Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Наука

На интелектуалния фронт: главните научни открития за 2017 година!

Потъналият в океана континент, тайна стая в пирамидата Хеопс, първия извънземен обект посетил Слънчевата система, редактиран геном в тялото на човека и самообучаващ се изкуствен интелект — това не са сюжети за фантастични филми, а реални открития на учените направени през 2017 година.

За невероятните постижения на световната наука през 2017г.

Континента Зеландия

През февруари група учени откриха под слоя вода в юго-западната част на Тихия океан потънал континент с площ около 5 млн кмІ, който нарекоха Зеландия.

По мнение на изследователите, Нова Зеландия и Нова Каледония — това не са просто острови редом до Австралия, а част от голям континент повърхността, на който над 94% е скрита под вода.

Игра на ДНК

През ноември учени от калифорнийската детска болница за пръв път редактираха геном в тялото на човека — 44 годишния Браян Медокс, за да го излекуват от синдром на Хантър — разстройство с обмяна на веществата.

Специалистите с помощта на специални вируси поставили в неговия организъм милиарди «правилни» копия на гена, който в организма на Браян съдържал мутация.

Генната терапия едва ли, ще избави пациента от всички симптоми на заболяването, но ще спре неговата прогресия.

Фараон Хеопс и тайната стая

В знаменитата пирамида Хеопс през тази година беше открито неизвестно досега помещение.

Неговата дължина е около 30 м, а височината — около 2 м.

Намерената тайна стая е благодарение на технологията мюонна радиография, която позволява да се сканират различни повърхности и с помощта на високочувствителен радар да се види абсолютно всичко, като на рентген.

От началото на XIX век това е първата находка от подобен мащаб.

Досега в пирамидата Хеопс се знаеше, че се намират три големи помещения и множество проходи, шахти и тунели.

Най-голямото помещение — Голямата галерея е разположена в центъра на пирамидата и представлява сама по себе си вертикална шахта с височина около 8 м и дължина 47 м.

Намерената стая се накира над тази галерия.

Извънземни гости

През октомври астрономи за пръв път откриха между звезден обект посетил пределите на Слънчевата система — астероида Оумуамуа.

В хода на изследванията учените откриха, че това са извънземни гости притежаващи НЛО С издължена форма наподобаваща цигара достигаща 200 м. дължина и развивайки скорост около 26 км/с., която е относителна със скоростта на Слънцето, движейки се по хиперболична траектория бързо напускайки Слънчевата система.

Условия за живот

Американските учени разработаха устройство, което наподобява вътрешноутробните условия на майката и позволява да поддържа живота на новородените появили се на света след 15 седмица от бременноста.

Устройството представлява пластична капсула, в която се намира електролитен разтвор, по състав близък до амниотическата течност (околоплодните води).

Този апарат е обогатен с кръв и доставя на плода кислород наситен с хранителни вещества.

Изкуствения интелект срещу човека

През последната година програмисти и математици извършиха пробив в областта на създаване на система за изкуствен разум, който превъзхожда човешките умения в стратегическите и хазартни игри.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-08-08 19:53:36 преди: 3 години / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 15963 прегледа
Видео: Вярно ли, е че Американските и Съветските военни са сваляли неидентифицирани летящи обекти, а супер съвременните технологии са копирани с извънземна техника? Документалният филм основан на научни открития,разсекретени или показани на свидетели (очевидци) за важните събития - факти които карат нас да разгадаем общоприетата картина на света. Ние ще повдигаме завесата над великите тайни на съвременн ... още
На: 2015-10-14 11:31:02 преди: 3 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 3162 прегледа
Видео: В предаването на Беновска в канал 3 Волен Сидеров при неин въпрос дали си открива фронт чрез скандалите, той заяви, че не си открива фронт, и че те все-още не са видели какво е да си открие фронт. Това беше предупреждението към нападките срещу него по случаят с клек шопа. Видеото: ... още
На: 2017-11-29 15:40:50 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1968 прегледа
Наука: Антон Шкаплеров е руски космонавт. Той шокира света с разкритието си, че преди няколко години е открил извънземни бактерии върху Международната Космическа Станция. Взимал е проби от корпуса. "Оказва се, тези бактерии не са били налични върху корпуса на модула, когато той е бил изстрелван в космоса. Това означава, че са дошли от открития Космос и да се закрепили по него. Досега ги изучавахме и изг ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X