Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Мая Манолова обяви война на модерните робовладелци! Ако застанем зад нея, ще живеем по-добър живот!

Днес омбудсманът Мая Манолова каза интересни и важни неща по време на брифинг в Народното събрание. Тя се е обединила с КНСБ, за да се внесе пакет от много важни законодателни промени. Цели се пресичане на робовладелските практики на пишман работодателите.

Всеки ден се получават множество жалби срещу тарикати, които злоупотребяват с извънредния труд, размера на осигуровките, не плащат заплати и въобще не спазват ангажиментите си. Информацията е от агенция Фокус.

„Налага се ежедневно да гасим пожари, изброили сме над 20 случая, част от които сме посетили и лично“, обясни Манолова и посочи като примери случаи във Варна, Дупница, София, Бобов дол и прочие.

„Това са случаи на експлоатация, на „модерно робство“, работникът работи безплатно, не му се плаща, а семействата им гладуват“, заяви тя.

Никой не е защитен. Засегнати са хора от бранша на миньорите до шивачките. Всеки може да пострада от недобросъвестен шеф. В някои случаи става на въпрос за невиждана наглост и вбесяващи практики.

„Няколко пъти съм била на място, споделям гнева и отчаянието на работниците“, каза още Мая Манолова.

Трябва да застанем зад Мая Манолова! Тя доказа, че може да върши работа и по много казуси застана зад нас! Споделяйте наред, говорете за тези промени, нека вкараме в релси модерните робовладелци и чиновниците, които си затварят очите!

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-08-05 11:06:10 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3042 прегледа
Политика: Мая Манолова публикува прословутия в последните дни смс в своя профил в социалната мрежа Фейсбук. Съобщението на Манолова е изпратено лично до Стефан Данаилов, а политика си позволи да го нарече „гнусно“. Текста на смс-а гласи: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството." Според Мая Манолова ... още
На: 2017-01-26 14:05:59 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 979 прегледа
Свят: Омбудсманът Мая Манолова отправи няколко остри критики към депутати от 43-тото Народно събрание, което направи днес последното си заседание. Общественият защитник е на мнение, че партиите пазят статуквото и за по тази причина не са предприели изменения в Изборния кодекс, въз основа на резултатите от референдума. Според нея референдумът е имал пръст в това. "Много по-лесно за една партийна централа ... още
На: 2017-10-02 16:16:47 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 517 прегледа
Новини: Легендарният режисьор и актьор Камен Донев обединява сили с обмудсманът Мая Манолова за една много силна кауза. Те искат да подобрят живота на всички българи и хора от източна и централна Европа. Те изпращат петиция срещу двойния стандарт при храните в ЕС. Манолова ще използва правото си като гражданин на ЕС да внесе петиция в Парламента на ЕС по въпрос, който пряко засяга и попада в дейността н ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X