Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Нова детска мания вкара 200 деца в травматологията за 3 дни - само в София и Пирогов! Страшно е...

Нова детска мания е вкарала 200 деца в травматологията на Пирогов, само за три дни. И това е само в София! Инцидентите са основно причинени от новата детска тенденция да се карат ховърборди! Доктор Явор Пукалски от Пирогов потвърждава това.

Електрическото возило на две колела е изместило дори батута, който до скоро е бил категоричен лидер при причинителите на детски травми.

"С настъпването на лятото, детската травматология също влиза в сезон, колкото и неприятно да звучи. За съжаление в последно време приемаме все повече деца , пострадали именно от ховърборди. Това е актуалната тенденция. Падайки от такова устройство най-често чупят китката или лакътя , като по-рядко страда глезенът", казва д-р Пукалски.

Една от основните причини за многото инциденти е, че липсата на опит у децата да владеят играчката. Тя не е никак проста за управление.

"Това е новата играчка, с която децата тепърва се запознават. Освен това много от по-евтините модели нямат жироскопично стабилизиране и водят до по-висок процент на травмите, отколкото по-скъпите модели", обяснява експертът.

Друг риск, е че в интернет има много обяви за такива ховърборди – от 80 до 900 лева. Много от тях обаче нямат СЕ сертификат, което значи, че не отговарят на условията.

Разбира се, като всяка година, травмите заради кънки, ролери, тротинетки, люлки, катерушки и пързалки продължават.

Друг голям риск, който определя д-р Пукалски е, че децата често не използват оборудване за защита от рода на налакътници, каска и наколенки. Това увеличава много тежестта и интензитета на травмите. Родителите трябва да са по-бдителни и информирани!

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-03-20 16:15:45 преди: 2 години / 2 гласа / 5 точки / 0 коментара / 985 прегледа
Новини: Част от най-добрите лекари в света, които се занимават с детска церебрална парализа са в България! Днес руските специалисти правят безплатни прегледи в Пирогов - през целия ден. Те използват Клиниката по детска ортопедия и травматология. Става на въпрос за двама руски специалисти, които Спешния институт е поканил. Болницата, в която по принцип работят е известна с точно това - специализираната ра ... още
На: 2015-11-22 18:41:52 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1001 прегледа
Политика: Приемът в детска градина често е отказван на деца с диабет и епилепсия, споделят родители, цитирани от Нова телевизия. В същото време законите не гледат на тези деца, като на такива със специални потребности, чиито заболявания са пречка да бъдат записани в детска градина. Майка на дете, което пие профилактични лекарства за епилепсия, споделя, че първоначално то било прието в детска градина. Мал ... още
На: 2017-10-19 17:31:16 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 454 прегледа
Новини: Изпаднала в ужас баба разкри на какво е била подложена от нова детска Фейсбук мания. Нейната внучка е изчезнала безследно, цяла нощ са я търсили. Лия Тейлър, на 11 години, е в неизвестност повече от 24 часа. Семейството е полудяло от притеснение. Шокираща игра подканва децата да се крият от родителите си възможно най-дълго. Получават по-висок резултат всеки път, когато се отбележат в социалната м ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X