Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Криминални

Невероятен развой: Помагачът на невръстния убиец Нурсен от Кърджали издъхна от рак в Холандия!

Искам по-лека присъда, 89 месеца в затвора са много! Обжалвам пред Върховния касационен съд. Това е решението на 19-годишния кърджалиец Нурсен Христов, след като Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на Окръжния съд в Кърджали.

Искам по-лека присъда, 89 месеца в затвора са много! Обжалвам пред Върховния касационен съд. Това е решението на 19-годишния кърджалиец Нурсен Христов, след като Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на Окръжния съд в Кърджали.

Четири часа бяха необходими на състав на съда в Кърджали, за да даде присъда, близка до максималния размер за убийство, извършено от непълнолетен. Нурсен поиска съкратено съдебно производство. Той призна изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и по този начин редуцира с 1/3 присъдата си, коментира тогава адвокат Георги Белев. За престъплението тийнейджърът можеше да получи максимално 12 години затвор или 8 лета зад решетките след редукцията.

Нурсен Христов застреля с преправен газов пистолет 30-годишния Махмуд Х. в района на пазара в Кърджали на 8 февруари 2016 г. 17-годишният тогава ученик възпроизвел три изстрела, единият от който бил фатален за Махмуд.

Според прокуратурата, Нурсен е действал в съучастие като извършител с Шукри М., последният действащ като подбудител и помагач, по начин и със средство, опасни за живота на мнозина. Нурсен Х. е разполагал с два преработени в бойни сигнално – газови пистолети и боеприпаси за тях, които е получил от роднината си Шукри М., известен с прякора Кочана. Последният пък се лекуваше от рак в болница в Холандия. Часове преди началото на делото обаче, стана ясно, че 37-годишният Шукри М. е починал в лечебното заведение в Холандия.

Причина за убийството е конфликт между две фамилии заради заживяването на млада жена от единия род с млад мъж от другия род.

„Уплаших се, че аз и майка ми ще пострадаме. Тези хора са лоши, могат да ни запалят къщата. Знаех, че пистолетът е газов и няма да го убия. Исках да го уплаша, само да падне. Избягах после от страх, а не защото исках да се скрия”, това е заявил пред разследващите Нурсен. Той ще трябва да плати кръвнина на роднините в размер на 125 000 лева.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-07-26 16:31:20 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 7346 прегледа
Новини: 17-годишният убиец Нурсен Любомиров Христов се жалва, че му било много тежко в ареста. Той иска да отиде при майка си и не спира да плаче. „Искам да изляза на свобода, да отида при майка си и да заживея при нея. Мъчно ми е за роднините", заяви в съда той. Окръжният съд в Кърджали направи заседание, което да разгледа молбата му. Той бе задържан за убийството на Михаил (Махмуд) Христов на 3 ... още
На: 2017-01-31 13:47:27 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 5881 прегледа
Новини: В центъра на Кърджали днес кипи от напрежение. Повече от 20 полицаи са пратени в района на Пазара на производители, а някои от тях са въоръжени дори с автомати. Информацията е от репортер на 24rodopi.com, който е на място. Това е заради следствен експеримент, който се провежда заради извършено преди година убийство. Убийството след изчезването на тийнейджърка и последвалата вендета между две фами ... още
На: 2016-02-16 14:55:28 преди: 2 години / 10 гласа / 36 точки / 0 коментара / 5618 прегледа
Новини: Трима са нападнали момиче на 17 години в Кърджали и са я изнасили по най-брутален начин. Инцидентът е от преди няколко дни, но все още няма задържани по случая. Родителите на пострадалата са подали жалба в полицията днес. Неофициалната информация е, че в петък момичето е взето от Хасково, от нейния приятел. Закарана е в Кърджали, където в последствие три момчета се гаврят с нея. След като са си п ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X