Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Други

Подходящи сфери за работа в чужбина

Липсата на достатъчно добра почва за започването на собствен бизнес и съответно просперирането му тук в България води до трудно оцеляването не само на обикновените работници и служители, но и на самите работодатели. Вариантът, който започва да става тенденция вече, е намирането и започването на работа в чужбина.

Като сред най-желаните държави се нареждат Германия, Австрия и Холандия. Все повече българи намират избавление от затрудненото си финансово положение в сферата на туризма, ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост и дори корабостроенето.

Търсят се също така компютърни специалисти, ел. техници, мотокаристи и др. Като в сферата на ресторантьорството в Германия и в тази на туризма в Австрия месечните заплати стигат до 2400 евро.

Освен запътилите се към сферата на ресторантьорството, туризма и хранително-вкусовата промишленост, от България излизат също така и много високо квалифицирани кадри, като голям процент от тях намират призванието си в областта на управлението, финансите и консултантските услуги.

Други пък работят като мениджъри, програмисти, инженери и банкери. Главната причина за това масово преселение на високо образовани, и не само, млади българи е изключително нездравословното икономическо състояние на България и стремежа към по-добър стандарт на живот и по-благоприятна почва за развитие и просперитет.

Наистина много млади българи са или безработни или недоволни и неудовлетворени от настоящата си работна позиция, чудещи се как да погасят месечната вноска по кредита, да платят сметките и същевременно да останат пари за най-необходимото-храната.

И в този момент макар и като временно решение се явява започването на работа в чужбина. Според много проучвания много от българи работещи и живеещи в чужбина и то от дълго време, се чувстват добре приети и платени.

В крайна сметка никой не бяга от хубаво. Въпреки че в началото е напълно нормално за всеки да се чувства стресиран и притеснен заради новата обстановка и обкръжението от напълно непознати хора, ситуацията след определен период от време се променя драстично.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1773 прегледа
Публикувано на: 2015-06-24 15:14:39
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Подходящи сфери за работа в чужбина
На: 2015-08-05 11:21:56 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1099 прегледа
Както знаем всички, в последните години все повече хора в България се оказват в безизходица от финансова гледна точка и изпадат в нуждата да си търсят работа в чужбина. Изглежда, че получаването на оферта за работа извън границите на родината е тази светлина в края на тунела, която в крайна сметка се оказва, колкото и обещаваща, толкова и плашеща. Целта на всеки човек, вземащ решението да опита к ... още
На: 2015-07-08 11:20:07 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 2891 прегледа
Една от най-желаните страни членки на Европейския съюз за работа в чужбина е именно Великобритания, като тя се предпочита, както от не толкова квалифицирани работници, така и от високо образовани професионалисти. Полето за кариерно развитие, сравнително високото заплащане и като цяло наличието на много свободни работни места, е това което убеждава много българи да се преместят там. Ситуацията в м ... още
На: 2015-08-12 12:47:25 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3194 прегледа
Швеция е част от скандинавския полуостров и е най – голямата скандинавска страна. Швеция е четири пъти по – голяма по площ от България, но е сравнително слабо населена, като населението й е малко над девет милиона. Швеция е една от най – северните страни в Европа, като географското и положение предопределя и климата й, характеризиращ се с прохладни и къси лета и студена и продълж ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X