Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Любопитно

Пловдивчанин получи зловещо „Последно предупреждение” върху колата си, часовник отброява минутите...

Колата на млад пловдивчанин, живеещ в централните части на Пловдив, осъмна със зловеща картичка на джама си, на която ясно се чете "Последно предупреждение". На талончето е изобразен приказен часовник, който отброява минутите до полунощ. Така еднозначно посочва кога изтича времето, но времето за какво?

Религиозната алюзия с удрянето на дванайсетия час може да накара някой с по-слаби нерви да потръпне, но вместо това нашият герой потъва в размишления през прецизния разрез на студената рационалност:

"От доста време приятели ме предупреждават да не спирам в подлеза до нас, макар че не преча на никого и нищо, но тая сутрин аз и моята кола получихме „Последното предупреждение“ – ефирна гланцирана книжка, в която пише за Исус, космоса и да се измъкнеш на косъм от "иАзНеЗнамКакво". Само аз съм предупреден, други не. Обаче в нашия блок няма случайни работи – посланието е ясно, до часа на снимката да съм се изнесъл. Не знам от кого е, може да е от някой КАТаджия облечен в попско расо и калимявка, който вместо фишове оставя такива диплянки. Може Исус снощи да е бил в отсрещното заведение и като е видял, че пием водки, въпреки че уж спрях да пия след нова година, да е решил да ми напомни, че съм грешен. Може и да е някой от многото ненормални тъпанари в блока, Лудвиг, клонингите или Откачева, ама това ми се струва най-скучно и го изключвам", навлиза в мистични хипотези "окиченият" собственик на возилото.

Въпреки това младият пловдивчанин решава, че не иска да изпитва съдбата, заставен под угрозата "каляската" му да осъмне като тиква и вместо да изчаква ударът на часовника, той просто си мести колата.

"Предупреждението изглежда фатално заради това "последното", ама някак позитивно фатално – има ангелчета с флейти. С тях вероятно ми намекват, че след 12 без 10 ще надувам гуми. Иначе преместих колата, срещу Исус, КАТ и ненормалниците не тръгвам, а не ми се помпат или купуват гуми", завършва разказа, посветен на една картичка.

Е, каква е била целта на посланието, искало ли е то да задейства именно центробежната сила по преместване на колата, или е колата е харесана от някой религиозен пощальон, не знам. За сметка на това не можем да не признаем силата на внушението и превенцията, която очевидно действа. Дано и вашата кола не осъмне с "последно предупреждение", но дори да се случи, вече сте с една крачка напред.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-16 16:20:32 преди: 1 година / 15 гласа / 55 точки / 0 коментара / 110743 прегледа
Новини: Пловдивчанин направи на луди служителите на МВР, които му вдигнали колата с паяк, като ги осъди. След санкцията подал заявление по Закона за достъп до обществена информация. Поискал да му предоставят ксерокопие от официалния документ за нарушението, в който то да е видно. Там трябва да има данни и за лицето съставило акта. Прави това искане на 11 февруари. На 19 февруари му отговарят, че колата е ... още
На: 2017-04-24 18:08:41 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 9917 прегледа
Геополитика: Официален сайт на Северна Корея отправи грандиозно предупреждение към Щатите, които ще бъдат заличени от лицето на Земята при война на полуострова, предават от АФП. Помним как в последните дни вицепрезидентът Пенс заплашваше и обявяваше как щатския самолетоносач Карл Винсън и военните кораби за ударна реакция скоро ще са в Японско море. Всичко е заради предполагаемия шести ядрен опит на Северна К ... още
На: 2016-12-14 16:50:35 преди: 1 година / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 8597 прегледа
Забавно: Аз виждам хората обикновено да си слагат върху колата кафето или закуската, ей така, докато си отключат колата или отидат до гаража. Тук обаче нещата отиват в съвсем друго измерение. Дали въпросното притежание е на собственика на колата, или някой си е направил майтап с него - не знам. Знам само, че снимката е направена в квартал Гео Милева в София. Това на колата е камшик, но далеч по-различен о ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X