Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Нова измама: Магазинерки източват банковите ни карти!

Ще се опита да бъда максимално кратък и точен, за да ви опиша измамата правилно. Когато сте в магазин, не отделяйте поглед от касиера: Хиляди притежатели на банкови карти са пострадали от все по-популярната „скиминг“ измама.

При нея касиерът прокарва картата през терминала два пъти. Веднъж взима парите за покупката ви, а при втория, за да свали личната информация от картата, с която после да ви ограби. Някои са толкова ловки, че е трудно да забележиш машинацията.

Всеки ден трябва да следите наличността по сметките си. Ако има нещо нередно, веднага потърсете банката издател на вашата карта. Като цяло се стремете да не използвате банкова карта, ако не е нужно – сдобие ли се човек с вашия CVV код от гърба на картата, вашето име и 16-цифрения номера отпред, той може да си напазарува доста обилно от интернет.

Ето три съвета:

1. Картата ви не трябва да стига в ръцете на касиера. Ако той настоява, не отделяйте поглед от ръцете си. Мине ли с картата два пъти, много вероятно да ви е измамил. Трябва да реагирате веднага.

2. Може да залепите лепенка върху трицифрения код, за който говорихме преди малко.

3. Някои банки предлагат услуга за проверка с допълнителен код при покупка през интернет. Може да спрете картата си изцяло от възможността да се пазарува през интернет и да си извадите нова към същата банкова сметка, която да стои във вашия дом и никога в портфейла ви.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 6418 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-30 15:16:57 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 7120 прегледа
Новини: Крадците са започнали да използват нова схема за източване на банкомати по празниците. Трика се нарича „дупчен автомат“. От Телеграф предупреждават, че един път заложен капана, банкомата много трудно се разпознава. Апашите правят микро отвор близо до устата, където слагаме банковите си карти. После с тънка отвертка влизат вътре и натискат ключе, което деактивира защитните механизми на ... още
На: 2017-06-12 09:11:49 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 459 прегледа
Новини: Нова измама плъзна в нета. Хакери се опитват да откраднат банковите данни на потребители посредством т. нар. фишинг писма. Хакерите изпращат писма от името на известни български банки, с цел да паникьосат потребители и да ги накарат да влязат в акаунта си чрез направен за целта фалшив сайт. Фалшивият сайт с логин панел обикновено по нищо не се отличава от оригинални с малки изключения, които са н ... още
На: 2016-02-26 19:15:31 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1260 прегледа
Други: Сигурността на банковите карти, е от особена важност, и независимо дали са дебитни или кредитни, те често стават обект на злоупотреби. Банките все по-често увеличават защитата на издаваните от тях карти, за да осигурят сигурност на своите клиенти. Въвеждайки 3D пароли, сигурността отново има нужда от подобрение. И за да съчетае сигурността и ефективността с лесното използване, MasterCard въвежда н ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X