Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Други

Най-предпочитани дестинации

Всяка година броят на желаещите в България да заминат на работа в чужбина се увеличава главоломно. Причините за това са ниските заплати, липсата или трудното намиране на работа като цяло, след което идва несигурността на работното място и нискокачествената социална защита.

Някои от най-предпочитани дестинации от няколко години насам са Великобритания, Гърция, Испания и Германия. Като много от българите споделят, че предпочитат да останат да живеят там. Според някои социални проучвания, държавата губи средно между 20 и 25 хиляди души годишно, на възраст между 25 и 39 години.

Като цяло, българите са разпръснати из цяла Европа. Най-много живеят в САЩ, Канада, Австрия, Германия, Франция, Португалия, Испания, Италия, Турция, Гърция и Кипър. Работата в чужбина може да се каже, че дори е полезна от гледна точка на това, че по този начин се осъществяват контакти с нови и различни култури, изучават се и езици.

Досега до всичко това прави преместването на работа в чужбина да изглежда с доста предимства, отколкото се предполага. Ключът е в адаптацията към новата среда, а също така и в подхода с към нея с непредубеденост.

Шансът за започване на работа в чужда страна би могъл да отвори вратите за нови възможности на всеки, който не гледа с предубеденост към голямата промяна. Излизането от малкия град, от малката страна и погледът към необятния свят може да бъде много често плашещо, но същевременно вълнуващо и обещаващо.

Плюс това всяко ново начало е достатъчно смущаващо само по себе си, за да допускаме и предразсъдъците ни да надделеят и те да вземат решението дали да започнем работа в чужбина вместо нас.

Принципът е проба-грешка. Ако не опиташ няма как да знаеш дали съответното работно място в съответната страна не би било пробивът, който от дълго време чакаш и се нуждаеш. Започването на работа в чужбина може да сбъдне всичките ти амбиции, стига да си достатъчно трудолюбив и всеотдаен.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 коментара | 1637 прегледа
Публикувано на: 2015-06-24 11:42:09
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Най-предпочитани дестинации
На: 2015-06-24 15:19:48 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1677 прегледа
Много европейски държави влизат, така да се каже, в съревнование за работници от България през лятото, като сънародниците ни са най-желани в страни като Германия, Дания, Швеция, Литва. Като освен тези дестинации, голям брой българи избират също така Португалия и Испания, където отиват предимно, за да берат плодове. Други пък предпочитат да отидат на работа отвъд океана, където най-предпочитани са ... още
На: 2013-02-12 16:07:42 преди: 5 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1606 прегледа
Преди няколко десетилетия самолетните полети бяха рядкост. Едно удоволствие, което струваше твърде скъпо и не понасяше на джоба на българина. През последните няколко години, хората от страната все повече използват този вид транспорт. Планирате почивка или екскурзии през 2013 година, като за целта е много важно да организирате предвижването си със самолет. Това вече не е никак трудно. Ето една ид ... още
На: 2013-12-05 10:31:13 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 929 прегледа
За това, колко важна част от интериора на дома са вратите можем да говорим много, но мисля всички сме наясно, че без врати дома ни просто няма да е дом. Затова и целта на този материал е не да ви доказва ползата от интериорни врати, по – скоро да ви запознае с основните типове врати, които можете да откриете на българския пазар. Най – лесно интериорните врати могат да бъдат разделени ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X