Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Наука

На интелектуалния фронт: главните научни открития за 2017 година!

Потъналият в океана континент, тайна стая в пирамидата Хеопс, първия извънземен обект посетил Слънчевата система, редактиран геном в тялото на човека и самообучаващ се изкуствен интелект — това не са сюжети за фантастични филми, а реални открития на учените направени през 2017 година.

За невероятните постижения на световната наука през 2017г.

Континента Зеландия

През февруари група учени откриха под слоя вода в юго-западната част на Тихия океан потънал континент с площ около 5 млн кмІ, който нарекоха Зеландия.

По мнение на изследователите, Нова Зеландия и Нова Каледония — това не са просто острови редом до Австралия, а част от голям континент повърхността, на който над 94% е скрита под вода.

Игра на ДНК

През ноември учени от калифорнийската детска болница за пръв път редактираха геном в тялото на човека — 44 годишния Браян Медокс, за да го излекуват от синдром на Хантър — разстройство с обмяна на веществата.

Специалистите с помощта на специални вируси поставили в неговия организъм милиарди «правилни» копия на гена, който в организма на Браян съдържал мутация.

Генната терапия едва ли, ще избави пациента от всички симптоми на заболяването, но ще спре неговата прогресия.

Фараон Хеопс и тайната стая

В знаменитата пирамида Хеопс през тази година беше открито неизвестно досега помещение.

Неговата дължина е около 30 м, а височината — около 2 м.

Намерената тайна стая е благодарение на технологията мюонна радиография, която позволява да се сканират различни повърхности и с помощта на високочувствителен радар да се види абсолютно всичко, като на рентген.

От началото на XIX век това е първата находка от подобен мащаб.

Досега в пирамидата Хеопс се знаеше, че се намират три големи помещения и множество проходи, шахти и тунели.

Най-голямото помещение — Голямата галерея е разположена в центъра на пирамидата и представлява сама по себе си вертикална шахта с височина около 8 м и дължина 47 м.

Намерената стая се накира над тази галерия.

Извънземни гости

През октомври астрономи за пръв път откриха между звезден обект посетил пределите на Слънчевата система — астероида Оумуамуа.

В хода на изследванията учените откриха, че това са извънземни гости притежаващи НЛО С издължена форма наподобаваща цигара достигаща 200 м. дължина и развивайки скорост около 26 км/с., която е относителна със скоростта на Слънцето, движейки се по хиперболична траектория бързо напускайки Слънчевата система.

Условия за живот

Американските учени разработаха устройство, което наподобява вътрешноутробните условия на майката и позволява да поддържа живота на новородените появили се на света след 15 седмица от бременноста.

Устройството представлява пластична капсула, в която се намира електролитен разтвор, по състав близък до амниотическата течност (околоплодните води).

Този апарат е обогатен с кръв и доставя на плода кислород наситен с хранителни вещества.

Изкуствения интелект срещу човека

През последната година програмисти и математици извършиха пробив в областта на създаване на система за изкуствен разум, който превъзхожда човешките умения в стратегическите и хазартни игри.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 256 прегледа
Публикувано на: 2017-12-31 08:01:28
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: На интелектуалния фронт: главните научни открития за 2017 година!
На: 2015-08-08 19:53:36 преди: 2 години / 4 гласа / 18 точки / 0 коментара / 15536 прегледа
Вярно ли, е че Американските и Съветските военни са сваляли неидентифицирани летящи обекти, а супер съвременните технологии са копирани с извънземна техника? Документалният филм основан на научни открития,разсекретени или показани на свидетели (очевидци) за важните събития - факти които карат нас да разгадаем общоприетата картина на света. Ние ще повдигаме завесата над великите тайни на съвременн ... още
На: 2015-10-14 11:31:02 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 3123 прегледа
В предаването на Беновска в канал 3 Волен Сидеров при неин въпрос дали си открива фронт чрез скандалите, той заяви, че не си открива фронт, и че те все-още не са видели какво е да си открие фронт. Това беше предупреждението към нападките срещу него по случаят с клек шопа. Видеото: ... още
На: 2017-11-29 15:40:50 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1898 прегледа
Антон Шкаплеров е руски космонавт. Той шокира света с разкритието си, че преди няколко години е открил извънземни бактерии върху Международната Космическа Станция. Взимал е проби от корпуса. "Оказва се, тези бактерии не са били налични върху корпуса на модула, когато той е бил изстрелван в космоса. Това означава, че са дошли от открития Космос и да се закрепили по него. Досега ги изучавахме и изг ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X