Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Снимки

Получих Гърч! След Ханко Брат и Хан Аспарух си има ново име - Хасан Аспарух!

Почти припаднах като видях тази снимка. Виждате уверение от университет в София, който е един от най-големите в България. Дадено е на студентка, която се е записала да учи там в първи курс.

Вижте внимателно какво пише на мястото за постоянен адрес - УЛИЦА ХАСАН АСПАРУХ. Веднага щом видях. хукнах да търся в Гугъл дали такава улица някъде съществува, първоначално знаейки, че това е невъзможно. Така и се оказа, никъде не ми излезе улица с това име.

Това ще рече, че този който е издавал уверението е направил доста интересна грешка - със сигурност не правописна. Няма да казвам умишлено, или не е, защото аз няма откъде да знам. Знам само две неща:

1. Ако някъде в България има улица кръстена Хасан Аспарух, не знам защо на личните ни документи още пише Република България и кой би позволил такова нещо да стане.

2. Разбирам да не познаваш българската история и да напишеш Ханко Брат или нещо подобно, просто защото не знаеш (разбира се отново грандиозна тъпотия, но това е друг въпрос). Друго е да сбъркаш Хан Аспарух с Хасан Аспарух. Това и човек, който не е виждал и думичка от историята на нашата родина, няма да го сбърка.

За това смятам, че са отговорни хората от Министерството на образованието и науката, както и Меглена Кунева в частност. Пак казвам, това може да не е умишлена грешка, но е направена от служител на университета.

На първо място трябва да се налага някакъв контрол на работата във висшите учебни заведения, на техните служители. На второ място трябва да се обърне внимание на образованието ни като цяло, защото то явно не успява да научи хората на някои основни неще като това за нашите велики и славни владетели, които са съградили мястото, на което живеем сега. Недопустимо е да се гаврим с тях така.

И не, няма значение дали е написано Хасан, Мойсей, Джон или Сергей. Ако го чете това някой Хасан, да ме извинява, напълно случайно е и не ние сме писали уверението. Макар и да е доста иронично, че грешката е точно с Хасан, признайте си.

Още повече, че веднага мисълта им скача към един колаж, доскоро доста актуален, в който разни политици са се наредили с фесове и турски знамена, а по-средата на една масичка Меглена Кунева удря кючеци.

loading...
Рейтинг: 3.7 звезди | 3 гласа | 11 точки | 1 коментара | 91498 прегледа
Публикувано на: 2016-09-12 16:50:17
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Получих Гърч! След Ханко Брат и Хан Аспарух си има ново име - Хасан Аспарух!

ИСТИНСКА СЕНЗАЦИЯ! ОТКРИХА ГРОБА НА ХАН АСПАРУХ!
преди: 2 години / 3 гласа / 10 точки / 0 коментара / 3126 прегледа
Българинът от Украйна Иван Петрович Ангелов проучва откриването на гроба на Аспарух, съобщи електронният в. „Целокупна България”, орган на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) и Асоциацията на българите по света, цитиран от Bnews. 54-годишният инженер-строител е потомък на бежанци от Стара Загора в Украйна преди 150 г. Сънародниците ни там са известни като таврийските б ... още

Откриха нефт в Черно море
преди: 12 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 647 прегледа
От френската компания "Тотал" съобщиха, че са намерили нефт при сондирането в блок "Хан Аспарух". Тази информация е споделена чрез сайта Offshore enerdgy todey и се позовава на доклад, съставен от компанията в петък. Това откритие е направено при проучвателни сондажи, проведени с кораб Noble Globetrotter II с продължителност на четири месеца. Компанията обаче не се наема да прогнозира за какви ко ... още

Отново Ханку брат, но този път в метростанция в София!
преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3200 прегледа
Определено можем да кажем, че старшината от КАТ Пловдив повлече крак и дори стана пример за неграмотност, след като изписа на издаден от него АКТ на шофьор ул. "ХАНКО БРАТ". Вече може да се види същата неграмотност, но не къде да е, а в метростанция в София. На една от спирките - "Хан Кубрат", е изписана като "ХАНКУ БРАТ". Хем да те е "смях" хем, да те е "срам" и да възкликнеш: език мой роден мил ... още

След Ханко Брат на дневен ред е Ханк Рум!
преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 4549 прегледа
Простотия и неграмотност по улици, площади и междублокови пространства цари из цяла България. След прословутото Ханко Брат, написано от катаджия на фиш за глоба, се оказва, че не по-малка дивотия си стои на пъпа на София, от кой знае колко време насам. Това засега не е известно, но снимката на тази улична табела е хит във фейсбук днес. Което означава, че (дай боже) може да е нова и има надежда ... още

Николай Марков съсипа Бойко и го сравни с Карлсон мечтателя на покрива!
преди: 1 година / 9 гласа / 33 точки / 0 коментара / 12450 прегледа
След скандалните за мен лично глупости и постановката която ни бе изнесена снощи от великия вожд коментарите не стихват. Този път обаче коментара идва от много по-високо ниво и за друга тема която бе засегната от премиера слънце. Николай Марков Полк. Николай Марков направи своя коментар за изказването на Борисов по повод находището хан Аспарух. Вижте какво написа той в Fecebook: " Освен спасите ... още

За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0