Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Конспирации

Най-голямата мистерия във ВМС на САЩ:

Лятото на 1943 година – вече две години САЩ е част от Втората световна война. Океаните са пълни с бойни кораби и ядрени подводници. А във Филаделфия, чисто новият разрушител "Елдрич" е на път да стане част от "Проекта Дъга", който ще даде невиждано предимство на американската армия и ще промени хода на войната.

Корабът и екипажът му ще станат невидими за вражеските радари, благодарение на сложна технология, създадена от самия Никола Тесла и се основава на "Общата теория на полета", открита от Айнщайн. 

Благодарение на електромагнитното излъчване и гравитацията, "Елдрич" трябва да остане скрит от противника, ала не точно това се случва. На пристанището във Филаделфия, корабът е опасан със система от генератори и бобини, задействането на които ще промени хода не само на войната, но и на света.  

Всичко се случва пред очите на стотици хора – генераторите са включени и "Елдрич" не просто става невидим за радарите. Той изчезва напълно и за секунди се появява на стотици километри - до Норфолк, Вирджиния. 

Очевидците казват, че синьо-зелена мъгла обвила кораба и той просто се... изпарил. После дошли и данните за новото му местоположение. Часове по-късно отново се появил на пристанището във Филаделфия, но екипажът му вече не бил същия. 

Много от моряците били дезориантирани, а по телата им имало изгаряния. Други били вградени в стените на машината, сякаш атомите са се разпаднали и сглобили отново, но по ужасяващ начин. Проблемите за оцелелите продължили години след това – някои минавали през стени, други се самозапалвали, трети били така обгърнати от лудостта, че се самоубили. 

Разбира се, американското правителство веднага покрило неуспешния си експеримент. Сякаш телепортирането никога не се е случвало, но мъж на име Карлос Алиенде изпраща писмо, описващо цялата история на астронома Морис Джесъл, който веднага я разпространява.

Учените по цял свят се разделили – някои вярвали, че казаното от Алиенде е истина, а други  - че е пълна измислица. Така "Експериментът Филаделфия" се превърнал в една от най-любимите конспирации на човечеството. 

Ала той далеч не е първият в историята на американската армия. Месеци преди това друг кораб е подложен на същата технология. Той става невидим за секунди, но не успява да се телепортира. 40 години след "Филаделфия" пък започват експериментът "Монтоук", а целта му е подобна. 

Документално, корабите опасани с генератори и бобини са факт. Дали разказите след това са истина не е ясно, но те се връзват с желанието на Никола Тесла да намери начин да пътува през времето и пространството.

Самият той, а и приближените му твърдят, че физикът едва не умира при един от експериментите в дома си, когато чрез магнитното поле, което създал, се озовал в съвсем различно време и видял миналото, настоящето и бъдещето. 

Никола Тесла се отказва от "Проекта Дъга", вероятно знаейки какъв ще е изхода от него година по-рано. Умира два месеца, след като правителството започва разследване на случилото се във Филаделфия, а от дома му са иззети близо два камиона с документация, съдържаща всички изследвания на физика. ФБР веднага ги засекретява, тъй като представлявали заплаха за националната сигурност. Част от тях мистериозно изгарят, а мистерията, която обгражда кораба "Елдрич", едва ли някога ще бъде разгадана.

Източник: dnes.bg

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-05-13 11:56:29 преди: 3 години / 10 гласа / 39 точки / 0 коментара / 13701 прегледа
Видео: Нека си припомним, какво е господин Бойко Борисов, който управлява държавата ни отново, и пак я връща в неправилният курс. Мистерия е как може да бъде избран отново такъв човек да оглави държавата, или по-скоро не е мистерия, а истината корпоративен и купен вот. Знам, че ще отнеса много репорти и какво ли не още, но нека и другите знаят, че няма да се откажа, не зареди друго, а защото държа на Бъл ... още
На: 2017-03-28 16:32:34 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3907 прегледа
Новини: Поредният медицински прецедент се случи в Българи и един човек загина, може би напразно. Голямата трагедия е станала в село Вълково, Сандански в дома за хора с увреждания. Жертвата е 23-годишен младеж. За него е повикана линейка от Спешна помощ заради влошеното му състояние. Все още не са ясни причините за смъртта на Иван И. Персоналът и ръководителите на дома са в неистов шок. Три поредни дни т ... още
На: 2018-09-18 08:01:32 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 235 прегледа
Любопитно: Уфолози откриха загадъчни дискове в ледовете на Антарктида, приличащи на летящи чинии. Откритието е направено с помощта на сателитни снимки, публикувани в Google, съобщава популярен сайт за паранормални явления. Сниманите дискообразни тела не са с естествен произход. Те са с идеална форма и с диаметър 30-50 метра. Създадени са или от извънземни, или от нацисти, твърдят уфолози. На ледения контин ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X