Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

От тази година SIM картите са на път да останат в историята!

От тази година SIM-картите са на път да изчезнат, следствие на техничния прогрес. Те ще станат ретро, както грамофоните, касетофоните, фотоапаратите и други полезни вещи от потребителската електроника.

От 2017 година новите смартфони ще се откажат от този физически елемент и ще го заменят с неговата виртуална карта - еSIM. 

През годините не само мобилните устройства претърпяха множество метаморфози, но и чиповете за SIM карти, които постепенно започнаха да се смаляват до mircoSIM и nanoSIM.

Въпреки това, скоро изобщо няма да ни вълнува размера на тези елементи, които ни предлагат мобилните оператори.

Новата виртуална еSIM карта ще бъде директно вградена в мобилният ни апарат.

Още от миналото лято Apple и Samsung започнаха преговори с GSMA (организатори на известния Mobile World Congress и обединяващи интересите на всички мобилни оператори по света), за изготвяне на единна стандартна eSIM карта.

Очаква се те поетапно да бъдат въведени на различните устройства, като смартофоните ще бъдат последни.

Какво предствляват на практика виртуалните eSIM-карти?

Те ще бъдат част от фабричния хардуер, който е инсталиран на нашите мобилни устройства, като ще ни позволяват да се свързваме с мрежите на всички мобилни оператори.

Tоест, всяко мобилно устройство ще изпълнява функцията на SIM-карта, без да е необходимо да му се поставя физична такава.

Какви предимства ще имаме с новата технология?

eSIM ще отвори широки възможности и по-голяме свободи на потребителите при смяна на мобилен оператор, при избора на услуги и смяна на тарифни планове, както и при управление на роуминг по време на пътуване в чужбина.

С нея отпадат затруднения, свързани с невъзможност за използване на мобилни услуги, поради загуба или повреда на карта. Вече няма да се налага тя да се подменя всеки път, когато сменяме оператор.

Това ще даде възможност на потребителите лесно да стават абонати на услугите на местен оператор при пътуване зад граница и така да се спестяват разходи от обаждания и мобилни данни в роуминг.

Преносимостта на данни ще става бързо и лесно, като само с едно обаждане ще могат да се активират много услуги.

Освен това, с една eSIM ще може да се извършват абонаменти към няколко оператора (приблизително около двадесет), между които бързо да превключваме, ако не можем едновременно да имаме две активни връзки.

Инженерите споделят, че тази технологична революция е замислена в полза на потребителите и ще представлява голямо предизвикателсво за индустрията.

Възможността с лекота да се сменят оператори при избор на изгодни тарифни планове ще преосмисли бизнеса и ще окаже влияние върху всеки един сегмент по веригата.

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: В.г На: 2017-01-07 13:41:23 Хaресва ми
guest-coment-955
Лесно за потребители или за оператори да следят хората
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-03-15 09:06:23 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 913 прегледа
Това стана ясно от задържани вчера бежанци, които по някакъв са успели да влязат в Македония от територията на Гърция. В задържаните са открити подробно начертани карти с маршрута, който трябва да следват. Откритите описани маршрути са на арабски език с подробни обяснения, кои са най-лесните за преминаване по гръцко-македонската граница. Някой ги е насочвал към слабите места в района. Засега раз ... още
На: 2016-03-25 20:05:25 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1473 прегледа
   Билетчето за градския транспорт ще скочи главоломно, алармираха от “Градският транспорт”.Поскъпването ще бъде факт вероятно напролет, намекна за това кметът на София - Йорданка Фандъкова.     През 2015 година имаше предложение от ЦГМ билетчето да се увеличи на 1.20лв., но предложението така и не стигна до гласуване, тъй като на кметицата увеличението и се стори твърде малко и пожел ... още
На: 2015-08-22 07:27:21 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1931 прегледа
Валентин Антов, влезе в историята като най-младият титуляр в историята на ЦСКА, а 66 минута сложи и капитанската лента. Той е роден на девети ноември двехилядната година и е много талантлив защитник. Самият той не е повярвал, че е бил извикан в титулярния състав на армейците. Видеото: ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X