Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Икономика

По колко пари плаща всеки от нас на държавата?

По колко лева ще плати всеки от нас като данъци на държавата за следващата година и за какво ще похарчат парите ни? Традиционно най-много пари ще отидат запенсии, социални помощи и обезщетения от бюджета на НОИ.

Здравеопазването се оформя като доста сериозен разход. Той расте с около 400-500 млн. лв. на година. Лошото е, че там продължава да няма реформа, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Петър Ганев от Института за пазарна икономика, пише novini.bg.

За транспорт и съобщения също има големи разходи.

В този отрасъл има много неефективности на държавните компании – Български пощи, БДЖ. Тук влизат и много капиталови разходи, включително и европейски средства, каза още Ганев.

По думите му има разходи, които носят по-голяма ефективност и даде пример с образованието, където бяха увеличени учителските заплати.

В здравеопазването, администрацията и отбраната обаче се наливат едни пари без никой да може да обясни какъв е резултатът, допълни Петър Ганев.

Така средно на човек за догодина се падат по 6306 лв.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 57 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-07-20 19:26:48 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 731 прегледа
Свят: Държавата трябва да плаща заплати на мюфтиите според Недим Генджев. По-добре било държавата да плаща, отколкото парите да постъпват отвън. Така ще бъдат контролирани и имамите. Става дума за няколко милиона. Бившият главен мюфтия Недим Генджев представи мнението си по време на кръгла маса в парламента на тема „Радикалният ислямизъм – заплаха за националната сигурност на Република Бълга ... още
На: 2018-05-22 10:38:32 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 802 прегледа
Общество: Един от българите, които участваха в издирването на Боян Петров в Непал Кирил Петков разкри първи големи подробности около цялата операция. Най-важното, от което се вълнува обществеността е това колко е струвала операцията и дали държавата е давала пари от данъкоплатците за нея. От Китайска страна не са поискали никакви пари, участието им е безплатно и като дарение към България. От Непал са поис ... още
На: 2016-10-28 17:29:48 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 5047 прегледа
Геополитика: Дачиян Киолос от Румъния обяви, че страната му ще преосмисли колко пари ще внася в ЕС, ако от Блока не спрат с техния постоянен ламтеж за допълнително финансиране. Съюзът ще трябва да започне да финансира по-голям процент от бюджета си със свои пари. Все пак имат не малки приходи от мита например. Защо в такъв случай всичко трябва да се плаща от членките? Киолос повдига тази тема, защото в моме ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X