Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Некадърни лекари умориха това красиво момиче в Русе! Смразяващи подробности и партийни назначения!

Сега ще ви разкажа историята на една русенска майка, която вече няма смисъл да живее, след като губи дъщеря си след лечение в русенската окръжна болница. Тя се казва Силвия Димитрова и споделя доста смразяващи неща пред Дунавмост.

Дъщеря и се казва Стефани, учи в Икономическия техникум в Русе.

„Дете, което обичаше да учи, дете което имаше мечти, харесваше да се разхожда, да рисува, да се забавлява..... все неща, присъщи на всички момичета на нейната възраст, които обаче й бяха отнети.“, разказва майката.

От известно време Стефани страдала от болки в стомаха. Пие лекарства предписани от личния и лекар, но един ден припада в училище. Веднага я водят при личния лекар д-р Неделчева. Момичето се оплаква и от сърцебиене. Лекарката заключва, че няма нищо и я пращат при невролог.

Това е д-р Галя Александрова, която заключва, че става на въпрос за нервен срив, който е често срещан при децата и не е нищо сериозно. След време обаче болките в стомаха се появяват отново.

Водят Стефани при гастроентеролога д-р Анна Христова, която също казва нервен срив, изписва лекарства за стомаха и до там. Отказва ГАСТРОСКОПИЯ, поради липса на условия в кабинета. Пращат Стефани при кардиолог за сърцебиенето, но разбираш ли и там казва, че на нея и няма нищо.

И така, от лекар на лекар, все нищо и няма, все нервен срив, без да и правят пълни изследвания и кръвна картина. Дните си минават, ту има болки, ту не. В крайна сметка започват да и приписват болести, които не са присъщи за дете на 18 години.

Учебната година свършва, Стефани е с отличен успех, страхотна абитуриента. Искала да учи Туризъм и се записала във Варненския университет. Била щастлива, защото е на път да изпълни своята мечта.

В почивните дни се прибира. В края на септември миналата година започва да се оплаква от сърцебиене и болки в стомаха отново. На 17.10 се обажда, че е много зле. От болки в стомаха не може да стане. Родителите тръгват, казват и да извика и Бърза помощ, която констатира кръвно 90/40 и препоръчва на Стефи да изпие един айрян?!? Родителите я сварват да лежи, без да може да стане без да може да се движи. Закарват я в спешното в Русе.

„Прегледаха я всякакви специалисти и един ендокринолог я прие в отделение по гастроентерология на 10 етаж със завеждащ отделение Д-р Николета Маринова. Диагнозата, която й поставиха беше АНЕМИЯ и там й преляха 5 банки кръв. На следващия ден й направиха гастроскопия, която показа, че детето има кървящи язви на стомаха. В отделението по гастроентерология детето лежа 6 дни.“, продължава разказа.

През това време гонили д-р Маринова по коридора, за да разберат състоянието на дъщерята. Отговорите били от сорта на "Много късно сте се сетили" , "Вие сте с най-лекия случай тук". Пращат Стефани на психиатър понеже плачела от болки в крака. Слагали и системи и до там. Дори една от сестрите я нарекла ГЛЕЗЛА.

„На 24.10.2016 г смъкнаха детето в ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ С ХИРУРГИЧНА НАСОЧЕНОСТ със завеждащ Д-р СИМЕОН ВАСИЛЕВ СИМЕОНОВ.

След направената втора гастроскопия показанията били, че кървящите язви не са овладени. Д-р Симеонов ме накара да се разпиша, че съм съгласна да я оперират по спешност, но защо точно никой не ти казва. Операция всъщност не се състоя, тъй като трябвало да се овладее кръвоизлива, който те така и не овладяха от самото начало. Помолих ги да й направят изследвания за крачето, защото плачеше от болки и искаше да я прегледа лекар.

Писа ми тогава: "molq vi izvikaite lekar posle za kraka", "ne moga da si dvijda krachencata". Пратиха й ортопед, който пък констатира, че има дискова херния, след което ни казаха да купим обезболяващ крем. И след третирането с крема детето продължаваше да плаче от неистови болки в крачето, продължаваше да е на системи, които не знаехме какви са, какво точно и защо й го преливат. Само виждах, че детето не се оправяше.“, казва майката.

На 26.10.16 година, майката вече не може да търпи какво се случва и отива да говори с д-р Симеонов, за да го помоли да я прехвърлят в София за адекватно лечение.

„При което той започна да крещи, че съм никоя, че не съм единствена, че няма да кажа какво да става и че ще ме прати на психиатър.

Реших да отида при началника на болницата Д-р Иван Стоянов, за да разговарям и с него .Той каза, че е запознат със случая и че ще мине комисия от 10 доктора, за да се установи по-нататъшното й лечение. На 27.10. 2016 г се състоя прословутата комисия. След нея Д-р Симеонов ни увери категорично, че Стефи няма рак. Говорили с професор от Медицинската Академия в София и той бил съгласен с лечението, което се провежда. Казаха ни, че в понеделник (на 31.10.) ще й направят ядрено-магнитен резонанс и ще я препратят в София. Успокоиха ни да не се притесняваме, че всичко е под контрол и няма опасност.

Вечерта на същия ден пак отидох да видя дъщеря си и д-р Лидия Стефанова ме дръпна настрани и ми каза: "Махнете от тук детето си - състоянието му никак не е добре. Тук не провеждат правилното и адекватно лечение."

На 28.10.2016 г писах на Стефи, за да видя как е изкарала нощта. Тя ми отговори, че е на МОРФИН: "boli vsichko ama sam s obezbolqvashto. az sam na morfin". Уплаших се и попитах защо е на това обезболяващо. Oтговориха ми, че е заради болките в крачето.“, продължава разказа си г-жа Димитрова.

На 28.10 отива да види дъщеря си, която не е никак добре. Цялото тяло се тресе, има температура. Приличала на дрогирана, била неадекватна. Майката се изплашила и попитала какво става. Казали и, че е от лекарството. Постояла малко, но я изпратили да си ходи.

„Прибрах се, но не бях спокойна и се върнах пак в болницата към 21 часа. Посрещна ме анестезиологът Д-р Саша Александрова. Отвори ми широко вратите, като преди това трудно ме пускаха. Казваха ми колко минути мога да стоя. А него ден просто ме посрещна необичайно и каза, че мога да видя, че е добре. Отидох при дъщеря си, попитах я как е, а тя ми отговори, че е добре, че не я боли.

Каза: "Мамо, много те обичам" и аз я оставих да спи, след което отидох при Д-р Александрова, за да я попитам как е състоянието на дъщеря ми. Тя ми отговори, че детето ми е много зле, че има смъртоносни кървящи язви. Това ми го казаха за първи път от постъпването й в болницата.“

На 29.10 сутринта в 6 и д-р Александрова се обажда и казва, че Стефани е починала.

Не знаех, не мислех. Отидохме в болницата, но не ме пуснаха вътре, тай като нямало да ми хареса гледката. Попитаха ни дали ще се съгласим за АУТОПСИЯ. Ние отказахме категорично. Казаха ни, че може да я вземем на обяд. По-късно разбрахме, че аутопсия е направена въпреки нашият отказ и можем да отидем да си вземем смъртния акт.

ДИАГНОЗАТА ОТ АУТОПСИЯТА БЕШЕ КАРЦЕНОМ НА ПАНКРЕАСА.

ПОЧИНАЛА ОТ СЪРДЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ.“, завършва разказа си майката.

Ето и последните думи на майката в разказа, които всеки в системата за здравеопазването трябва да прочете, всеки прокурор, всеки съдия. След това, ще ви запозная и с едно разкритие на Венци Чикагото за въпросния д-р Симеонов:

Питам аз, след като не сме се съгласили, как така й я направиха.

Пиша Ви хора, пиша Ви с болка в душата, пиша Ви с Апел: нека, който е преживял нещо подобно в тази измислена болница и тези така наречени ДОКТОРИ, ДА МИ ПИШЕ.

Моята цел е да й затворят вратите. Хирургично отделение трябва да е закрито или сменен изцяло персонала с по-кадърен и положил клетва за истина. Да не се осакатяват повече пациенти, за да не страдат повече близки.

Аз нямам повече какво да губя. Загубих всичко, което имах, но искам да помогна повече да не страдат хора като мен, да не се погубват деца заради некадърността на лекарите.

Аз исках всички документи и изследвания на дъщеря ми, направени там. Повярвайте ми - направиха ме на луда, не ми ги дадоха. Разговарях с лекар, защото исках обяснения какво стана, защо УМОРИХА ДЪЩЕРЯ МИ, защо никой не ми каза, че има такова заболяване, защо не направиха нищо, защо не поискаха консулт с онкоспециалист.

Отговорът беше, че докторите не били сигурни в диагнозата и не знаели как да кажат. По-късно говорих с друг техен колега онколог, запознат със случая. Той ми потвърди същото, че не знаели как и какво адекватно лечение да проведат и как не можели да съобщят това.

А как можаха да съобщят, че е починала!?

Възмутена съм от некадърността, от непрофесионализма, от лошото отношение на персонаала, като че ли не лежат хора за лечение, ами за развлечение. Няма го хуманното отношение нито на сестри, нито на лекари. Като цяло това отделение не става за лечение. Не ходете там, хора!!!

Този доктор Симеонов трябва да бъде уволнен. Той не трябва да практикува въобще!

Попаднах на едно интервю с Д-р Пламен Кожухаров, който всъщност са извикали за консулт на моята Стефи и ще Ви го цитирам:

".......От 2011 г. обаче нещата коренно се промениха, след като д-р Боянов се пенсионира и дойде новият началник д-р Симеон Симеонов. Той затвори отделението, взе сестрите, породиха се конфликти и аз предпочетох да се махна от болницата.

През миналата година твърде много се вдигна процентът на смъртност в хирургичното отделение и това влияе върху авторитета на всеки от нас. При нас в детската хирургия сме имали почти нулева смъртност – 1 дете да почине, и то от вродена малформация или изключително тежко заболяване. Никога не сме изтървавали деца. Имали сме притеснения, но въпреки това сме успявали. Ние сме консултирали и винаги сме били на разположение на педиатрите, инфекционистите, неонатолозите, на колегите от бившия дом „Майка и дете“. Русенци можеха да са спокойни за децата си, тъй като звената бяха изключително добре стиковани и в чудесни партньорски отношения..........Заради липса на далновидност русенската болница, която се конкурираше успешно и с университетски клиники, сега е паднала на ниво..."

Източник на интервюто: ТУК

Все повече лекари гледат на хората като на поточна линия за клинични пътеки и това е жалко. Спестяват си консулти и това да препращат хората към точния специалист, за да си спестят направления или просто да усвоят те някоя клинична пътека.

Нека останат кадърните лекари, обичащи и харесващи професията си, положили Хипократовата клетва за етично упражняване на медицина.

Ето коментара на Венци Ангелов – Чикагото по отношение на доктор Симеонов и хората около него. Малко е нецензурен, но предвид ситуацията не мога да го упрекна:

„Мястото в което ние би трябвало да получим адекватна медицинска помощ, но след като е замесено лицето, гнусутията, уруда, сатаниста, дяволската кур*а и пачавра - доктор Симеон Симеонов, няма как да се случи това....!!!!

Това човеко- подобно Арогантно, Цинично, Дръзко подобие на човек , корумпираната свиня - " ДОКТОР " Симеон Симеонов се ползва с личната подкрепа на ексдепутата от Политическа Партия ГРОБ- Пламен Нунев, назначен е за Президент на футболен клуб " Дунав."...Ако не го познавах лично, няма как да направя точна десекция на тази смрадлива муцуна , пес и човекоубиец...!!!“, разказва Чикагото.“

„Това е УРУДА, ГНУСУТИЯТА, САТАНИНСКИЯ ПЕС и ЧОВЕКОУБИЕЦ - Симеон Симеонов, ползващ се с личната ПРОТЕКЦИЯ на ПЛАМЕН НУНЕВ от ПП ГРОБ , който е лична маша, солка, мазохист , кукла на конци на ЧОВЕКА С ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВАТА и ШЛИФЕРА - ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ...!!!!!“, допълва той в друга публикация.
Източници: ТУК и ТУК

Източник на разказа на майката: Дунавмост

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-03-01 22:32:13 Хaресва ми 1
guest-coment-1361
Смърт за всички доктори в тази държава
№ 2 Добавен от гост: Didkata На: 2017-03-01 22:32:22 Хaресва ми 1
guest-coment-1363
Кога ще обесят някой доктор причинил смърт и не само един а всички по веригата
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-01-16 17:59:30 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 104 прегледа
В Косово бе ликвидиран сръбския лидер Оливер Иванович. Разкриха се смразяващи подробности за неговата смърт. Нападателите са го застреляли в гръб. Били са с кола Опел Астра, с която са избягали. След това я оставят и я подпалват. В колата е намерен пистолета със заглушител, с който е стреляно. Бил е 9-милиметров. В момента, в които е открита стрелбата, Иванович е влизал в офиса на партията си. ... още
На: 2016-02-12 14:30:46 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 760 прегледа
 От днес отваря врати традиционният Мартенски базар в Русе. Той по традиция се разполага на ул. "Александровска" и ще продължи от 12 февруари до 3 март 2016 г. включително.  Общинска администрация отдаде безвъзмездно една от бараките на Сдружение „Дете и пространство” която провежда благотворителна кампания „Да запазим достойнството и уникалността на различието”. Набрани ... още
На: 2018-02-26 16:28:37 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 90 прегледа
Служители на ОДМВР – Русе са започнали разследване на смъртта на 81-годишен мъж в Русе. Тази сутрин в 10:36 часа съседи са сигнализирали на тел. 112, че са чули викове от апартамент в блок на ул. Алеи Възраждане в Русе. Това съобщиха от ОДМВР-Русе. Изпратеният на място екип на полицията установява във въпросното жилище тялото на 81-годишния собственик, с прободни рани по него. Вътре в апарта ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X