Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Полезна информация относно акумулаторите

Имате проблем с акумулатора? Колата ви не пали? Е по всяка вероятност вие се нуждаете от нов акумулатор, защото стария вече няколкократно ви предава. Както всички знаем акумулатора е изключително важно част от всеки автомобил, тъй като без него вашата кола е просто неизползваема, тъй като няма електрически заряд, който да я запали.

Ако до сега не ви се е налагало да сменяте и избирате нов акумулатор и като цяло не сте много запознати с тях, предлагаме ви малко полезна информация, която ще обогати вашите знания.

Полезна информация относно акумулаторите за автомобили:

  • Автомобили и камиони, които още са в гаранция - ако батерията ви също е покрита от гаранцията на вашия автомобил, обърнете се към вашия дилър, за да получите отстъпка. Трябва да проверите внимателно, че всичко е наред, преди да купите все пак.
  • По-старите модели автомобили и превозни средства, които се предполага, че са извън гаранционния си период, трябва да отидат до сервизни центрове, които ще могат да посрещнат всички ваши нужди свързани с акумулатора ви на разумни цени. Ако нямате друг избор, освен да се обърнете към вашия дилър на автомобила, подгответе си по-висок бюджет за нова батерия, защото тези услуги обикновено са сравнително скъпи.
  • Не поставяйте в колата си вече използвани батерии. Това е изключително опасно.
  • Когато колата ви се „дави“ по време на стартирането, помолете механик да зареди акумулатора ви.
  • При първите признаци на проблем с акумулатора, започнете да разучавате пазара за нов, като бързо може да се сдобиете с нов на добра цена от veber.bg.
  • Нов автомобил обикновено се нуждае от смяна на батерията след повече от 3 години.
  • Ако акумулатора ви не е запечатан, трябва да добавите вода, за да не изсъхне. Завъртете капачката на акумулатора и допълнете с дестилирана вода. Това ще даде на батерията ви по-дълъг живот.
  • Автомобилните батерии НЕ са "без поддръжка". Трябва редовно да ги проверявате. Внимавайте по краищата, кабелите и съединителите чисти да не се появи корозия. Ето как да почистите батерията си при такава ситуация: използвайте телена четка и сместа от сода/вода и изчистите внимателно ръждата от акумулатора.
  • Проверете връзките на акумулаторите. Уверете се, че кабелите са добре свързани.
  • Носете преносимо зарядно устройство в колата си за спешни случаи.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 2022 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-02-04 09:56:48 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4470 прегледа
Новини: В Белият дом настана голям скандал, след като в медиите попаднаха подробности относно телефонните преговори на президента на САЩ Доналд Тръмп, който затръшна телефонна на премиер-министърът на Австралия Малкълм Тернбул и нарече президента на Мексико Енрике Пенией Нието с обидни епитети, затова съобщи прес-секретаря главата на Държавната администрация на САЩ Шон Спайсър. «Президент възприема това ... още
На: 2017-12-25 16:17:51 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2691 прегледа
Новини: В столичния квартал Надежда беше извършена една от най-масовите автомобилни кражби. Пострадали са цели 13 автомобила. Само за една нощ те са били разбити и с откраднати акумулатори. Полицията издирва крадците, които явно са автори на нова схема. Действали са във времевата рамка между 2 и 5 сутринта. "Алармата не е спряла обирджиите", разказва Цветан, пред bTV. Собствениците на коли, които са по ... още
На: 2016-05-30 19:36:16 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3281 прегледа
Здраве: Учени от БАН и от медицинския университет в София при съвместна работа с учени от Копенхаген и Берн установиха, че ракията носи изключителни полези за здравето. Традиционната българска напитка, която има хиляди почитатели, съдържа редица полезни съставки, които се отразяват прекрасно на здравето ни. На първо място напитката се оказва невероятно полезна за метаболизма. Съставките на ракията ускоря ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X