Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Мирното бъдеще на Сирийската Арабска Република

Най-накрая се вижда краят на войната в Сирия. За обикновените сирийски граждани това е началото на нов свят,на нова епоха.Възможно е май 2017 година да се превърне в тази точка,в този рубеж, който в народната памет ще остане като "До" и "След".

Именно сега на сирийска територия започва да се разгръща планът за създаването на четирите зони на безопасност , предложени от Русия.На поредните преговори , проведени в началото на май в столицата на Казахстан Астана, пълномощните представители на страните гаранти Русия, Иран и Турция подписаха меморандум за създаването на деескалирани зони в Сирия. Те включват провинцията Идлиб, а също и части от съседните провинции латакия, Хама и Алеппо,части от провинцията Хомс, Източна Гута, както и провинциите Даръа и Кунейтра.

Подписването на съглашението за зоните за безопасност в Сирия беше подкрепено от Суадитска Арабия. Проектът одобри Антониу Гутериш - генералният секретар на ООН, а преди няколко дни за плана говориха и на срещата във Вашингтон между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и президента на САЩ Доналд Тръмп и държавния секретар Реке Тилерсън. В последно време значително се разшири броят на преговарящите страни, което позволи да се предизвика пряк диалог между противниците, да се структурира и да се стабилизира ситуацията. Беше създаден тристранен контролен център за спазвне на примирието и предприети първите опити за обсъждане на държавните реформи в Сирия.

Един от най-ключовите моменти от преговорите в Астана се превърна инициативата за създаването на "Сирийския народен фронт". Целта на тази организация е установяването на мир в Сирия на основата на широк обществен диалиог,между различните етнически,религиозни и политически групи. Да влязат в състава на новото обществено-политическо движение вече изказаха готовност Свободната сирийска армия военнизираната опозиция „Джейш Ал-Ислам/част от Свободната сирийска армия/бедуниските племена в Сирия , начело с вождовете си,представители на основните християнски и мюсулмански общини,Социално-демократическата и Младежката партия на Сирия, различни експертни съобщества,парламентарната опозиция.

Като задължително условие е посочено съхраняване на целостта на страната в съществуващите граници,отчитане интарасите на всички граждани на Сирия, и разбира се ликвидиране на тероризма , което напълно съвпада с резолюцията на Съвета за безопасност на ООН № 2254.

Днес, под патронажа на Народния фронт в Сирийската република се създава нова политическа сила. "Русия, Турция и Иран са длъжни да обединят своите усилия и да използват различни методи в решаването на сирийския проблем" - счита Хасан Дженгиз,президент на Турското евразийско общество. "На първо място трябва да се активизира народната дипломация. Именно интелектуалците могат да преодолеят онези сили ,които окървавяват нашите страни.международните отношения трябва да се очистят от радикализма. Да, външните сили са недоволни от нашето сближаване, те губят контрола. Но ние успяхме да направим първата крачка.Важното е да се продължи напред , защото ще спечели онзи, който седна на масата на преговорите.Който излезе от преговорния процес ще загуби всичко "Независимо от разногласията трябва с търпение да се отнесем към сирийския въпрос.”

Ако се случи обединението на сирийските обществени,национални,религиозни и политически сили, ако към процеса се присъедини и лигитимното сирийско правителство,президентът на страната , то Сирийският народен фронт ще стане най-реалната заплаха за терористите и силите ,опитващи се да унищожат Сирия като държава. Това бъдеще на страната сирийският народ може да реши самостоятелно, обединявайки се Сирийския народен фронт , в който вече се появиха и новите лидери - водачи!

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-03-15 19:43:46 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1742 прегледа
Свят:  Това изявление от пресцентъра на президентство Сирийската Арабска Република беше споделено от общността на Честните сирийци в България група във Фейсбук. Ние подкрепяме тяхната обич към родината им и вярата им в свободата и мира. За това споделяме този текст:  "След съобщението за телефонния разговор между президента на Сирийската Арабска република Башар Алсад и президента на Руската федерация В ... още
На: 2016-09-26 23:15:29 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 698 прегледа
Новини: Външните министри на Германия, Великобритания, Франция, Италия и САЩ, както и ръководителят на европейската дипломация Федерика Mогерини направиха официално изявление в кулоарите на Общото събрание на ООН по отношение на сирийския конфликт. Дипломатите признаха терористичната организация "Джебхат ан-Нусра" и призоваха Сирийската Арабска Република, да престане да си сътрудничи с нея, споделя пресц ... още
На: 2017-01-18 08:06:21 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 961 прегледа
Новини: Сирийската армия успя да наложи контрол над ключеви участъци по трасето, водещо към Палмира. По информация на сирийския вестник Al Watan, генералния щаб на въоръжените сили на Сирийската Арабска Република (САР) си е поставила задача да унищожи терористите от териториите близо до Палмира. Настъплението ще се извърши с 10 хиляди военнослужещи и опълченци, както и военното формирование «Соколи на пу ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X