Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

На пожар: В Брюксел си дават решаващи 2 месеца за спасението на Шенген и Евросъюза!!!

Ще бъда ясен - настоящите цифри са нетърпими. Нямаме време. Имаме нужда от силно намаляване на броя на мигрантите в ЕС през идните шест-осем седмици - с тези слова холандският премиер Марк Рюте, чиято страна е ротационен председател на ЕС, се опита да внесе ред в хаотичната политика на съюза, свързана с мигрантската криза, предаде Ройтерс.

Става дума за реанимиране на умрялата вече идея за квотно разпределение на имигрантите по страни - нещо, което среща твърдия отпор на повечето държави, но е горещо поддържана от шефа на ЕК Юнкер и от германския канцлер Ангела Меркел.

С настъпването на по-меки метеорологични условия тази пролет, европейците се страхуват от нов пик на миграцията, след като над един милион мигранти дойдоха в Европа през 2015 г., каза Рюте. Той настоя резултатите от различните преговори, състояли се в последното тримесечие на миналата година относно миграционната криза, да се приложат ефективно на практика.

Горещите точки - центровете за регистриране и разпределяне на бежанците в Гърция и в Италия - трябва да се задействат и предложенията на ЕК относно европейски гранични сили трябва да бъдат гласувани, нареди още холандският премиер. И подчерта необходимостта "да се убие идеята" бежанците да могат да решават в коя страна членка да бъдат настанени.

Вчера шефът на Европейския съвет Доналд Туск също постави срок от 2 месеца, които са решаващи за съдбата на Шенген. „Не повече от 2 месеца” - да постави под контрол миграционната криза или в противен случай Шенгенската зона за свободно движение ще рухне, предупреди той.

Ако Шенген рухне, рухва и Евросъюза, обобщи Юнкер...

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1138 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-15 09:20:07 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 300 прегледа
Новини: Международното летище в Брюксел е напълно затворено заради пожар, предава телерадиокомпанията RTL. "Летището на Брюксел е напълно затворено от 5 часа сутринта. Заради пожар напълно е изключено електричеството и следствие на това е спряна компютърната система, което парализира националното летище", се говори в съобщението. Според очевидци полети в момента не се осъществява, пътници нито могат да ... още
На: 2017-09-08 18:13:56 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 160 прегледа
Новини: От гледна точка на закона, Великобритания не е длъжна на Брюксел нито пени и затова Евросъюза няма никакви права да шантажира Лондон и да предявява искове чрез сметка за милиарди фунта стерлинги в качеството на «обезщетение за Брекзит», заявиха влиятелните консерватори, наливайки масло в огъня на взаимните претенции на преговарящите. Изследователския център Conservative European Research Group, у ... още
На: 2016-03-07 09:48:26 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 480 прегледа
Новини: Британският министър е Майкъл Гоув, който сравнява крайните десни в ЕС едва ли не с Хитлер. Според него, именно ЕС е виновен за развитието на тероризма, политиката на Брюксел съдействала за това. Борбата срещу тероризма дълги години е подценявана от Евросъюза. Това сподели Майкъл Гоув в интервю за The Sunday Times. Ще припомним, че министърът, е една от силните фигури, които подкрепят идеята Вели ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X