Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Туризъм

Не може да бъде! Черно Море 30 пъти по чисто от обичайното!

Далеч по-чисто се оказа родното Черно море през този сезон. Регионалните инспекции съобщават, че изследванията на морската вода са добри и доста под притеснителните норми.

Особено в южните райони стойностите на бактериите ешерия коли и енторококи са почти 30 пъти под нормата. След бума на зарази в последните години бяха построени доста пречиствателни станции и това дава резултат. Край Лозенец, където миналата година бъкаше от бактерии до дни ще заработи пречиствателен резервоар, който ще намали още стойностите на вредни бактерии във водата.

По-чистото море на юг ще дължим и на супермодерната станция край Созопол, която бе открита от премиера Бойко Борисов през тази година. Станцият е изградена по европроект и струва 75 милиона лева. В Слънчев бряг и Несебър положението е добро заради съоръжението в близост до Равда.

На север пък през миналата година бе открито съоръжение във Варна, което също намали заразите. Все пак през този сезон една от най-високите стойности на бактерии е измерена на Офицерския плаж във Варна.

Така според здравните инспектори, българите спокойно и без притеснения от зарази могат да се къпат в нашето море. Остава да разберем до края на сезона дали нормите на бактериите ще се запазят под притеснителните граници.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 891 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-03-05 10:05:47 преди: 3 месеца / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 1852 прегледа
Любопитно: Британски учени откриха подводна река в Черно море и както се оказва тя е единствена в света. Между другото, тя има свои собствени параметри, тоест дължината на канала е около 30 километра и има даже свои брегове. Дълбочината на малката река намираща се в Черно море достига до 35 метра (имайте в предвид, че съседното Азовско море е два или три пъти по-малко). Течението на подводната река е дост ... още
На: 2017-11-27 08:57:21 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 536 прегледа
Новини: Американският ракетен разрушител Джеймс Уилямс (USS Джеймс Уилямс DDG95) навлезе по пътя от Червено море в акваторията на Черно море. През август разрушителят беше в акваторията на Балтийско море. Корабът на американския военноморски флот Арли Бърк е оборудван с 56 ракети "Томахоук" и пое курс на север по западното крайбрежие на Черно море. На 19 ноември ракетната фрегата - невидима за френския ... още
На: 2015-12-12 15:34:24 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 9142 прегледа
Новини: Два кораба на Русия оборудвани с ракетни системи Калибр влизат в Черно Море. Това са корабите Серпухов и Зелен Дол, които влизат в руската черноморска флота, която е базирана в Севастопол. Информацията е директно от командирът на флотата Александър Витко. Корабите влизат в бойна длъжност. До този момент са само тактически, но сега ще се занимават и с оперативни задачи. Военните им възможности видя ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X