Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Подходящи сфери за работа в чужбина

Липсата на достатъчно добра почва за започването на собствен бизнес и съответно просперирането му тук в България води до трудно оцеляването не само на обикновените работници и служители, но и на самите работодатели. Вариантът, който започва да става тенденция вече, е намирането и започването на работа в чужбина.

Като сред най-желаните държави се нареждат Германия, Австрия и Холандия. Все повече българи намират избавление от затрудненото си финансово положение в сферата на туризма, ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост и дори корабостроенето.

Търсят се също така компютърни специалисти, ел. техници, мотокаристи и др. Като в сферата на ресторантьорството в Германия и в тази на туризма в Австрия месечните заплати стигат до 2400 евро.

Освен запътилите се към сферата на ресторантьорството, туризма и хранително-вкусовата промишленост, от България излизат също така и много високо квалифицирани кадри, като голям процент от тях намират призванието си в областта на управлението, финансите и консултантските услуги.

Други пък работят като мениджъри, програмисти, инженери и банкери. Главната причина за това масово преселение на високо образовани, и не само, млади българи е изключително нездравословното икономическо състояние на България и стремежа към по-добър стандарт на живот и по-благоприятна почва за развитие и просперитет.

Наистина много млади българи са или безработни или недоволни и неудовлетворени от настоящата си работна позиция, чудещи се как да погасят месечната вноска по кредита, да платят сметките и същевременно да останат пари за най-необходимото-храната.

И в този момент макар и като временно решение се явява започването на работа в чужбина. Според много проучвания много от българи работещи и живеещи в чужбина и то от дълго време, се чувстват добре приети и платени.

В крайна сметка никой не бяга от хубаво. Въпреки че в началото е напълно нормално за всеки да се чувства стресиран и притеснен заради новата обстановка и обкръжението от напълно непознати хора, ситуацията след определен период от време се променя драстично.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1775 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-08-05 11:21:56 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1100 прегледа
Други: Както знаем всички, в последните години все повече хора в България се оказват в безизходица от финансова гледна точка и изпадат в нуждата да си търсят работа в чужбина. Изглежда, че получаването на оферта за работа извън границите на родината е тази светлина в края на тунела, която в крайна сметка се оказва, колкото и обещаваща, толкова и плашеща. Целта на всеки човек, вземащ решението да опита к ... още
На: 2015-07-08 11:20:07 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 2898 прегледа
Други: Една от най-желаните страни членки на Европейския съюз за работа в чужбина е именно Великобритания, като тя се предпочита, както от не толкова квалифицирани работници, така и от високо образовани професионалисти. Полето за кариерно развитие, сравнително високото заплащане и като цяло наличието на много свободни работни места, е това което убеждава много българи да се преместят там. Ситуацията в м ... още
На: 2015-08-12 12:47:25 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3205 прегледа
Туризъм: Швеция е част от скандинавския полуостров и е най – голямата скандинавска страна. Швеция е четири пъти по – голяма по площ от България, но е сравнително слабо населена, като населението й е малко над девет милиона. Швеция е една от най – северните страни в Европа, като географското и положение предопределя и климата й, характеризиращ се с прохладни и къси лета и студена и продълж ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X