Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Здраве

Позитивното мислене - Може ли начина на мислене да повлияе на физическото ни здраве?

Позитивното мислене понякога може да се възприема като много "пухкаво", но науката е в състояние да докаже, че не е повече от това просто "плацебо ефект." В действителност, тази статия дава отговор на въпроса: "Как да бъдем положителни автоматично", защото тя обсъжда едно от най-добрите предимства на позитивното мислене, което прави поддържането на положителна относителна рутина.

Човек трябва едва ли не да се пристрасти към положителни мисли: Когато детето премине през нещо болезнено, майката винаги казва: "Всичко ще бъде наред." Дали майката в този момент е знаела за силата на позитивното мислене или не, тези думи са най-доброто нещо за нея да произнесе в момента, за да успокои детето. Днес, ако можем да положим, "фигурата майка" върху самите нас и използваме положителните мисли и положителните фрази като: "Всичко ще бъде наред", тогава ние действително използваме един много стара "домашен лек" за да възпламеним различни биологични реакции в телата ни.

И така, какво точно означава това? Това означава, че науката е открила, че можете да използвате силата на позитивното мислене за поддържане на позитивна нагласа и да станете "пристрастен" към него на биологично ниво.

Един от начините това да се случи е, че умът ти поставя химикали, които съвпадат с емоциите ви. Така че, когато използвате положителни мисли, за да останете доволни, мозъкът ви всъщност изпълва тялото ви с "Хепи" химикали. Интересното, което се случва във връзка с това, обаче, е, че тялото ви не може да бъде снабдено да се справя с всички щастливи химикали, които "слизат по тръбата", ако сте били депресирани за дълго време и след това да използвате силата на положителното мисли за ваша полза. Така, тялото ви трябва да направи физически промени, да се адаптират към новия поток от щастливите химикали.

В действителност, едно от най-добрите предимства на позитивното мислене е, че колкото вие сте по-добре и по-добре, поддържате позитивното отношение, вие сте постоянно изливате "Хепи" химикали и тялото ви произвежда повече и по-клетъчните рецептори - или портали - за да получите новата доза на химикали, а това е доста вълнуваща новина, ако трябва мотивация да промените отношението си към хората. Защо? Тъй като позитивизма става психически, по-"щастливи химикали" тялото ви се подготвя за получаване и жадува, така че то ви помага да останат доволни, за да получите вашата "доза" на щастливите химикали. Това е мястото, където може да се каже, че процеса е заразен, защото тялото ви иска "по-щастлив сок", така ума си поставя по-"щастливи" химикали за задоволяване на "глада" на тялото ви за "щастлив сок", така че не е нужно да се мисли за това "как да бъдете положителен" вече. Тогава вие достигате базата на автопилот!

Положителното Мислене създава "по-интелигентен" мозък: Позитивното мислене също има положително въздействие върху начина, по който мозъкът сам функционира. Изследвания в областта на позитивната психология показват, че когато мозъка се поддържа положително чрез поддържане на положително отношение, той всъщност създава повече невронни пътища, по-бързо и има повишена способност за решаване на проблема и "че е по-добре." С други думи, да упражнявате силата на позитивното мислене и поддържане на положително отношение са като хранене на мозъка със "супер храна", за да помогне да се развива.

В действителност, когато вие сте заредили мозъка със супер положителни мисли, той работи по-добре и тъй като това е централен компютър за тялото ви, то го изпълва с положителни химикали, които действат на вашето физическо и психическо здраве.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 49 прегледа
Публикувано на: 2018-03-10 05:31:12
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Позитивното мислене - Може ли начина на мислене да повлияе на физическото ни здр
На: 2017-07-08 14:10:54 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 965 прегледа
Може би сте се питали какво правят МВР и ДАНС, за да ни защитят от терористичните рискове. Нова наредба определя мерките за превенция на тероризъм и ни показва начина им на мислене. Първо, собствениците на инфраструктурни обекти и обществени сгради ще бъдат задължени да инвестират средства в осигуряването на превенция от терористични актове. Всеки, който има или ползва обществен обект, ще трябва ... още
На: 2017-01-25 14:27:26 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1536 прегледа
През 1995 г. любимият на много хора астрофизик и разспространител на науката Карл Сейгън публикува книга, наречена „Свят, населен с демони“, който алармира за опасностите от псевдонауката и научната неграмотност и съветва всички  да развиват критичното и скептичното си мислене, информира obekti.bg. Всичко това е нещо съвсем нормално за един учен със социално съзнание, но едно конкретно ... още
На: 2016-08-14 11:11:16 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 580 прегледа
Целта на милионерката от Русия Юлия Стакхива е да си харчи парите за пластични операции, защото смята, че красотата е най-важното нещо в живота. Младата жена показва интересен начин на мислене, демонстрира арогантността си с пълна сила и предизвиква всички разумни хора по света да я мразят. Разбира се нейните милиони не са нейни. Те са на родителите й и тя просто ги харчи. Няма цел, която да гон ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X