански само на плажовете пред самите хотели, които са обградени с огромни зидове-прегради, за да не се виждат от населението на страната.

В Турция също не може да се окъпеш по бански, както у нас, като видиш спокойно местенце за плажуване - просто е забранено и веднага ще се намери някои да извика полиция.

Там жените се къпят с дрехите, а мъжете с къси летни панталони дълги до коленете. 

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1403 прегледа
Публикувано на: 2017-02-20 09:07:49
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Малдивите рай на земята или ад!?

Шеф изръси 400 бона, за да заведе служителите си на Малдивите
преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 23087 прегледа
Шеф похарчи близо 400 хиляди лири, за да заведе 100 свои работници на брутална почивка на Малдивите. Той искал да ги награди за усилията, които полагат. Той се казва Шатри Ситиодтонг и е основал компания, която развива центрове по смесени бойни изкуства. Служителите му са толкова добри, че той решава да покрие всички разходи по престоя и пътуването до тропическия остров, за да им се отблагодари. ... още

Поглед към земята от прозореца на МКС! Видео!!!
преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1914 прегледа
Космонавтите от Международната космическа станция заснеха Земята през илюминатора на станцията. Видеото: ... още

НАСА: Потенциално опасен астероид ще прелети над Земята на 8 март
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 887 прегледа
 Потенциално опасеният астероид 2013 TX68 се приближава към Земята на 8 март ще мине в опасна близост до нея. Както съобщи Jet Propulsion Laboratory на НАСА при определени обстоятелства, той може да прелети на разстояние само 23 хил. км от повърхността на нашата планета.  "През последните месеци и седмици ние знаехме, че този астероид ще прелети без евентуална опасност за Земята в началото на мар ... още

Учени намериха океан на 1000 км навътре в Земята
преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 847 прегледа
Идеята на Жул Верн за океан дълбоко под повърхността на планетата, описана в „Пътешествие до центъра на Земята”, може да се окаже нещо наистина реално.  В земната мантия може да има много басейни, пълни с вода, а най-дълбоко разположеният изглежда е на 1000 км от повърхността. Откритието е реализирана от  екип от Северозападния университет в Ивънстън, щата Илинойс. Ако не беше толкова ... още

Интересна хипотеза! Луната е изкуствено създаден минерал от извънземна цивилизация, за контрол над земляните! ВИЖТЕ ВИДЕО!
преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2718 прегледа
Учените допускат няколко версии за произхода на спътника на Земята: - Луната е фрагмент от Земята (но, защо има такива кардинални различия между двете части на едно цяло?); - Луната и Земята са се сформирали от космичен газ (тогава защо структурата на двете небесни тела е различна); - Земята е «захванала» в сферата на своето продължение случайно преминаващата редом до нея Луна (при този случай ... още

Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Uni-Ads.net
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0