Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Никифор, който трогна всички с историята си за анорексията се завърна със СИЛНО СЛОВО! Прочети го!

Преди известно време Ви запознахме с историята на Никифор, който подведен от модерните морали и ценности, тръгва по лош път и заболява от анорексия. Днес той се свърза с нас, за да ни разкаже отново за себе си и до какъв етап е стигнал в борбата – и най-вече, за да сподели своя личен пример!

Никофор за сега е успял да се задържи на определено тегло, но има още много път да извърви. Животът му вече е променен от подигравките, от мечтите, от злините на хората. Замислете се над това, което той има да каже.

Историята, която ме накара да се замисля какво може да се направи, че човек да докосне дъното. Казвам се Никифор Атанасов. Аз съм човек като всички останали - като дете съм израснал сред нормални условия на живот и съм живял до ден днешен в мечти, които не са се сбъднали.

Бях 13-14 годишен, бях много пълен. Гледах хората, виждаха ми се много слаби и исках да бъда като тях, но не можах. Нямах воля да отслабна, да мога да се занимавам с това, което искам - да работя в сферата на шоубизнеса и фоторекламите. Бях се отказал от тези неща и живеех с болката, че не мога да бъда като другите – слаб.

Минаха се няколко години и вече станах 17-18 годишен. Бях 11 клас, когато изглеждах пак по същия начин. Много неща съм преживял като бях малък и вече в Гимназията - обиждаха ме, че съм дебел, че съм прасе и какво ли не. Станах една сутрин през месец октомври и си казах „Ники, ти трябва да се промениш!“.

Започнах с диети… Първи месец отказах хляба и тестените неща, после премахнах сладкото, но се минаха 2 години и пак си спазвах хранителния режим - като готвени неща след тези две години, станаха вече 6 години съм на диета, но премахнах всякаква храна - сутрин не се храня, пия вода на обед. Като седна на масата съм със страх към храната. Страх ме е дори от едно парче ябълка, от едно парче сирене - ям по-малко, за да бъда слаб.

Когато ям готвено аз веднага връщам и така се успокоявам. Отбягвам вечер да се храня. Когато се храня с готвено се чувствам много подут, ще кажеш че съм ял много. Постоянно мисля за храна - какво да не изям, но като го изям мен това ме наранява - болката е много гадна.

Преди седмица осъзнах, че това е не е нормално, но сега съм в обратна посока - хапвам по малко, но от всичко. Тис е чувстваш просто… Дишаш, но си на ръба. Анорексията е много коварна болест - да гаснеш от това в името на една несбъдната мечта - като рекламно лице и копие на татяна. Съветът ми е, че просто не си заслужава - животът е хубав ...

Никифор Атанасов: Храната като враг, водата като калории, а гладът като мерило за успех - това послание е за всички, които са тръгнали към пътя на смъртта, но има светлина. Стига вие да я поискате – знам, че по целия свят има много хора, които са болни от анорексия, които не си признават… Защото ги е страх да си признаят проблема. Аз преди месец осъзнах проблема и се радвам, и вярвам, че няма да е все така.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-14 10:00:33 преди: 2 години / 3 гласа / 5 точки / 1 коментара / 3460 прегледа
Свят: Има хора, които са готови на крайности заради славата. Такова е и едно момче на 21 години, което си е причинило какви ли не неща, за да постигне целта си – да стане известен. Никифор живее в котелското село Кипилово, но е решил да се представя в интернет като Никос Бейсимов. Разказва за себе си, че е фейсбук звезда, което все още не е така. „Детската ми мечта е била да се занимавам с м ... още
На: 2016-04-15 10:13:51 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 925 прегледа
Новини: Лорънс Ширак, дъщерята на Жак Ширак, бившия президент на Франция почина на 58 години. Причината е сърдечни усложнения. Последните часове Лорънс изпада в кома и умира. Тя е приета в болница в неделя, заради сърдечни проблеми. Знае се, че в течение на години е имала проблеми с анорексия, а френските медии ни припомнят и опит за самоубийство през 1990 година. Проблемът с анорексия е бил много серио ... още
На: 2017-10-18 16:18:09 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1728 прегледа
Новини: Тираджия трогна много българи с изпълнението на една специална песен от своята кабина. Той взриви социалните мрежи с изпяването на „Облаче ле бяло“ по текст на Ран Босилек, в македонски вариант. Мъката и носталгията на българските имигранти се чува от сърцето му. Аз лично пророних сълзи докато го слушам. Самотният шофьор тъжи за роден град, дом и семейство и няма какво друго да прави ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X