Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Обществени ли са „обществените” организации /НПО/???

част от комуникацията ми с Правосъдие за всеки:

////Пример как една "обществена" организация не смята, че трябва да има прозрачност и да се отчита пред обществото за харчовете си - с какво право, тогава се нарича обществена /това се отнася за почти всички НПО-та - проверете по сайтовете им/!!!/// 

Инициатива "Правосъдие за всеки": Ние не сме бюджетна организация. г-н Димитров, нито получаваме държавна субсидия или издръжка, нито работим по "Норвежкия проект" /ВСС/, а и заплати не даваме. Пред дарителите си и пред членовете си се отчитаме, пред Вас не е необходимо! Но е интересно да задаете същият въпрос към Прокуратурата, ще Ви подкрепим веднага!

Аз: т.е например Прокопиев и/или свързани с него фирми и лица са ваши дарители и вие се отчитате пред тях!! Разбрах позицията ви!!!

Не смятате ли, че една обществена организация /за каквато се имате/, би трябвало да се отчита пред обществото?? Както виждам, не отричате ФАКТА, че няма прозрачност в харчовете ви!!!

Извод: Т.н. "обществени" организации /НПО-та/ са някаква група от хора, които се отчитат сами на себе си и на работодателите /те ги наричат дарители/ си - какво им е общественото?? Наричам дарителите работодатели, защото, както знаете - който плаща, той поръчва музиката!!!

Ще повторя -проверете по сайтовете на НПО-тата - има ли нормална и пълна информация за прифодите и разходите им??? А за ползите от проектите им /като броенето на лалугерите например??

Питам например - семинар - гости от чужбина - зала, софра, нощувки, лектори...... прави ли се обществена поръчка /търг/, събират ли се различни оферти за хотела и кетъринга за над 10 000 лева или направо се настаняват в хотела на наши хора /срещу комисион например/??? Ето такива неща искам да знам, но НПО-тата не дават такава информация!!! ЗАЩО ЛИ??

А иначе са много активни да говорят за харченето на обществени пари и прозрачност - тук аз виждам двоен стандарт, а вие???

PS. Естествено не визирам абсолютно всички НПО-та, а главно тези, особено активни по медиите и в политиката!! Да не забравя и зеления октопод!!

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-03-11 17:42:57 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1734 прегледа
Политика: Днес Мустафа Карадайъ атакува много остро премиерът Бойко Борисов. Според него е задължение на Борисов е да си намери друга работа, защото тази, която е подхванал не може да я върши. Карадайъ смята, че трябва да се заровим по-надълбоко в спрените обществени поръчки. Те не са атака срещу този и срещу онзи, а просто защото липсват достатъчно пари за разплащане по тях.  Аргумент за това искане са с ... още
На: 2016-01-22 21:05:20 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 1274 прегледа
Политика: В обществените поръчки могат да участват дори фирми, които са изпаднали във фалит, не си плащат данъците, имат провали при предишни обществени поръчки и т.н. Това гласува мнозинството на ГЕРБ днес, приемайки текстове от изцяло новия Закон за обществените поръчки, пише в. Сега. Според гласуваните текстове възложителите ще имат право да допускат "по преценка" кандидати, които имат нарушения и присъ ... още
На: 2016-02-21 20:45:52 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2601 прегледа
Свят: Нов договор за 96 000 лв. без ДДС е получила от Столичната община фирмата на бащата на икономическия министър Божидар Лукарски, пише в. СЕГА... Това става ясно от договаряне на обществена поръчка без уведомление между Центъра за градска мобилност и фирма "Мусат 2000" ЕООД с управител Цецо Лукарски. Договорът е от 2 месеца, но в последните дни предизвиква интерес в социалните мрежи. "Мусат 2000" р ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X