Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Пеевски ликува! Продажните телевизии ликуват! Цензурата тържествува! Обикновените мишкаруват!

Искам да видим един алтернативен прочит на случващото се с реформите по отношение на медиите, част от които минаха днес на първо четене в НС. Ще ги разгледаме като едно общо цяло – промените преди, промените сега, промените в бъдеще.

Под един предлог за борба с тъмните пари и фалшивите новини, този и онзи депутат пишат ли пишат правила. Къде обаче са тъмните пари и фалшивите новини – от една страна в най-големите медии, от друга в очевидно фалшиви сайтове, които сякаш ли се правят именно с целта да се вмени някаква вина на алтернативните медии.

Разбира се, има го и фактора, че гонейки сензация с измислици, разни типове успяват да изкарат и добри пари.

Кой обаче беше вносител на последните промени, например? ДПС, че и Делян Пеевски в него. Един депутат, мисля, че от БСП, го каза много ясно. Дори самият закон да не предразполага в тази си форма към нещо кой знае какво, то това е явен опит на Пеевски да просветли името си и медиите си. Те да са от другата страна на барикадата.

Искам да попитам нещо? Колко пъти наказаха Нова телевизия или поне ги смъмриха за техните глупости? Всяка сутрин в едно предаване излъчват редица лъжи като уринотерапия, шамански лечения на рак, някакви алкализиращи диети, които лекуват нелечими болести и прочие. Ами николко пъти, продължават да си бълват лъжите, които са и вредни и опасни на всичкото отгоре.

А когато Милен Цветков искаше да поразнищи сагата с острова на Бойко, какво стана? Спряха му предаването и от Нова много послушно реагираха. Е как очаквате големите телевизии, радиа и сайтове, които са в кюпа с властта, да пострадат по какъвто и да е било начин, от какъвто и да е закон. Те просто са в друга категория.

От друга страна обаче, алтернативните медии, които дават алтернативната истина на сплутата действителност, рано или късно ще пострадат. За това са виновни тези, които вярват на фалшиви новини, за това са виновни тези, които подкрепят мейнстрийм медиите и се връзват на брътвежите им срещу алтернативата, за това сме виновни всички ние, които си траем и оставяме такива като Пеевски и производните му да монополизират радио, печат, интернет и телевизия.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-05-15 14:49:26 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 181 прегледа
Политика: Вицепремиерът Валери Симеонов диша във врата на Делян Пеевски по отношение на печалби на пари. Оказва се, че патриотът има бизнеси за стотици милиони. По време на разследване за това дали Валери Симеонов иска да се намеси с политически инструменти в бизнеса на телекомите на „Делник“, което също ще разгледаме, попадаме на оборота и печалбите на неговите фирми. Проверка в Търговския ре ... още
На: 2016-02-12 13:17:00 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1104 прегледа
Политика: Данъчните са започнали проверка във фирмите на Делян Пеевски. Те разкриха, че ревизиите са във връзка с последните сделки, сключени от бизнесмена и фамилията му. Най-новата придобивка на Пеевски стана през януари. Тогава той купи фалиралия комбинат "Химко" във Враца. Сделката бе извършена чрез фирмата „НСН Инвестмънт”, в която Пеевски държи 90%, а майка му Ирена Кръстева притежава др ... още
На: 2015-09-09 15:22:15 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 905 прегледа
Политика: В Русия се заформя движение за борба с пропагандата на Запада и цензурата, която се налага. "Да защитим Русия" е името на джвижението, което ще даде отпор на антируските действия от страна на другите държави. Прави се кампания за уронване на престижа на Москва и това води до грозни последици за страна като нашата. Санкции, заплахи, откази и какви ли не неща не вредят на Русия, колкото на нас! Поли ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X