Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Попадайки веднъж в мрежата: как отказа от интернет влияе на организма на човека

Рязкото спиране на използването на интернет може да доведе до чувство за бепокойство и увеличава сърдечня ритъм и кръвното налягане.

До тези изводи стигнали италиански и британски изследователи.

По мнение на учените, тези симптоми могат да бъдат една от причините да застави хората все повече време да бъдат във виртуалната реалност.

Група учени от Великобритания и Италия стигнала до извода, че не използването на интернет при съвременния човек се отразява на физиологията на човека.

Тук става на въпрос не за внезапното спиране на интернет от мрежата, а за разпространената ситуация, когато по някаква причина потребителите нямат връзка с компютър в продължение на месеци.

По думите на учените, в тази ситуация хората, които ежедневно са привикнали да ползват информация от интернет при липса на такава, те започват да повишават своето кръвно налягане стигащо до сърцебиене.

Изследователите от университетите в Суонси и Милано са използвали в експеримента 144 доброволеца, които са заявили, че имат привичката да не излизат от интернет.

Възраста на доброволците варира от 18 до 33 години, а в интернет преди това те са прекарвали от три до девет часа на денонощие.

Преди всичко те губели своето време в социалните мрежи и онлайн-магазините.

Също в експеримента са участвали и контролна група от хора, които са ползвали интернет до час на ден, но и при тях резултатите били същите.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-02-26 10:02:22 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1856 прегледа
Здраве: Американските учени дошли до извода, че пълното и рязко прекратяване употребата на алкохол крайно негативно влияе на организма на човека. До такъв извод специалистите стигнали в ход на мащабно изследване. Учените в продължение на 20 години наблюдавали три групи от хора на възраст от 55 до 65 години. В първата група били тези, които страдат от алкохолизъм. Във втората – умеренно пиещите, и в ... още
На: 2017-05-21 12:07:30 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 746 прегледа
Новини: В преддверието на парламентарните избори във Великобритания, които ще се състоят на 8 юни, Консервативната партия излезе с манифест. Освен програмата по икономика, образование и миграция, в документа има раздел посветен на интернет — партията има намерение да регулира случващото се в мрежата - кореспондент на RT - Иса Али.   ... още
На: 2016-11-22 10:01:37 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 554 прегледа
Други: Дискусията за коректността на новините в интернет продължава с пълна сила. Проучване на университета в Станфорд показва, че голяма част от учениците практически не могат да разпознаят фалшивите публикации и приемат почти всичко в интернет за вярно, съобщава в. The Wall Street Journal. Проучването е направено сред 7804 ученици и студенти. Цели 82% от учениците в средно училище не правят разлика ме ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X