Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Криминални

Най-страшното престъпление в Перник през последните години, извършено от майка и дъщеря, е разкрито

Окръжна прокуратура – Перник е внесла в съда обвинителен акт срещу В.Т. и С.И. (майка и дъщеря) за извършено от тях в съучастие тежко престъпление – умъртвяване на новородено дете – по чл. 116, ал. 1, т. 5 и т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемите майка и дъщеря - В.Т. (на 46 години) и С.И. (на 21 години), живеят заедно в гр. Перник. Жилището се обитава и от Е.С. - баба на С.И. (майка на В.Т.) и В.Т. (син на Е.С.), страдащ от психично заболяване.

Четиримата живеят в апартамент, находящ се на седмия етаж в жилищен блок в ж.к. „Тева“ в града.

В края на 2016 г. обвиняемата С.И. се усъмнила, че е бременна, поради което направила тест за бременност, който дал положителен резултат. Тя уведомила за това единствено майка си – обвиняемата В.Т.

Двете изпитвали страх от реакцията на Е.С., поради което решили да скрият бременността от своите близки и от съседите и да умъртвят детето след раждането му.

През следващите месеци И. успешно скривала бременността си, въпреки напредването й, като не търсила медицински грижи и помощ за проследяването й. На Е.С. направило впечатление, че внучката й е наедряла, особено в областта на корема, но тъй като последната рядко излизала от вкъщи и нямала приятели, не допускала, че причината за това е бременност. Дори на поставен от нея въпрос под формата на шега в тази насока, двете обвиняеми категорично отрекли такава възможност.

Привечер на 13.08.2017 г. всички обитаващи жилището били у дома. Около 19 ч., докато била в кухнята, С.И. усетила болка в корема и споделила това на майка си. Бременната жена влязла в едно от санитарните помещения, където останала около двадесет минути. През това време тя родила дете от мъжки пол, след което повикала майка си. Тя й показала новороденото, което мърдало, с думите „махни го, изхвърли го“. В.Т. го взела и го поставила в пластмасова кофичка, освен това почистила следите от раждането в тоалетната, за да не разберат близките им.

С.И. излязла на терасата, огледала навън и като се уверила, че няма хора, казала на майка си да изхвърли детето, след което отишла до вратата на кухнята. В.Т. се приближила до терасата и изхвърлила детето навън, заедно с плацентата и кърпичките, с които почиствала следите.

Новороденото паднало от терасата на седмия жилищен етаж в затревена площ на междублоковото пространство. Същата вечер майка и дъщеря не разговаряли за това и държанието им по никакъв начин не издавало стореното от тях пред останалите обитатели на жилището, които през цялото време се намирали в друга стая и нищо не разбрали. По-късно двете жени легнали да спят.

Междувременно около 19:45 ч. свидетелка, живуща в съседния блок, забелязала от терасата две едри кучета да душат около тялото на изхвърленото новородено, за което първоначално предположила, че е кукла. Тя споделила за видяното със съпруга си, който отишъл да провери. На място мъжът установил, че това е новородено дете, без признаци на живот, поради което сигнализирал по телефона Дирекция „Национална система 112“ – МВР.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е установено, че детето живяло около пет-десет минути, родено е зряло и жизнеспособно. Смъртта му е настъпила бързо, била е неизбежна и се дължи на съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на двете бедрени кости и гръден прешлен.

По делото е била извършена ДНК експертиза, от която е видно, че вероятността на С.И. да е биологичната майка на новороденото дете от мъжки пол е РР = 0,9999927, пише Блиц.

Предстои делото да продължи в съда.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 257 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-11-22 11:42:30 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 436 прегледа
Новини: 31-годишeн мъж е задържан за извършено тежко престъпление на територията на Перник. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Привлечен е като обвиняем по чл. 116, ал. 1, т. 6 и 11, във връзка с чл. 115 от НК. В резултат на предприето активно разследване е установен и задържан 31-годишният Ц. В., прострелял смъртоносно 25-годиш ... още
На: 2018-03-12 13:40:17 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 147 прегледа
Криминални: Син уби майка си, грози го доживотен затвор. Окръжна прокуратура – Бургас вече внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мариян Ч., който е обвинен в убийството на собствената си майка. Младият 35-годишени мъж е обвинен за това, че на 09.03.2018 г. в гр. Бургас, в ж.к. „Лазур“ умишлено е умъртвил майка си Бинка Ч. Това съоб ... още
На: 2018-09-27 15:49:29 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 190 прегледа
Криминални: Окръжната прокуратура в Шумен привлече днес като обвиняем 63-годишния Петър П. за убийството на четиричленното семейство в Каспичан. Мъжът закла жестоко 81-годишния брат на баща си, 70-годишната му съпруга, 48-годишната им дъщеря им и 46-годишният им син. Основната версия е спор за семейната къща. По време на зверството племенникът бил пиян. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на п ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X