Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Технологии

От тази година SIM картите са на път да останат в историята!

От тази година SIM-картите са на път да изчезнат, следствие на техничния прогрес. Те ще станат ретро, както грамофоните, касетофоните, фотоапаратите и други полезни вещи от потребителската електроника.

От 2017 година новите смартфони ще се откажат от този физически елемент и ще го заменят с неговата виртуална карта - еSIM. 

През годините не само мобилните устройства претърпяха множество метаморфози, но и чиповете за SIM карти, които постепенно започнаха да се смаляват до mircoSIM и nanoSIM.

Въпреки това, скоро изобщо няма да ни вълнува размера на тези елементи, които ни предлагат мобилните оператори.

Новата виртуална еSIM карта ще бъде директно вградена в мобилният ни апарат.

Още от миналото лято Apple и Samsung започнаха преговори с GSMA (организатори на известния Mobile World Congress и обединяващи интересите на всички мобилни оператори по света), за изготвяне на единна стандартна eSIM карта.

Очаква се те поетапно да бъдат въведени на различните устройства, като смартофоните ще бъдат последни.

Какво предствляват на практика виртуалните eSIM-карти?

Те ще бъдат част от фабричния хардуер, който е инсталиран на нашите мобилни устройства, като ще ни позволяват да се свързваме с мрежите на всички мобилни оператори.

Tоест, всяко мобилно устройство ще изпълнява функцията на SIM-карта, без да е необходимо да му се поставя физична такава.

Какви предимства ще имаме с новата технология?

eSIM ще отвори широки възможности и по-голяме свободи на потребителите при смяна на мобилен оператор, при избора на услуги и смяна на тарифни планове, както и при управление на роуминг по време на пътуване в чужбина.

С нея отпадат затруднения, свързани с невъзможност за използване на мобилни услуги, поради загуба или повреда на карта. Вече няма да се налага тя да се подменя всеки път, когато сменяме оператор.

Това ще даде възможност на потребителите лесно да стават абонати на услугите на местен оператор при пътуване зад граница и така да се спестяват разходи от обаждания и мобилни данни в роуминг.

Преносимостта на данни ще става бързо и лесно, като само с едно обаждане ще могат да се активират много услуги.

Освен това, с една eSIM ще може да се извършват абонаменти към няколко оператора (приблизително около двадесет), между които бързо да превключваме, ако не можем едновременно да имаме две активни връзки.

Инженерите споделят, че тази технологична революция е замислена в полза на потребителите и ще представлява голямо предизвикателсво за индустрията.

Възможността с лекота да се сменят оператори при избор на изгодни тарифни планове ще преосмисли бизнеса и ще окаже влияние върху всеки един сегмент по веригата.

loading...
Рейтинг: 3.7 звезди | 3 гласа | 11 точки | 1 коментара | 39355 прегледа
Публикувано на: 2017-01-06 10:27:32
Във:
Линк:
№ 1 Добавен от гост: В.г На: 2017-01-07 13:41:23 Хaресва ми
guest-coment-955
Лесно за потребители или за оператори да следят хората
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: От тази година SIM картите са на път да останат в историята!

Раздават карти на мигрантите със слабите места по границите
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 875 прегледа
Това стана ясно от задържани вчера бежанци, които по някакъв са успели да влязат в Македония от територията на Гърция. В задържаните са открити подробно начертани карти с маршрута, който трябва да следват. Откритите описани маршрути са на арабски език с подробни обяснения, кои са най-лесните за преминаване по гръцко-македонската граница. Някой ги е насочвал към слабите места в района. Засега раз ... още

Билетчето за градския транспорт поскъпва на 1.60лв.
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1422 прегледа
   Билетчето за градския транспорт ще скочи главоломно, алармираха от “Градският транспорт”.Поскъпването ще бъде факт вероятно напролет, намекна за това кметът на София - Йорданка Фандъкова.     През 2015 година имаше предложение от ЦГМ билетчето да се увеличи на 1.20лв., но предложението така и не стигна до гласуване, тъй като на кметицата увеличението и се стори твърде малко и пожел ... още

Валентин Антов, най-младият капитан в историята на ЦСКА! Видео!!!
преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1883 прегледа
Валентин Антов, влезе в историята като най-младият титуляр в историята на ЦСКА, а 66 минута сложи и капитанската лента. Той е роден на девети ноември двехилядната година и е много талантлив защитник. Самият той не е повярвал, че е бил извикан в титулярния състав на армейците. Видеото: ... още

Сорос въстана срещу Путин
преди: 1 година / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 1109 прегледа
Финансистът Сорос обвини Путин в "агресивно" възползване от вакуума в Белия дом по време на президентските избори в страната. По този начин осъди бомбардировките на Русия в Сирия. Той обвини руския президент и за хуманитарната катастрофа на територията на Сирия. Според Сорос тази катастрофа се случва поради факта, че Башар Асад е протеже на Путин. "Обръщам се към народа на Русия, към Европа и о ... още

Тръмп реши да отмени масовата депортация - ето, за кого направи изключения!
преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1095 прегледа
Според документа, обнародован във вторник администрацията на президента Доналд Тръмп оставя под защита мигрантите - деца, пристигнали в САЩ нелегално. Всички останали нелегални подлежат на депортация. Тоест, всички деца на мигранти, които са влезли в САЩ без документи ще останат под защита на държавата съгласно програмата на DACA, създадена през 2012 година от бившият президент на САЩ Барак Обам ... още

Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0