Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Технологии

От тази година SIM картите са на път да останат в историята!

От тази година SIM-картите са на път да изчезнат, следствие на техничния прогрес. Те ще станат ретро, както грамофоните, касетофоните, фотоапаратите и други полезни вещи от потребителската електроника.

От 2017 година новите смартфони ще се откажат от този физически елемент и ще го заменят с неговата виртуална карта - еSIM. 

През годините не само мобилните устройства претърпяха множество метаморфози, но и чиповете за SIM карти, които постепенно започнаха да се смаляват до mircoSIM и nanoSIM.

Въпреки това, скоро изобщо няма да ни вълнува размера на тези елементи, които ни предлагат мобилните оператори.

Новата виртуална еSIM карта ще бъде директно вградена в мобилният ни апарат.

Още от миналото лято Apple и Samsung започнаха преговори с GSMA (организатори на известния Mobile World Congress и обединяващи интересите на всички мобилни оператори по света), за изготвяне на единна стандартна eSIM карта.

Очаква се те поетапно да бъдат въведени на различните устройства, като смартофоните ще бъдат последни.

Какво предствляват на практика виртуалните eSIM-карти?

Те ще бъдат част от фабричния хардуер, който е инсталиран на нашите мобилни устройства, като ще ни позволяват да се свързваме с мрежите на всички мобилни оператори.

Tоест, всяко мобилно устройство ще изпълнява функцията на SIM-карта, без да е необходимо да му се поставя физична такава.

Какви предимства ще имаме с новата технология?

eSIM ще отвори широки възможности и по-голяме свободи на потребителите при смяна на мобилен оператор, при избора на услуги и смяна на тарифни планове, както и при управление на роуминг по време на пътуване в чужбина.

С нея отпадат затруднения, свързани с невъзможност за използване на мобилни услуги, поради загуба или повреда на карта. Вече няма да се налага тя да се подменя всеки път, когато сменяме оператор.

Това ще даде възможност на потребителите лесно да стават абонати на услугите на местен оператор при пътуване зад граница и така да се спестяват разходи от обаждания и мобилни данни в роуминг.

Преносимостта на данни ще става бързо и лесно, като само с едно обаждане ще могат да се активират много услуги.

Освен това, с една eSIM ще може да се извършват абонаменти към няколко оператора (приблизително около двадесет), между които бързо да превключваме, ако не можем едновременно да имаме две активни връзки.

Инженерите споделят, че тази технологична революция е замислена в полза на потребителите и ще представлява голямо предизвикателсво за индустрията.

Възможността с лекота да се сменят оператори при избор на изгодни тарифни планове ще преосмисли бизнеса и ще окаже влияние върху всеки един сегмент по веригата.

Рейтинг: 3.7 звезди | 3 гласа | 11 точки | 1 коментара | 19489 прегледа
Публикувано на: 2017-01-06 10:27:32
Във:
Линк:
№ 1 Добавен от гост: В.г На: 2017-01-07 13:41:23 Хaресва ми
guest-coment-955
Лесно за потребители или за оператори да следят хората
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: От тази година SIM картите са на път да останат в историята!

Раздават карти на мигрантите със слабите места по границите
преди: 10 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 478 прегледа
Това стана ясно от задържани вчера бежанци, които по някакъв са успели да влязат в Македония от територията на Гърция. В задържаните са открити подробно начертани карти с маршрута, който трябва да следват. Откритите описани маршрути са на арабски език с подробни обяснения, кои са най-лесните за преминаване по гръцко-македонската граница. Някой ги е насочвал към слабите места в района. Засега раз ... още

Билетчето за градския транспорт поскъпва на 1.60лв.
преди: 10 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 924 прегледа
   Билетчето за градския транспорт ще скочи главоломно, алармираха от “Градският транспорт”.Поскъпването ще бъде факт вероятно напролет, намекна за това кметът на София - Йорданка Фандъкова.     През 2015 година имаше предложение от ЦГМ билетчето да се увеличи на 1.20лв., но предложението така и не стигна до гласуване, тъй като на кметицата увеличението и се стори твърде малко и пожел ... още

Валентин Антов, най-младият капитан в историята на ЦСКА! Видео!!!
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1397 прегледа
Валентин Антов, влезе в историята като най-младият титуляр в историята на ЦСКА, а 66 минута сложи и капитанската лента. Той е роден на девети ноември двехилядната година и е много талантлив защитник. Самият той не е повярвал, че е бил извикан в титулярния състав на армейците. Видеото: ... още

Сорос въстана срещу Путин
преди: 3 месеца / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 687 прегледа
Финансистът Сорос обвини Путин в "агресивно" възползване от вакуума в Белия дом по време на президентските избори в страната. По този начин осъди бомбардировките на Русия в Сирия. Той обвини руския президент и за хуманитарната катастрофа на територията на Сирия. Според Сорос тази катастрофа се случва поради факта, че Башар Асад е протеже на Путин. "Обръщам се към народа на Русия, към Европа и о ... още

Висшето образование в България го закъса! 3000 незаети бройки остават през тази година!
преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 442 прегледа
Университетите в България ще останат полупразни през тази учебна година. Такива са очакванията след завършилата кандидат-студентска кампания. В най-елитните учебни заведения в страната ни е обявен допълнителен прием. Свободните бройки във висшите ни училища през тази година ще бъдат 3000. Най-голямата причина за незаетите места е че все повече българи избират да учат в чужбина. Най-голям проблем ... още

Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Uni-Ads.net
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0