Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Най-предпочитани дестинации

Всяка година броят на желаещите в България да заминат на работа в чужбина се увеличава главоломно. Причините за това са ниските заплати, липсата или трудното намиране на работа като цяло, след което идва несигурността на работното място и нискокачествената социална защита.

Някои от най-предпочитани дестинации от няколко години насам са Великобритания, Гърция, Испания и Германия. Като много от българите споделят, че предпочитат да останат да живеят там. Според някои социални проучвания, държавата губи средно между 20 и 25 хиляди души годишно, на възраст между 25 и 39 години.

Като цяло, българите са разпръснати из цяла Европа. Най-много живеят в САЩ, Канада, Австрия, Германия, Франция, Португалия, Испания, Италия, Турция, Гърция и Кипър. Работата в чужбина може да се каже, че дори е полезна от гледна точка на това, че по този начин се осъществяват контакти с нови и различни култури, изучават се и езици.

Досега до всичко това прави преместването на работа в чужбина да изглежда с доста предимства, отколкото се предполага. Ключът е в адаптацията към новата среда, а също така и в подхода с към нея с непредубеденост.

Шансът за започване на работа в чужда страна би могъл да отвори вратите за нови възможности на всеки, който не гледа с предубеденост към голямата промяна. Излизането от малкия град, от малката страна и погледът към необятния свят може да бъде много често плашещо, но същевременно вълнуващо и обещаващо.

Плюс това всяко ново начало е достатъчно смущаващо само по себе си, за да допускаме и предразсъдъците ни да надделеят и те да вземат решението дали да започнем работа в чужбина вместо нас.

Принципът е проба-грешка. Ако не опиташ няма как да знаеш дали съответното работно място в съответната страна не би било пробивът, който от дълго време чакаш и се нуждаеш. Започването на работа в чужбина може да сбъдне всичките ти амбиции, стига да си достатъчно трудолюбив и всеотдаен.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 1646 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-06-24 15:19:48 преди: 3 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1682 прегледа
Други: Много европейски държави влизат, така да се каже, в съревнование за работници от България през лятото, като сънародниците ни са най-желани в страни като Германия, Дания, Швеция, Литва. Като освен тези дестинации, голям брой българи избират също така Португалия и Испания, където отиват предимно, за да берат плодове. Други пък предпочитат да отидат на работа отвъд океана, където най-предпочитани са ... още
На: 2013-02-12 16:07:42 преди: 5 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1619 прегледа
Забавно: Преди няколко десетилетия самолетните полети бяха рядкост. Едно удоволствие, което струваше твърде скъпо и не понасяше на джоба на българина. През последните няколко години, хората от страната все повече използват този вид транспорт. Планирате почивка или екскурзии през 2013 година, като за целта е много важно да организирате предвижването си със самолет. Това вече не е никак трудно. Ето една ид ... още
На: 2013-12-05 10:31:13 преди: 5 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 941 прегледа
Други: За това, колко важна част от интериора на дома са вратите можем да говорим много, но мисля всички сме наясно, че без врати дома ни просто няма да е дом. Затова и целта на този материал е не да ви доказва ползата от интериорни врати, по – скоро да ви запознае с основните типове врати, които можете да откриете на българския пазар. Най – лесно интериорните врати могат да бъдат разделени ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X