Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Министър реформатор: Може и без учебници по история за петокласниците!!!

"До края на първия учебен срок на учебната 2016/2017 г. мисля, че е възможно учителите да преподават история в пети клас без учебници, но спазвайки новата учебна програма, заяви днес образователният министър Тодор Танев, като уточни,  че вече е подписал заповед, в която "да се опише възможността за започване на обучението с една особена форма - без учебници".

Причината е, че заради кратките срокове нови книги няма да могат да бъдат издадени до 15 септмеври т.г.

Спред новия училищен закон обаче първолаците и петокласниците трябва да учат по нови учебници от следващата учебна година. 

Някои родители пък предлагат друга особена форма на обучение-да се започне учебната година без ученици, докато учебниците се напечатат.

Издателите пък се заканват да подадат жалба срещу заповедта на министъра за обявяване на процедура по одобряване на проекти на учебници, според която проектите ще бъдат оценявани поетапно, а не всички накуп на крайната дата 9 август. Според тях това ще ги постави в неравни условия и ще опорочи процеса.

Министърът пък намекна и за друг вариант - за отлагане с няколко месеца на въвеждането на новите учебници за първи и пети клас, което да стане чрез поправка в закона. За целта той посъветва издателите "да поискат за първи и пети клас известно "закъснение" чрез народните представители, но не забавяне на целия закон, а само на процедурата за учебниците с няколко месеца, ако е възможно".

Може и без училище, както е тръгнало...

 

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 4080 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-16 14:28:53 преди: 1 година / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 560 прегледа
Новини: Очертава се учениците от 2-ри и 6-ти класа да започнат учебната година без учебници. Доставката на учебници за споменатите класове ще излязат със закъснение, каза Красимир Вълчев, новият министър на образованието. Новината не се хареса на обществото, още повече, че става дума за първа официална пресконференция на новия министър. Министърът сподели, че ще се подходи с приоритет към случая и увери ... още
На: 2016-01-26 13:54:29 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1013 прегледа
Видео: Ех, господин министър! Изглеждате ми изплашен, тъжен, неадекватен? С този мътен поглед и тези подпухнали очи ли мислите за учениците, учителите и техните родители? С тази несвързана мисъл и оплитащия ви се език? Нещо май ви притеснява? Дали, че няма да можете да извършите "реформата" си както пожелаете заради обществения натиск? Може би пък въобще не ви пука за образованието? Да се печатат нови и ... още
На: 2015-09-20 13:35:20 преди: 3 години / 10 гласа / 41 точки / 0 коментара / 4419 прегледа
Видео: Все повече учебници погазват паметта на националните ни герои, промиват мозъците на децата ни и ги карат да обичат Турция и чуждите интереси. Българската история се подменя с всеки изминал ден. Публикуваме едно видео от миналата година, но по пробелм актуален и до днес. Османското влияние в България по време на робството се смекчава, карат децата ни да обичат Турция. Учат за ромски и еврейски праз ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X