Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Направиха уникална за България операция на сърцето (Видео)

Около 3% от населението на планетата страда от сърдечна недостатъчност. Сред основните причини е пропускане на митралната клапа на сърцето. За първи път у наслекари направиха щадяща процедура за справяне с този проблем.

Григор Велев - академик, писател и патолог с дългогодишна кариера. За него сърцето няма тайни. Някога именно то го води към медицината. И пак то – сърцето, е това, което го превръща от лекар в пациент.

Някога студент, учил от неговите учебници, днес Иво Петров е национален консултант по кардиология. Той е човекът, в чиито ръце попада животът на академик Велев, разказва NOVA.

Клапата на сърцето му пропуска твърде много кръв и това натоварва много белия дроб. И понеже откритата операция често води до рискове, професор Петров прилага за първи път новата терапия.

Достъпът до сърцето минава през бедрената вена. В световен мащаб са направени над 50 000 подобни имплатнации, включително в седем европейски страни. Вече и у нас.

Ден след операцията академикът не просто диша свободно, но и вече се шегува./dunavmost

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-05-16 22:49:54 преди: 3 години / 6 гласа / 25 точки / 0 коментара / 4932 прегледа
Видео: Уникална реч на Волен Сидеров при откриването на четиридесет и второто народно събрание. Вижте как и по какъв начин им казва истините в очите и как се смеят продажниците. Хора осъзнайте се явно само той мисли за България. Да живее България. Видеото: ... още
На: 2016-08-05 19:15:04 преди: 2 години / 6 гласа / 25 точки / 0 коментара / 2857 прегледа
Видео: Ген. Румен Радев във уникална демонстрация на руската машина МиГ-29 във авиошоу от 2015 г. показва как ще понесе и България във висините и небесата. Просто уникален висш пилотаж на ген. Радев показващ силата и могъществото на истинският български ЛЪВ! С Вас сме ген. Радев! Да живее България!!! ... още
На: 2017-04-26 18:17:29 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 5817 прегледа
Видео: Тайландски мъж се прободе смъртоносно в сърцето, в опит да докаже на очевидците, че е безсмъртен. Казва се Сеприт Пали и е на 25 години. Работата му е била да се занимава с ясновидство. Той е направил ритуал за поклонение пред духовете на предците. Искал да привлече вниманието и да направи впечатление на зрителите си – натискал остър меч към сърцето си. Трагичното е, че той е натискал остр ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X