Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

Нов екран за смартфоните, който сам заличава драскотините

Химиците от Калифорнийския университет в Ривърсайд (САЩ) изобретиха самовъзстановяващо покритие за екраните на мобилните устройства, което "запълва" образувалите се драскотини, прези и охлузвания.

След като учените в експеримента разкъсали иновативният материал на две, той успял да се възстанови за по-малко от един ден.

Високоеластичният материал е от разтегателен полимер с йонни соли, което му позволява да увеличива своите размери до 50 пъти от първоначалният си вид.

Изследователите задействали новия тип, като свързали диполни йони със заредени йони и полярни молекули.

Когато покритието се счупи или надраска, йоните и молекулите се свързват едни с други, като магнит запълвайки празнините.

Освен това, новият самоизцеляващ се материал произвежда електричество, което означава, че може да бъде използван за комерсиални продукти.

Според учените, тяхното изобретение ще намери приложение в екраните на смартфоните и акумулаторните батерии през 2020 година.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-01-05 19:09:49 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 7246 прегледа
Тази технологична иновация ще погребе айфоните и смартфоните. Това е истинска революция на пазара за комуникации! Край на досадата да носите задължително чанта, заради телефона си или пък да чувствате неудобство от него, защото ви подпира в джоба на дънките. ВИЖТЕ ВИДЕОТО!  ... още
На: 2016-10-04 18:30:22 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3414 прегледа
Смартфоните в близко бъдеще ще бъдат във вид на пръстен и холограмен дисплей. Засега няма серийно производство, но има реализиран предполагаем проект. Може да се насладите на смартфона пръстен, който наистина ще има милиони последователи. Смартфона ще притежава много повече функции от най-последните модели за тази година, но няма да му трябва някакво специално място, защото ще стои на вашият пръс ... още
На: 2015-02-20 09:04:03 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1876 прегледа
Само до преди няколко години фаблетите покриваха едва един процент от глобалните достави на смартфони. Причината да са толкова харесвани и продавани напоследък е отличните приложения и големият екран, който позволява потребителите по-пълноценно да се наслаждават на различните възможности за забавление. Продаваните фаблети вече заемат над 25% от продажбите на пазара. Затова и наскоро Apple пуснаха ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X