Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Медици от САЩ бият тревога: Ще загинат 1 милиард души по цял свят от тази нова епидемия!

Изследователи от Центъра за здравна безопасност "Джон Хопкинс" (САЩ) са разработили правдоподобен сценарий на пандемия, причинена от грипен вирус, който със своята вирулентност и патогенност прилича на възбудителя на атипичната пневмония ТОРС.

Оказва се, че приблизително две години след избухването на епидемията жертви на болестта ще станат 150 милиона души, а при недостатъчни усилия за сдържане на инфекцията и разработването на ваксина, загиналите ще са почти 1 милиард души, пише Science Alert.

Според сценария, месец след появата на новата атипична инфекция, причинена от парагрипа Clade X, здравните организации ще идентифицират 400 случая на заболяване и 50 смъртни случая. В началото епидемията ще се разпространи в Германия и Венецуела. През първата седмица на заболяването пациентите ще имат обичайни симптоми на грип, включително кашлица и треска, но след това се развили усложнения като енцефалит и кома.

Симулацията Clade X е била предназначена да се оцени ефективността на политиците и експертите по медицинска безопасност в случай на истинска пандемия. Оказало се, че 20 месеца след началото на епидемията, в света ще са загинали 150 милиона души, а само в САЩ - 15-20 милиона души. При отсъствие на ваксина смъртността продължава да расте, в резултат на което ще загине до 10% от цялото население на Земята.

Според учените, най-тревожно е, че Clade X не е по-инфекциозен и летален от SARS - тежък остър респираторен синдром или ТОРС. Коронавирусът ТОРС зарази повече от осем хиляди души от 2002 до 2003 г. и уби 10% от заразените.

Човечеството спаси благодарение на това, че вирусът не е особено заразен, докато пациентът не получи тежки симптоми. В резултат на това огнищата на инфекцията избухваха главно в лечебните заведения, които предотврати разпространението на вируса на други обществени места. В крайна сметка мутациите на вируса доведоха до появата на по-малко инфекциозни щамове на ТОРС.

Въпреки това, Clade X, който, подобно на обикновения грип, е заразен преди появата на симптомите, може да се разпространи със същата честота като ТОРС, без да се ограничи само до болниците. Според идеята на разработчиците на симулацията, инфекциозният агент също притежавал гените на вируса на западнонилската треска и е бил разработен от група биотерористи./zdrave.to

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 397 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-04 11:03:10 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 982 прегледа
Други: В Екатеринбург пред мобилна лаборатория хора направиха дълга опашка, след като беше оповестена шокираща статистика на Министерството на здравеопазването, информира Нова телевизия. 27 000 жители на града или един на всеки 50 е заразен със СПИН. Миналата година в Русия отчетоха един милион ХИВ-позитивни, но през януари властите обявиха, че броят на болните е повече от милион и половина. Страната ... още
На: 2018-01-28 08:58:13 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 816 прегледа
Свят: По последни данни общо 37 са децата жертви на грипната епидемия в САЩ, която вече трета седмица се разпространява из цялата страна. Товя съобщи ръководителят на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията Бренда Фицджералд, цитирана от американския вестник "Хил", съобщава БГНЕС. През зимния сезон се очаква броят на децата, починали от грипа, дори да се удвои. Свързаните с него за ... още
На: 2016-11-04 07:37:08 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 1387 прегледа
Новини: В Екатеринбург - РФ официално е обявена ХИВ епидемия, като медиците и експерти отдавна алармират, че е тревожна ситуацията със заболяване от вируса на имунодефицита и като цяло това се отнася за цяла Русия, защото броят на заболелите расте неимоверно. При оценка на руските експерти, най-критична е ситуацията в Урал, Поволжието и Сибир. Съгласно официалните данни през 2015 година в Русия са били р ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X