Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Конспирации

Мистерията с началника на най-страшната полиция в човешката история остава и до ден днешен

Какво се случва с някои от ръководителите на специалните служби на Третия райх, си остава въпрос и до днес, но безсп*рно най-загадъчно е случилото се с Хайнрих Мюлер, шефът на SS службите. Той е бил и един от шефовете на тайната полиция Гестапо, заради което го наричали Мюлер Гестапо.

Той е бил една от най-влиятелните фигури по време на нацисткия режим. С него са съгласувани всички заповеди за смъртно наказание, а след опита за атентата срещу Хитлер Мюлер оглавява специална комисия за разследване на заговора, в резултат на което са убити малко над 7000 души.

Преди падането на Берлин Мюлер е видян в интераторската канцелария. Официалните заключения гласят, че той се е самоубил, но след време се появяват доказателства, че е инсценирал собствената си смърт.

Първият, който споделя тази хипотеза открито, е генерал-лейтенат Ханс Ратенхубер. По негови думи Мюлер се опитал да избяга на 2 май, но е заловен от съветски войници, след което е отведен в Москва. Предполага се, че тогава е вербуван като съветски шпионин.

Ратенхубер също бил сред пленените немци и разказва, че заедно с Мюлер са планирали бягство, но в последствие са се разделили.

Официалната версия през 1945 година обаче твърди, че Мюлер е открит мъртъв в униформа на SS службите и въпреки че лицето е било обезобразено, в тялото са намерени личните документи на шефа на Гестапо и затова се решава, че е той.

Но в началото на 50-те години все по-често се появяват хипотезите, че това не е бил Мюлер. Писателят Валтер Шеленберг издава книгата Лабиринт и провокира истинска сензация с нея, понеже твърди, че Мюлер е станал част от съветското разузнаване още докато е бил шеф на Гестапо.

След Курската битка през 1943 година много от фашистките лидери разбират това, което Хитлер отказва да признае – че Германия ще загуби войната, и започнали да търсят варианти за спасение.

В тесен кръг Мюлер е споделя, че се възхищава на уменията на съветските разузнавачи, а някои дори смятали, че е готов да им сътрудничи. В деня, когато Мюлер изчезва, изчезва и неговият близък приятел Кристиан Шолц, който живеел в негов дом в Берлин.

Съществува версия, според която Мюлер се е свързал със съветското разузнаване посредством военното контраразузнаване Смерш, а тялото, което намират и погребват като шефа на Гестапо, всъщност е на Шолц.

Тези теории стават все по-популярни и през 1963 година тялото от гроба му е ексхумирано, а следствието установява, че това не е Хайнрих Мюлер. Така мистерията какво се случва с началника на най-страшната полиция в човешката история, си остава до днес.

Източник: Блиц

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 410 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-08-11 11:16:11 преди: 3 години / 6 гласа / 23 точки / 0 коментара / 6056 прегледа
Видео: Видео компилация разказваща за 5 те най зли жени в човешката история! Добре направена и описваща женската злоба и това на какво са способни жените. В това видео ще ни се разкаже за 5 от на-злите от тях, а ние ще си направим преценка дали да повярваме в фактите изнесени от автора. Видеото: ... още
На: 2017-10-15 13:14:25 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 11660 прегледа
Новини: Няма как в социалните мрежи да не сте видели снимката на 13-годишният Мануел Пенков Николаев, който в събота бе обявен за издирване. Оказва се, че момчето се е появило. Късно снощи Мануел сам се е прибрал, предават от полицията, цитирани от Нова Телевизия. В петък той хванал колелото и излязъл, но не се върнал. В събота полицията започна да го търси. Около 23:00 часа обаче се е прибрал сам. Мист ... още
На: 2016-08-05 09:39:11 преди: 2 години / 3 гласа / 10 точки / 0 коментара / 2393 прегледа
Забавно: За да се засили изпозлването на презервативите, чиято ефективност е близо 99% по отношение на безопасния секс и предотвратяването на ХИВ, учен от САЩ е решил да пусне в производство презерватив, имитиращ човешката кожа. Наричаният „Презервативът на бъдещето“ ще е от материал, наподобяващ човешката кожа, което ще го прави удобен и з двамата партньори. За направата на презервативът ще с ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X