Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

МС прие промени за данъците и осигуровките! Вече няма да можем да плащаме в брой, ако сумата е над..

На последното заседание на Министерския съвет бяха приети промени в Процесуалния кодекс за данъци и осигуряване. В рамките на следващите няколко години ще ни забранят да правим плащания в брой в размер над 1000 лева, под претекст, че така ще се бори сивата икономика.

От началото на 2015 година таванът ще бъде намален от 10 хиляди на 5 хиляди. След това в следващите години ще стане 3 хиляди и целените 1000 лева. Ще се въведе възможност за плащане чрез виртуален ПОС терминал на осигуровки и данъци към НАП, освен това ще се отвори и сметка на Приходната агенция директно в БНБ.

Целта на тези промени е да се намалят разходите на гражданите и бизнеса чрез предоставяне на безплатна и удобна алтернатива за плащания към НАП, без да трябва да се посещава офис или банка, а чрез интернет. Това от своя страна ще доведе до намаляване на таксите при плащане чрез банков превод.

Има и едни промени, за които се казва, че ще затворят вратичките за продажба на задлъжнели фирми на хора без имущество. Ако при ревизия се открие, че фирма има дългове към държавата, управителите и собствениците ще отговарят с личното си имущество, ако опитат да продадат дружеството или негови активи с цел да прецакат хазната.

Приети са и промени да се разпишат правила за автоматичен данъчен обмен на информация между страните в ЕС по отношение на големи корпорации. Това се прави с цел да не могат да прилагат агресивни схеми, с които да намаляват данъците си.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-24 16:45:36 преди: 1 година / 4 гласа / 10 точки / 1 коментара / 6421 прегледа
Новини: Парламентът прие промени, които касаят всички шофьори в България. Ето списък на всички новости и промени. След серия от дебати и спорове бе прието, че при сняг или лед трябва да се използват зимни гуми или такива с дълбочина на протектора не по-малка или равна от 4 милиметра. При движение в тунел, чието начало е отбелязано с пътен знак, водачите трябва да включват къси светлини. Всеки шофьор е ... още
На: 2018-01-02 08:53:38 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 93 прегледа
Икономика: През 2018 се променят условията за получаване на отстъпка при по-ранно деклариране на данъците, съобщи за Канал 3 говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров. От НАП отчитат подобрение в събираемостта на данъците през 2017 година. Събраните просрочени дългове през тази година са с 864 млн. лв. повече от 2016 г. Според Бъчваров все повече хора доброволно и без натиск декл ... още
На: 2017-01-02 10:07:39 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 1 коментара / 19446 прегледа
Свят:  Минималната работна заплата се увеличава с 40 лева, а осигурителната вноска се покачва с един процетен пункт. Валиден е и новият принцип на социално подпомагане за семействата на децата с увреждания - вместо добавки, определени в различни закони, родителите ще получават финансова помощ според нивото на увреждане на детето. От началото на тази година се променят и изискванията за пенсиониране за т ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X