Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

Недовършена резиденция на Тодор Живков край Шумен

Днес ще надникем в това интересно място намиращо се по пътя за село Новосел край Шумен.

Дори в тази гориста местност асфалтовият път след близо 40 години все още съществува.

Мястото не е особенно популярно сред шуменци,тъй като изоставените и недовършените обекти в града никак не са малко,а и е по-отдалечено.

Въпреки това се забелязват на пръв поглед следи от посетители-огнище,графити,отпадъци...

В тъмните приземни етажи са намерили свои дом няколко прилепа:

Не липсват и опити за кражби,като последният такъв отпреди десетина години,когато банда роми са заловени да режат железа от покрива от патрулиращи полицаи.

Местоположението не е избрано случайно.От терасата  на покрива в западна посока се разкрива гледка към паметника ''1300 години България'' и пивоварната фабрика ''Шуменско пиво''.

Жалко за труда и парите вложени в тази иначе интересна,като архитектура сграда,която едва ли ще видим някога в напълно завършшен вид,по-скоро гората ще погълне след няколко десетилетия.

Някои биха казали,че това е било ненужно разхищение на средства и мегаломания,докато според други това е символ на някогашното величие на Народна Република България.

 

 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-07 17:36:05 преди: 3 години / 10 гласа / 37 точки / 0 коментара / 10515 прегледа
Новини: Попаднахме на една анкета на ПИК, в която попитаха кой е най-подходящият за президент на България. Знаете ли, че Тодор Живков се оказа по-популярен вариант от хората като Плевнелиев, Първанов и т.н. Той отдавна не е жив, а все още има доверието на хората. Факт е, че проблеми през социализма е минало. Не сме слепи защитници на строя, но е имало и добри черти. Ценносната система на хората беше друг ... още
На: 2016-05-26 18:33:25 преди: 2 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 28850 прегледа
Политика: Добри Джуров и Тодор Живков са един до друг по времето на политическия си живот почти през цялото време. Тръгват най-ниско от партизанските движения и стигат до върха на политическата власт. Тодор Живков се запознава с Джуров като ръководител на Първа военна оперативна зона на България. Отговарял е за отряд "Чавдар", който е командван от Добри Джуров. Когато Живков застава на чело на държавата, Д ... още
На: 2015-05-28 03:52:43 преди: 3 години / 9 гласа / 25 точки / 0 коментара / 7034 прегледа
Видео: Един интересен разказ на Костадин Чакъров за Тодор Живков. За управлението и още доста неща интересно и може-би забавно до някъде. Разказва и за Желю Желев и за Бйоко Борисов. Видеото: ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X