Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Ние пак духаме супата! Русия се спря на Гърция и Турция за Южен поток!

Гърция счита изгоден проекта за строителството на газопровод през своята територия за доставка на руски газ до Европа и е готова да участва, е заявил министърът на околната среда и енергетиката на Гърция Панос Скурлетис.

Той не пропуска да сподели, че всичко зависи все пак от решението на Еврокомисията (ЕК).

«Този въпрос интересува също Италия и Австрия», добавя Скурлетис.

На въпроса, ще участват ли тези държави заедно с Гърция в преговорите с ЕК, министърът е отговорил:

«Ние така мислим, но ще видим».

В Солун Скурлетис е провел преговори със своя руски колега Александър Новаков. По думите на гръцкия министър те са преминали много добре.

Проекта «Южно-Европейскии газопровод» който през 2015 година беше подписан чрез пътна карта, през която ще минава предполагаемият тръбопровод от границата на Гърция с Турция за доставка на държавите в Европа. Газта в него трябва да постъпи по «Турски поток» — газопровод минаващ от Русия в Турция.

На 7 септември «Газпром» е получил от Анкара първото разрешение за реализация на проекта «Турски поток» след което бе, взето решението за възобновяване на работата по проекта.

Москва очаква подписването на останалите разрешителни по «Турския поток», в това число и разрешенията за строителство в близките дни.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1024 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-24 17:19:02 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1187 прегледа
Новини: Турците официално вече са готови за строежа на турски поток. Първите разрешителни са предадени на "Газпром". Това са документи, които съдържат детайли относно редица подготвителни процедури, които дават зелена светлина за първите копки на турски поток. От руска страна изявлението е повече от ясно. Ръководителят на "Газпром" Алексей Милер потвърди сътрудничеството с турските партньори по етап първ ... още
На: 2016-05-27 08:41:46 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1446 прегледа
Новини: Владимир Путин пристига на посещение в Гърция! Президентът на Русия Владимир Путин пристига днес в Гърция,за пети път като президент. Планирани са срещи с президента Прокопис Павлопулос и премиера Алексис Ципрас, с когото Путин вече се е срещал няколкократно.Не е изключено руският президент да обяви възраждането на проекта „Южен поток“ през България,смятат анализатори.Не случайно той ... още
На: 2016-01-21 15:10:46 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1040 прегледа
Геополитика: Когато договорът за Южен Поток беше прекратен, имаше някаква надежда за общ проект с Русия. Сега вече такава няма, защото има индикации, че Турски поток ще се случи, въпреки кризата между Турция и Русия. Директорите на Газпром одобриха споразумение за конфиденциалност по отношение целия проект ТУРСКИ ПОТОК. Информацията е на RT и е от източници в Газпром. Целта е да се засекрети цялата информация ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X