Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

От февруари британските полицаи са екипирани със скенери за пръстови отпечатъци

Нови портативни скенери ще бъдат в помощ на британските полицейски патрули да идентифицират потенциални престъпници само за броени минути.

Полицията в Западен Йоркшир през месец февруари стартира използването под формата на тест нов скенер за идентифициране на пръстови отпечатъци; като в пилотната програма ще бъдат пуснати само двеста и петдесет устройства.

Компактното устройство ще бъде свързано към смартфона на полицейския служител и ще се свързва с портала за биометрични услуги, който съдържа данни на полицейските и миграционни служби, в които се съхраняват над стотици хиляди пръстови отпечатъци.

На презентация на скенера полицийската администрация споделя, че патрулните полицаи за първи път в историята на британската криминология ще могат да проверяват съмнителни лица за участие в престъпления и нарушения пряко на улицата преди евентуален арест, без да имат издадена заповед за арест.

Сканирането и проверката на пръстови отпечатъци на задържания ще отнема не повече от десет минути, докато преди това се е налагало заподозрения да бъде отведен в офис на полицията и проверката е отнемала около четири часа.

Цената на скенера е 300 паунда, а министерството на вътрешните работи добавя, че ако тестовете пожънат успех до края на годината те ще бъдат предоставени на двадесет териториални полицейски служби.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-12-16 11:25:33 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 766 прегледа
Геополитика: Брюксел в лицето на Европейската комисия предизвика силни реакции на възмущение в Италия, като поиска да се прибягва до сила, ако се наложи, за да се снемат пръстови отпечатъци от всички мигранти. "Целта да се вземат отпечатъци от 100% от пристигащите мигранти трябва да бъде постигната без отлагане", подчертава ЕК, цитирана от Франс прес и БТА. В отговор на въпроса за отпечатъците италианският в ... още
На: 2016-01-13 20:46:36 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1054 прегледа
Новини: Взривът на площада Султан Ахмет в Истанбул е извършен от гражданин на Саудитска Арабия, поттвърждават турските власти. Вестник Hurriyet позовавайки се на данни на полицията пише, че от останките на терориста е бил идентифициран 28 годишният поданик на Саудитска Арабия Набил Фадли. На 5 януари мъжът е подал молба за предоставяне на политическо убежище в управлението на имиграцията в истанбулския к ... още
На: 2016-12-28 09:04:48 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1454 прегледа
Новини: Всички влизащи и излизащи от ЕС ще бъдат регистрирвани в единна информационна база с пръстови отпечатъци, снимка и лични данни, по американски образец. Това предложи немското правителство, като нов план за борба с тероризма след множеството нападения в Германия особено последното, което се случи в Берлин, съобщава вестник "Билд". Управляващите партии от блока Християндемократически/Християнсоциа ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X