Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Зов за помощ

Отчаяна майка на близначета търси помощ за бебетата си

9-месечните Петър и Виктория от Попово спешно се нуждаят от лечение. Майката, Петя Неделчева, ни сподели, че те са много чакани и желани бебета, но за съжаление са със здравословни проблеми.

И двете деца са с диагноза детска церебрална парализа и имат страбизъм на очичките. "Вики носи очила за подобрение на зрението. Правим рехабилитация по 2-3 пъти на ден, учи се да пълзи на специална рехабилитационна дъска", разказва майка й и допълни, че малкият Петър има и епилепсия (Синдром на Уест), съобщава targovishtebg.com.

Болестта представлява енцефалопатия, проявяваща се в първатата година от живота на бебето. Характеризира се с инфантилни спазми и изоставане в психомоторното развитие (умствено изоставане).

„Пеши прави всекидневно гърчове. Тази болест го дръпна назад и в момента развитието му отговаря на едномесечно бебе. Не ни позволяват да правим рехабилитация за да борим детската церебрална парализа, докато не спрат гърчовете. А за тяхното овладяване приемаме лекарства, които допълнително потискат нервната система и проблемът с развитието се задълбочава още повече. Обиколихме доктори, доценти и професори в България, но за съжаление техните усилия са безуспешни. Следваща стъпка, която можем да предприемем, е лечение в чужбина“, споделя още Петя.

Средствата обаче са непосилни за младото четиричленно семейство от Попово и затова се обръщат за помощ към всички добри хора, които могат да помогнат на дечицата им да живеят пълноценно. От няколко дни в Търговище започна кампания по събиране на средства за лечението на бебетата.

Банкова сметка:

Петя Иванова Неделчева

BIC BPBIBGSF IBAN BG20BPBI79434076617901 - BGN

PayPal: petia_ivanova87@mail.bg

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 5986 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-15 18:24:25 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 5893 прегледа
Искам да разпространя един зов за помощ, който намерих на Фейсбук страницата Списание " ДЪГА": „Моя колежка изпадна в клинична смърт ден след като роди две здрави близначета. Дамата е самотна майка и грижата за бебенцата ще бъде поета от родителите и сестра й, които обаче нямат финансовата възможност, тъй като издържат и още две деца. Понякога животът е изключително несправедлив. "Дъга" ни ... още
На: 2018-02-20 17:57:40 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 254 прегледа
Ужасен инцидент с деца в Пловдив. Две близначета на 3 години са приети по спешност в болница. Едното е със синини, а другото е в много тежко състояние, по първоначални данни е с мозъчен кръвоизлив и с опасност за живота. Лекарите останали шокирани при вида на децата, които са силно недохранени. Тригодишните близнаци тежали колкото няколкомесечни бебета. По всичко личи, че като майка, тя не е полаг ... още
На: 2016-10-09 13:19:32 преди: 1 година / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 1197 прегледа
Издирват се две 8-годишни близначета на име Ивен и Християн. Интерпол ги е пуснала за международно издирване. Баща им Емил Милев не ги е вижда от над две години. Всичко започва, когато тяхната майка ги извежда зад граница, без негово знание. От Нова телевизия тръгват по стъпките и в един момент се появяват сведения, че може да е замесена секта. Преди години Емил се е развел с майката на своите ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X