Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Обзор: Протестите за Пирин обхванаха 10 града

И отново за Пирин и протестите, чиято цел са да спрат построяването на втори кабинков лифт, обхванаха цяла България. Десет града взеха участие в шествията.

Ще припомним, че природозащитниците са против решението на правителството да се построи втори кабинков лифт в Банско.

Протестите обхванаха общо 10 български града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Свиленград, Стара Загора, Свищов и Дупница. София излезе с най-мащабен граждански протест.

Скандиранията включваха: "Мафия", "Оставка", "Искаме законност, Банско е балон", "Пирин е на всички", "Нашето богатство е Пирин" и "Пирин е в беда, спасете го сега".

Друго искане на протестиращите бе оставката на екоминистъра и за повече законност. Те смятат, че повече от 100 хиляди писма на хора от цял свят са погазени, както и повече от 1000 писмени становища.

Наред с протестите има градове, които излизат на протест в полза на кабинковия лифт. Това са градовете Банско, Поморие и Симитли.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-02 08:13:00 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 9005 прегледа
Новини: Немските власти съобщиха за няколко ранени души по време на безредици в три града в страната. Сблъсъците са между местното население и нелегални сирийци. Първото място на безредици е град Зангерхаузен, намиращ се в Източна Германия, където група младежи от местното население са нападнати с камъни от сирийци пребиваващи в местния бежански лагер. Наложило се е младежите да използват прътове и лютив ... още
На: 2018-07-17 08:35:37 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 39 прегледа
Политика: Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов организира кръгла маса на тема "Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз". В рамките на кръглата маса ще бъде направен обзор на работата на Министерство на вътрешните работи по време на Председателството, включително постигнатото по законодател ... още
На: 2018-02-11 08:04:50 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 214 прегледа
Общество: В ефир. Жестът бе демонстриран в компанията на бившата министърка на екологията Нона Караджова и на Борислав Сандов от "Зелените", който е и активист от протестите за защита на Пирин. Двамата бяха в студиото по темата за националния парк и продължаващите протести. Част от хората от осмото поред шествие в четвъртък стигнаха до БНТ заради начина, по който обществената телевизия отразява протестите. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X