Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Нинова нажегли до червено парламента с речта си! Иска замразяване на депутатските заплати и...

Както всички останали политически лидери, Корнелия Нинова също говори от трибуната на 44-то НС, за да постави началото му. Тя призова депутатите да се ръководят от интересите на народа.

"По неговата воля ние сме втора политическа сила. Ние ще бъдем опозиция в този парламент. В политиката има и правила - да дадеш на хората възможност между алтернативни идеи и програми. Ние сме политическа и управленска алтернатива на политическа партия ГЕРБ. Ние имаме морал и няма да предадем тези, които ни вярват и ни следват. Няма да ви предадем", каза тя.

Тя отбеляза, че всички те днес са се заклели в България и поемат отговорност за много важни решения. Сложните геополитически поцеси на Балканите, засташеният национален интерес, застрашеният суверенитет, въпросителните пред бъдещето на България – все въпроси, които трябва да се решат. Да не забравяме и председателството на ЕС, което трябва да е приоритет за всички, защото е огромна възможност!

"По време на нашето председателство ще започне и напускането на Великобритания от ЕС. Трябва да защитим интересите на съгражданите ни там. Трябва да се спазват демократичните принципи и правата на гражданите. Призоваваме за национално съгласие и за демографската катастрофа, пред която сме изправени. Няма цвят и партия пред опасността да изчезнем като народ. Можем да спорим дали да има подоходно семейно облагане, но очите не може да се затваряме пред ниската раждаемост и високата смъртност. Тук трябва да имаме национално съгласие по изработването на политиките по тези въпроси. Нека се знае, ние оставаме различни - идеологически, политически и практически", заяви Нинова.

БСП ще подкрепи увеличението на учителските заплати, но това е само началото в борбата с бедността, далеч от достатъчно е.

"Най-сериозно ще се борим с бедността. Шоковото поскъпване на природния газ, парното и водата, ще доведе мнозина до невъзможност да си плащат сметките. Искаме преизчисляване на всички пенсии. Това е възможно при ръста на БВП, който вие залагате. В политиката трябва да има и морал. Бедността в страната е отчайваща. Внасяме предложение заплатите на депутатите да бъдат замразени и то със задна дата, още от 43-то народно събрание", каза Нинова и шокира всички депутати.

"Не успяхме да спечелим изборите, но състезанието не е приключило. Промяната продължава. На добър час", завърши тя.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 881 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-20 11:55:38 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 558 прегледа
"Внесохме решение в Народното събрание за замразяване на възнагражденията на народните представители към месец декември 2016 г. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев по повод законодателните инициативи на левицата, информира агенция „Фокус“. „Свидетели сме, че управляващото мнозинство на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, об ... още
На: 2016-02-05 18:27:52 преди: 2 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 2049 прегледа
Шефката на парламента Цецка Цачева и Корнелия Нинова от БСП щяха да си избодат очите в пленарната зала. Нинова нападна Цачева като я попита защо крие Бойко и министрите. Нинова се опита да прочете декларация, но щом Цецка я надуши я спря. Корнелия Нинова преценила да продължи, но Цачева отново и напомня да не нарушава процедурата и, че решенията в парламента се взимат от председателския съвет (то ... още
На: 2016-06-21 17:56:59 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 13995 прегледа
БСП поиска главата на министъра на образованието Меглена Кунева! Това бе обявено лично от Корнелия Нинова на пресконференция днес. Литературно-музикалната програма, която се готви от министерството по време на учителския събор няма да е достатъчна да скрие сериозните проблеми. Ниските заплати в бранша, липсата на престиж, развитие и уважение към учителите са наболял проблем от много време насам. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X