Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

НАСА публикува снимка на спътника Мимас, който е точно копие на абсолютното оръжие Звездата на смъртта!

НАСА публикува снимка, на истинската Звезда на смъртта заснета от един от спътниците на Сатурн. На луната Мимас има огромен кратер, който превръща небесното тяло в най-мощното имперско оръжие от филмовата сага Междузвездни войни.

Снимката е заснета от космическия апарат Касини от разстояние 185 000 километра. За съществуването на Мимас се знае от повече от 228 години и е открит от британския астроном Фридрих Хершел. Именно на него е кръстен и огромния кратер.

Спътникът на Сатурн - Мимас е с диаметър около 400 километра, като неговия състав е предимно от лед и камъни. Спътникът е известен със своя кратер Хершел, чийто диаметър е приблизително 130 километра.

Спътникът на Сатурн е открит от Хершел преди 228 години на 17 септември 1789 година, получавайки името си в чест на сина на Гея - богиня на Земята в древногръцката митология.

Качествена снимка на кратера на Мимас е заснета още през 1980 г., три години след излизането на филма Междузвездни войни. Епизод IV: Нова надежда.

Снимката от космоса на Мимас и Звездата на смъртта са забележително идентични.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-14 13:28:02 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 5943 прегледа
Наука: Беше обявено, че предстои НАСА да направи невиждано до сега откритие за хората, което се отнася до нашата слънчева система. То е направено с помощта на апарата Касини, който обикаля около планетата Сатурн. Оказва се, че на един от спътниците е открит водород – Енцелад. През 2010 година бяха заснети високи стълбове пара, които излизат от повърхността на спътника. Сега вече се доказа, че в тя ... още
На: 2017-02-08 10:38:15 преди: 1 година / 16 гласа / 78 точки / 0 коментара / 10689 прегледа
Новини: Това сензационно разкритие направи в официалната фейсбук страница на популярното си предаване - "Досиетата на Влади": https://www.facebook.com/dosietatanavladi, специален агент Владимир Лисичков от ФБР, топ експерта ни в областта на свръхестественото, мистичното и конспиративните теории. Агент Лисичков, който разполага с ексклузивни снимки от НАСА разкри, че става въпрос за червения гигант OH231. ... още
На: 2017-05-29 12:36:19 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 8272 прегледа
Видео: Археологът Владимир Владимиров направи сензационно откритие свързано с Марс. Той откри машина приличаща на стар танк. Откритието си Владимиров напарви само благодарение на снимка, публикувана в официалния сайт на НАСА. Фотосът е правен от робота Opportunity през септември 2015 година. Други уфолози смятат, че наличието на старата машина е поредното доказателство, че на Марс някога е съществувала ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X