Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Здраве

Попадайки веднъж в мрежата: как отказа от интернет влияе на организма на човека

Рязкото спиране на използването на интернет може да доведе до чувство за бепокойство и увеличава сърдечня ритъм и кръвното налягане.

До тези изводи стигнали италиански и британски изследователи.

По мнение на учените, тези симптоми могат да бъдат една от причините да застави хората все повече време да бъдат във виртуалната реалност.

Група учени от Великобритания и Италия стигнала до извода, че не използването на интернет при съвременния човек се отразява на физиологията на човека.

Тук става на въпрос не за внезапното спиране на интернет от мрежата, а за разпространената ситуация, когато по някаква причина потребителите нямат връзка с компютър в продължение на месеци.

По думите на учените, в тази ситуация хората, които ежедневно са привикнали да ползват информация от интернет при липса на такава, те започват да повишават своето кръвно налягане стигащо до сърцебиене.

Изследователите от университетите в Суонси и Милано са използвали в експеримента 144 доброволеца, които са заявили, че имат привичката да не излизат от интернет.

Възраста на доброволците варира от 18 до 33 години, а в интернет преди това те са прекарвали от три до девет часа на денонощие.

Преди всичко те губели своето време в социалните мрежи и онлайн-магазините.

Също в експеримента са участвали и контролна група от хора, които са ползвали интернет до час на ден, но и при тях резултатите били същите.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 614 прегледа
Публикувано на: 2017-06-11 09:55:20
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Попадайки веднъж в мрежата: как отказа от интернет влияе на организма на човека
На: 2017-02-26 10:02:22 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1842 прегледа
Американските учени дошли до извода, че пълното и рязко прекратяване употребата на алкохол крайно негативно влияе на организма на човека. До такъв извод специалистите стигнали в ход на мащабно изследване. Учените в продължение на 20 години наблюдавали три групи от хора на възраст от 55 до 65 години. В първата група били тези, които страдат от алкохолизъм. Във втората – умеренно пиещите, и в ... още
На: 2017-05-21 12:07:30 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 742 прегледа
В преддверието на парламентарните избори във Великобритания, които ще се състоят на 8 юни, Консервативната партия излезе с манифест. Освен програмата по икономика, образование и миграция, в документа има раздел посветен на интернет — партията има намерение да регулира случващото се в мрежата - кореспондент на RT - Иса Али.   ... още
На: 2016-11-22 10:01:37 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 549 прегледа
Дискусията за коректността на новините в интернет продължава с пълна сила. Проучване на университета в Станфорд показва, че голяма част от учениците практически не могат да разпознаят фалшивите публикации и приемат почти всичко в интернет за вярно, съобщава в. The Wall Street Journal. Проучването е направено сред 7804 ученици и студенти. Цели 82% от учениците в средно училище не правят разлика ме ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0