Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Любопитно Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Бизнес Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Гласът на народа

Майка минаваща през Ада със смразяващо писмо до Мая Манолова и бъдещите депутати!

В България има една категория майки, които преминават през Ада всеки ден. Една от тези майки, Светлана Зашева, публикува отворено писмо до бъдещите народни представители и омбудсмана Мая Манолова. По снимката може да се досетите кои са тези майки, които преминават през Ада, ако не, прочетете писмото и ще разберете:

До всички приятели, до всички майки, като мен самата... минали и минаващи през Ада! До всички дарители!

До всички тях, до Омбудсмана на Република България! И разбира се до всички настоящи и кандидат-политици!

Но, ще очаквам да видя дали има още майки, дарители, заставащи зад това искане за промяна, което вече е внесено, като предложение-молба и имаме уверение, че се работи усилено по това? МОЛЯ, тези родители, които са с приключили кампании или текущи, но одобряващи това искане в името на децата и младите хора да се впишат в коментар с име на детето и своето име!

В малка България децата не са ''излишни'' !!!

Дарителите нямат само задължения, имат и права! И едно от тях е да знаят, че всеки дарен от тях лев ще спаси човешки живот!

Добър ден, г-жо Манолова!

Вие сте социално ангажирана, и може би точно това е причината да се обърнем към Вас. В тези редове ще прочетете нещо, което смятаме, че Вие като Човек ще разберете и ще подкрепите. Писмото ни е една огромна молба към Вас, но е изпълнено с надежда и вяра. Всеки ден по медиите и в социалните мрежи гледаме апел за помощ за нечий живот. Имаме Фонда за лечение на деца, както и Комисията за лечение в чужбина, но са хиляди дарителските кампании.

Българинът е добър и състрадателен Човек! Отделя от залъка на своето дете, за да живее друго. Това е прекрасно, говори добре за нас като нация. Но за съжаление не само болният има права и трябва да е защитен, това важи и за дарителя. Понякога, да не кажа 80% от тях, това са хора, отделили скромни суми според възможностите си и въпреки трудните времена отделят от малкото, което имат, за да дарят здраве и живот.

Дарителска сметка невинаги има всеки нуждаещ се. Това не е редно! Също така не е редно след приключване на една кампания остатъкът от тези сметки да минават, да се преобразуват в разплащателни. На фона на толкова нуждаещи се, които нямат възможност с лични средства да се лекуват, това е недопустимо!

В много от случаите болните, техните близки даряват тези средства, или част от тях на други ''просяци за здраве''. Всичко опира до съвест и добра воля.

Но като хора, които също помагаме, доколкото е възможно, бихме искали да знаем, че всеки дарен лев, ще бъде използван само и единствено за здраве и живот. Ако се замислим колко отделя Фонд за лечение на деца годишно, и колко набират кампании с лични и дарителски сметки, мислим, че е редно като една европейска страна да имаме и ''култура'' на даряване. Това лесно може да се промени, но не и от хора като нас, а именно от човек като Вас.

Това може да се постигне само ако се променят условията в дарителските договори при откриване на сметката. Достатъчно е да бъде вписано само едно условие. Простичко, но ясно условие, че след пълно излекуване или при лош изход от лечение, средствата да се използват само и единствено за дарения по други дарителски кампании със същите ясни условия!

Някои банки вече имат това условие и това спестява на други болни просията. Така те получават шанс – шанс за здраве, за живот. Не болестта е страшна, страшно е времето, което в повечето случаи се оказва недостатъчно, за да се набират лев по лев огромните суми. Също така, както Фонд за лечение, така и Комисията за лечение на възрастни към МЗ да имат право да получават актуална информация каква е набраната сума по тези сметки. И когато е кандидатствано във Фонда или Комисията, да се доплаща само лечението, недостигът по сумата.

Вече сме опитвали да постигнем резултат в тази посока, но сякаш не се отделя достатъчно внимание на един толкова сериозен проблем. Наричаме го проблем, защото е такъв! Това искане не е просто от един човек! Ще се изненадате, но зад него седят и майки на деца минали и минаващи през този ад, наречен – РАК, като ясно подчертават, че кампания стартират с едничката цел да спасят живота на децата си, но остатъкът, постъпил по тези сметки трябва да се използва само и единствено за здраве и живот!

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 6049 прегледа
Публикувано на: 2017-03-17 16:43:03
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Майка минаваща през Ада със смразяващо писмо до Мая Манолова и бъдещите депутати

Мая Манолова отправя няколко критики към депутати от 43-тото Народно Събрание!
преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 952 прегледа
Омбудсманът Мая Манолова отправи няколко остри критики към депутати от 43-тото Народно събрание, което направи днес последното си заседание. Общественият защитник е на мнение, че партиите пазят статуквото и за по тази причина не са предприели изменения в Изборния кодекс, въз основа на резултатите от референдума. Според нея референдумът е имал пръст в това. "Много по-лесно за една партийна централа ... още

БСП не може да излъчи Мая Манолова и ген. Радев за кандидат-президенти
преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 686 прегледа
ШОК в БСП! Законови пречки не разрешават на "левицата" да издигне омбудсмана Мая Манолова и генерал Румен Радев за кандидат-президенти. Поради тази причина, БСП отлага пленума си, тъй като нямат готовност да обявят номинациите си. Мая Манолова няма право да заема друг държавен пост, а генерал Радев може да се кандидатира едва след като бъде окончателно освободен, а за момента процедурата при него ... още

Мая Манолова се изказа по повод изборите!
преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2610 прегледа
"Гласувах с надежда за държава, стояща зад своите граждани". Така се изказа пред журналисти омбудсманът Мая Манолова, веднага след като упражни правото си на глас в парламентарните избори в Кюстендил. "Гласувах с надежда за това, че утре политиците няма да се събудят с амнезия и ще помнят още предизборните си обещания. Гласувах с надежда веднага да започнат с основното от тях – повишаване н ... още

Македония взриви всичко с писмо до България! Готова е да ни признае за майка...
преди: 4 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1442 прегледа
Светият синод на православната църква в Македония е готов да направи нещо революционно и нечувано до сега. Македонската църква може да признае Българската за Църква-майка, ако признаем тяхната църковна независимост. Това става ясно от писмо, което Македонската епископия е изпратила до Българската патриаршия. То бе представено пред БНТ. Македонската епископия датира от края на Втората Световна. Не ... още

Мая Манолова показа гнусното съобщение до Стефан Данаилов! (СНИМКА)
преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3014 прегледа
Мая Манолова публикува прословутия в последните дни смс в своя профил в социалната мрежа Фейсбук. Съобщението на Манолова е изпратено лично до Стефан Данаилов, а политика си позволи да го нарече „гнусно“. Текста на смс-а гласи: "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството." Според Мая Манолова ... още

Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0