Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Пеевски обяви, че напуска издателската дейност! КЗК го сложиха на колене? Писмо до медиите!

Делян Пеевски се появи с писмо до медиите по отношение на продажбата на медията му Телеграф на американската компания Ню Имидж Медия. Сделката няма да се състои, тъй като КЗК бави произнасянето на сделката с над 5 месеца.

Учредил е фондация Телеграф, чийто Управителен Съвет ще се състои от доказани български журналисти. Тази фондация след това ще получи медиите Политика, Монитор, Меридиан мач и Телеграф. Те ще бъдат управлявани от този УС. Така Пеевски щял да се оттегли от активна издателска дейност, с надежда да пребори фалшивите новини и да възроди журналистиката.

Щял да подпомага фондацията само финансово. За много хора това прилича на един спектакъл, който цели да заблуди много от обществеността. Има мнения, че Пеевски ще продължи да дърпа конците, просто по по-хитър начин.

Вижте цялото писмо тук:

Повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се произнася по искането за одобрение на сделката за придобиването на „Телеграф Медиа“ от страна на купувача „Ню Имидж Медиа“, което е недопустимо и не кореспондира със сроковете, които Комисията прилага при подобни процедури.

Вероятно причината не е в сложността на одобрението, а във факта, че касае свързана с мен медия. Не мога да толерирам подобен двоен стандарт от страна на държавния регулаторен орган, поради което днес оттеглих искането за одобрение, като заявявам, че се отказвам и от сделката.

Също днес учредих фондация „Телеграф“, чиято основна цел ще е развитието на медийния пазар, повишаването на професионализма, морала и обективността в журналистическата професия, както и борбата срещу фалшивите новини във всичките им форми. С оглед на тази цел, в управителния съвет на фондацията ще участват само изявени български журналисти, които винаги открито са отстоявали истината и не се страхуват да изразят личната си позиция.

След регистрацията на фондацията, ще прехвърля изцяло в нейна полза собствеността на „Телеграф Медиа“, а с това и отговорността за издаваните от същото дружество печатни медии – „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“. Така аз се оттеглям от активната издателска дейност, която оставям в ръцете на членовете на управителния съвет, като моето участие ще бъде ограничено единствено до финансовото подпомагане на дейността на фондацията за постигането на нейните цели.

Мисля, че е крайно време медийното съдържание да бъде управлявано от журналистите, защото само така би се гарантирала независимостта на медиите. Колко пъти през последните години сме ставали свидетели, как чисто медийни мероприятия се превръщат в олигархични срещи, където вместо журналисти виждаме рамо до рамо съмнителни бизнесмени, обвиняеми и подсъдими, както и лица със запорирано от държавата имущество. Това ли е медийната свобода, за която толкова се говори и която трябва да е барометъра на обществото - вместо търсещи истината журналисти, обвиняеми и подсъдими олигарси да определят общественото мнение и публичния дневен ред, водени единствено от личните си интереси и желанието си за саморазправа с институции или конкуренти?

Олигарсите, които вчера участваха в разграбването на националния капитал чрез бандитската приватизация, днес самодоволно размахват пръст като ментори от последна инстанция, използвайки медиите си да манипулират и да разпространяват фалшиви новини. Същите лица организираха години наред клеветническа кампания срещу мен поради причината, че моите медии осветяваха техните задкулисни сделки и единствени се противопоставяха на манипулациите им. Като издател на печатни медии, не желая повече да бъда причисляван по какъвто и да е начин с тази група медийни собственици, а на създадената от тях изродена медийна среда е крайно време да се противодейства. Редакционната политика трябва да се определя единствено от реалните събития и обществения интерес, а не от олигархични медийни кръгове.

Само така българските медии ще могат да се освободят от всякакви зависимости и ще бъдат свободни – този път не само на думи, а страната ни няма да заема незавидно място по медийна свобода.

 

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 180 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-08-27 16:17:28 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3038 прегледа
Новини: ГОРЕЩА НОВИНА! Дилян Пеевски изкарва бизнеса си на светло и напуска политиката. Спряганият за един от най-големите престъпници в България легализира участието си в Булгартабак и медиите. Източници потвърждават, че излизането на светло е заради намеренията на Пеевски да напусне парламента и да се отдаде на бизнеса си. От днес той е собственик на две компании, които майка му Ирена Кърстева основава ... още
На: 2016-03-21 13:59:39 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 760 прегледа
Новини: Делян Пеевски разпространи днес офицално писмо, в което обявява, че приключва с бизнеса си в България и няма намерение да участва в никакви съвместни проекти с когото и да е. Пеевски се оттегля и от отказва и от придобиването на активите на фалиралия врачански торов завод "Химко". Ето „кървавото” писмо на Пеевски: "Считам за недопустимо в държава членка на Европейския съюз чрез натис ... още
На: 2016-10-13 11:49:56 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1014 прегледа
Политика: Интересно инфо излезе в медиите преди броени минути. Стана ясно кой преди броени месеци предложи кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС. На снимката виждате скрийншот на диалог преведен между Пламен Орешарски и Боян Юруков. Последният е с никнейм "peio". Диалогът от скрийншота е проведен в туитър и няма никаква гаранция за автентичност. Възможно е да е истина, но е възможно и да е целенасочена м ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X