Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Манолова отвори нов фронт срещу банките, записите на заповед и ЧСИ! Ето и как ще бори лошите шефове!

Днес пред Би Ти Ви Мая Манолова за пореден път показа колко на сериозно е взела работата си като омбудсман! След като вчера стана ясно, че заедно с КНСБ ще воюват срещу измамните работодатели, днес тя откри и нов фронт за борба.

Много сериозно ще се заеме с измамите от типа на „запис на заповед“, заради които много невинни хора бяха разорени. Проблемът идва от членовете 410 и 417 от ГПК, които позволяват на съдия-изпълнителите да взимат задължения без да открият длъжника и без да се докаже дали той наистина дължи нещо.

"Решението, според мен, е разлепването на уведомление, когато гражданинът не е намерен, да бъдат забранени, в които става дума за неприсъствени решения. Прлавила съм на три пъти опити за промяна. Промените в ГПК включват и промени в изпълнителното производство. Но лобито на монополистите, банките и ЧСИ се оказва по-силно. Или предложенията не стигат до пленарна зала или стигат, но ги отхвърлят. Поканила съм на дискусия по тази тема идната седмица камарата на ЧСИ, представители на ВКС, на всички съдилища, на адвокатския съвет, на адвокати, които работят по подобни случаи. Ще се пробваме тези належащи промени да се случат в този парламент, посочи тя.

Адвокатските права на Симеон Рачев Миков са отнети заради изпълнение на фалшиви записи на заповеди. Той е замесен в огласените по медиите случаи.

Манолова разкри повече и за мерките, които са внесени срещу модерното робство.

"Вчера внесох първия законопроект срещу експлоатацията на труд в 21 век - съвременното робство. работодатели не плащат на своите работници или продават фирмите на клошари, или работят под формата на друга фирма - това е израз на съвременно робство. Работникът работи срещу мизерно заплащане, което не получава," коментира омбудсманът.

  • Ако законът се приеме, няма да може да се прехвърлят фирми на социално слаби.
  • Работниците ще са на привилегировани първи ред на кредиторите при финансови проблеми.
  • Член 48 от Конституцията дава правото на труд, съпроводено от заплащане спрямо количеството изработено. Това право трябва да бъде защитено!
  • Работниците имат право да получават изпълнителен лист по облекчена процедура за сумите, които им дължат, без да преминават през тежки процедури.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-10-18 16:22:26 преди: 8 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 6039 прегледа
Новини: Мая Манолова постигна поредната победа в името на българските граждани. От днес вече терорът на частните съдия изпълнители ще влезе в някакви рамки. Сега на прицел на омбудсмана са банките. Промените в ГПК, в които влязоха пет от шестте нейни предложения, бяха гласувани на второ четене днес. От днес няма как да бъдете осъдени без да знаете. Таксите на ЧСИ ще паднат значително. Манолова благода ... още
На: 2017-01-26 14:05:59 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 978 прегледа
Свят: Омбудсманът Мая Манолова отправи няколко остри критики към депутати от 43-тото Народно събрание, което направи днес последното си заседание. Общественият защитник е на мнение, че партиите пазят статуквото и за по тази причина не са предприели изменения в Изборния кодекс, въз основа на резултатите от референдума. Според нея референдумът е имал пръст в това. "Много по-лесно за една партийна централа ... още
На: 2015-10-14 11:31:02 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 3126 прегледа
Видео: В предаването на Беновска в канал 3 Волен Сидеров при неин въпрос дали си открива фронт чрез скандалите, той заяви, че не си открива фронт, и че те все-още не са видели какво е да си открие фронт. Това беше предупреждението към нападките срещу него по случаят с клек шопа. Видеото: ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X