Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Ползите от Бавното хранене и бързото хранене

Бързото хранене е явление, с което повечето хора в света са запознати. Бавното хранене е по-малко известни. Името Slow Food е малко измамно, тъй като е много повече, отколкото обратното на бързото хранене. Движението при бавното хранене застъпва повече от грижа и внимание към това, което ядем. То предлага алтернатива на забързан модерен живот, като обхваща философията на това защо и как трябва да се яде, като предоставя информация за източника на продукцията, методи на готвене и положителните социални аспекти на храненето и споделяне на храната.

Какво е Fast Food?

За да се разбере това, което наистина е Slow Food, ние трябва да разберем какво е антидот на: бързо хранене. Обикновено, терминът се отнася за бързо хранене, бързо приготвена храна с ниско качество на съставките и подготовка, което се сервира в опаковки за еднократна употреба на франчайзингови вериги ресторанти, независими обекти и павилиони. Тя често е с по-ниска цена, ниско в хранителната стойност, и се яде "бързайки".

Тя често се произвежда в промишлена среда, предварително опакована, и след това се изпраща на търговците на дребно, където може да се претопля или вари. Има някои заведения за бързо хранене, които приготвят здравословна храна, като суши, пържено прясно месо или на скара и зеленчуци, печени картофи, салати, пресни сандвичи, но повечето не са така. Общите бързи храни като бургери, пържени картофи, риба и чипс, пица и кебап често са силно преработени и съдържат големи количества добавки, и са с високо съдържание на калории, транс-мазнини, захари и соли, и са в относително малки порции или ако са в големи, то още по-зле, заради мазнините, които се поемат в огромно количество и които организма не може да обработи.

Какво е Slow Food?

Slow Food е система от ценности, които са предназначени за борба с отрицателното въздействие на бързото хранене. Неговата целева етика е относно идеята за "живот на бързия живот, като се започне на масата." Движението бавно хранене е създадено в Италия през 1986 г. и е нараства до 83 000 членове в 122 страни.

Сред основните ценности, популяризиране и насърчаване са широкото използване на регионалните и местни продукти, традиционни методи на отглеждане и приготвяне на храна, както и споделяне на насладата от бавно и внимателно приготвени и варени храни в компанията на други, всички от което се е развил здрав дух и тяло.

Въпреки това, нейната компетентност се отнася и за запазването на регионалните и културните храни и съставки като растения, семена и домашните животни чрез програми като вкусово образование, и предлага подкрепа на онези, които желаят да работят и насърчаване на местни традиционни високо качествени храни, които са по-подхранващи и вкусни от заведения за бързо хранене.

Ползи за здравето

С яденето и приемането на социалната нагласа на Slow Food, както телесното, така и психическо здраве могат да се подобрят много повече, отколкото бърза хранителна диета. Бързото хранене често се яде бързо, което често е антисоциално и лошо за храносмилането. Със Slow Food, храненето е специално събитие. По време на приготвянето на храната. Slow Food е направено от най-пресните местни продукти и производство (най-често органични, следователно без изкуствени химикали).

Ако се дъвче и яде по-бавно и прекарваме повече време на масата, повечето хора смятат, че е необходимо по-малко храна, за да се чувстват напълно сити.

Лайфстайл Ползи

В допълнение, храненето е по-приятно, поради самият обмен. Традиционното хранене е времето, когато хората могат да се съберат, а не само да споделят храна, но да има и връзка. Това допринася за по-близки връзки с приятели и членове на семейството, които са по-щастливи, защото се говори и споделя, забавление има, а и в същото време се наслаждават на храната.

По-бавното хранене, ни дава възможност да опитаме повече. Бързото хранене има за цел да се яде бързо, поради което той има концентрирани аромати. Въпреки това, на вкус не продължава дълго и в крайна сметка е незадоволително. Slow Food, от друга страна, е с най-добрите съставки и продукти, и е пълен с естествени аромати. Когато ядем бавно в релаксираща обстановка, ние преживяваме повече вкусове, текстури и аромати. Наслаждавайте се пълноценно на храната.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 131 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-22 08:11:38 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 5138 прегледа
Технологии: Публикуваните снимки на лъжица и прибори за хранене намиращи се в близост до марсохода, се отличават с идеално качество. Дори заринати в пясъка техните форми се виждат изключително добре, а самите предмети не се различават от тези, които всеки ползва в дома си. Уфолози са уверени, че количеството намерени прибори за хранене по време на пътешествието на марсохода не са случайни и свидетелстват за ... още
На: 2018-03-04 06:53:03 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 198 прегледа
Здраве: Когато става въпрос за загуба на тегло много хора трябва да разберат, че ограничителните диети не са решение на техните проблеми. Дори и да загубите няколко килограма, те бързо ще се качат отново, когато сте в крайният периода на глад и пак хората се връщат към техните хранителни навици. Ключът към загубата на тегло и поддържане на добра форма е да се комбинират здравословна диета с ефективна рути ... още
На: 2017-04-08 12:55:40 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 10101 прегледа
Новини: Посетителите на столичен мол бяха шокирани от похотта на двама влюбени младежи. Те не са успели да овладеят хормоните и и са се отдали на ласки пред очите на много свидетели. Станало е около 20.30 в секцията за бързо хранене в софийски търговски център. Момчето и момичето били на видима възраст около 18 години. Бурно се натискали като момичето било отдолу, а момчето я обладало отгоре. Свидетел р ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X