Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Нинова прати Бойко да си ляга заради заплахите за КСНС след излязлата стенограма! ПОПИЛЯ ГО!

Днес пресвети баце Бойко Борисов се изказа Съветите при президентите за национална сигурност. Той се зарече, че никога повече няма да отива на Съветите по национална сигурност, ако та не присъстват медии. Абе направи се на важен.

Корнелия Нинова обаче изригна и му каза нещата както са си: Че ГЕРБ на КСНС се е борила като партия и Бойко Борисов като личност за оцеляването си, а не за интересите на нацията. Искам да ви предоставя цялото изказване.

"И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес. При Плевнелиев единствената Ви мисъл е била как да свалите законно избрано правителство. При Радев - как Вашето правителство да изкара цял мандат за пръв път.  

На този съвет Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 В МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. Заявих Ви, че ако и през ум Ви мине да ги теглите като нов заем, много ми мирише на нови избори", пише Нинова. 

"Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и я разсрочихте за 15 години напред. Вашият министър Горанов заяви, че няма да увеличи до 2% от БВП разходите за отбрана. Тогава казах, че е пълно лицемерие да декларираме, че човекът е най-важен в системата на сигурност, че ще има ускорена модернизация и че ще има 2% за отбрана, след като всички чухме от Вас, че това няма да стане.  

Казах, че отказвам повече да лъжем хората и по-добре да обявим истината. Десетки години политиците лъжат народа. Заявих също, че аз няма да го направя и, че искам промяна в поведението на политическата класа. Попитах Ви - защо го правите. Ще говорите нещо, което нямате никакво намерение да изпълните. Отговорихте - "за да не излезе, че противореча на президента Радев и да изглеждаме приятели". Предупредих държавния глава, че го подвеждате и се оказах права. Още на другия ден изтеглихте от МС доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казваше цялата истина за състоянието на отбраната. И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане", допълва лидерът на БСП. 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-01-09 07:42:14 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 53 прегледа
Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Темата е: „Ролята на България за развитието на общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз”. Първото заседание на съвета за сигурност, което президентът Радев свика, се проведе в края на месец май. Тогава бяха ... още
На: 2017-06-03 13:26:41 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1919 прегледа
Вътрешният министър Валентин Радев потвърди слуховете за заплахи към Корнелия Нинова и Румен Радев. Става на въпрос за изпращане на заплашителни съобщения към Нинова. Лицето е установено и задържано, но след това е пуснато след признание. Установено е, че няма реална заплаха. „Не трябва да се прави новина от това. Често има такива случки. Той е подписал предупредителен протокол в който обяс ... още
На: 2015-11-10 16:28:16 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2045 прегледа
Засилване на екстремизма, бежанците се превърнали в заплаха за ЕС - това констатира след 5 часа заседание КСНС, свикан от Росен Плевнелиев. През последните години сме свидетели на фундаментални промени в средата за сигурност в Европа и света, каза Плевнелиев. Свидетели сме, по думите му, на процес на глобално противопоставяне на засилване на досегашните и възникване на нови рискове и заплахи за с ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X