Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

На пук на всичко и на всички Лавров даде да се разбере какво е България за Русия!

За пореден път Русия показа, че въпреки всичко и въпреки всички, връзката между нашите страни е важна и ще бъде запазена. Днес външният министър Серг*й Лавров обяви, че общите ни духовни и културни ценности подхранват до ден днешен отношенията ни. Той се изказа по време на откриването на изложба за 140-та годишнина от Освобождението.

"Убеден съм, че руско-българското братство, общото културно и духовно наследство могат да устоят на изпитанието на времето. Това е основа за развитие на двустранните връзки помежду ни, за сътрудничество във всички области - политика, икономика, туризъм, култура", каза руският министър.

Според него, руско-турската война през 77 и 78 година оказва специална роля в историята на нашите отношения – като държави и като народи.

"Днес отдаваме дължимото на българските опълченци, сражавали се рамо до рамо" с руските войски за независима България, добави той.

Нашият посланик в Русия Бойко Коцев отбеляза, че "общите исторически, културни и духовни връзки" са на лице и е наш дълг и задача от първа степен да ги пазим.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 221 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-26 16:20:19 преди: 2 години / 3 гласа / 10 точки / 0 коментара / 4370 прегледа
Геополитика: За първи път от цели 10 години ще видим Владимир Путин ще държи реч пред ООН! Ще даде на всички да се разбере, че Русия ще е регулатор и няма да позволи на никой да коли и беси в света. С включването си в борбата срещу тероризма, Русия дава знак, че е готова да помогне за решаването на световните проблеми. Русия ще подаде ръка на останалите, за да се обединят, от тях зависи дали ще приемат. Русия ... още
На: 2017-05-24 14:54:37 преди: 1 година / 3 гласа / 12 точки / 1 коментара / 29937 прегледа
Новини: Румен Радев доказа, че президентската институция не е безполезна. Само с едно свое слово може да накара цяла България да слуша, цял свят! Видяхме какво направи в Рим, видяхме какво направи в Брюксел, видяхме диалога с Русия! Виждаме, че е БЪЛГАРИН! Милее за българското, иска да запазим българския език, история, култура, дух. Традиционно, той изнесе слово по случай 24-ти май. Той обаче остана в ст ... още
На: 2017-02-10 15:27:56 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 917 прегледа
Геополитика: ТАСС предаде много интересна информация от интервю на външния министър на Русия Сергей Лавров. Интервюто е за вестник Известия и е свързано с България и Румъния. Лавров обяви, че именно разполагането на още военни контингенти в България и Румъния е една от най-обсъжданите теми в НАТО. Лавров предупреждава, че е възможно да се стигне дори до строежа на нови военни структури в региона. Алиансът ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X