Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Позитивното мислене - Може ли начина на мислене да повлияе на физическото ни здраве?

Позитивното мислене понякога може да се възприема като много "пухкаво", но науката е в състояние да докаже, че не е повече от това просто "плацебо ефект." В действителност, тази статия дава отговор на въпроса: "Как да бъдем положителни автоматично", защото тя обсъжда едно от най-добрите предимства на позитивното мислене, което прави поддържането на положителна относителна рутина.

Човек трябва едва ли не да се пристрасти към положителни мисли: Когато детето премине през нещо болезнено, майката винаги казва: "Всичко ще бъде наред." Дали майката в този момент е знаела за силата на позитивното мислене или не, тези думи са най-доброто нещо за нея да произнесе в момента, за да успокои детето. Днес, ако можем да положим, "фигурата майка" върху самите нас и използваме положителните мисли и положителните фрази като: "Всичко ще бъде наред", тогава ние действително използваме един много стара "домашен лек" за да възпламеним различни биологични реакции в телата ни.

И така, какво точно означава това? Това означава, че науката е открила, че можете да използвате силата на позитивното мислене за поддържане на позитивна нагласа и да станете "пристрастен" към него на биологично ниво.

Един от начините това да се случи е, че умът ти поставя химикали, които съвпадат с емоциите ви. Така че, когато използвате положителни мисли, за да останете доволни, мозъкът ви всъщност изпълва тялото ви с "Хепи" химикали. Интересното, което се случва във връзка с това, обаче, е, че тялото ви не може да бъде снабдено да се справя с всички щастливи химикали, които "слизат по тръбата", ако сте били депресирани за дълго време и след това да използвате силата на положителното мисли за ваша полза. Така, тялото ви трябва да направи физически промени, да се адаптират към новия поток от щастливите химикали.

В действителност, едно от най-добрите предимства на позитивното мислене е, че колкото вие сте по-добре и по-добре, поддържате позитивното отношение, вие сте постоянно изливате "Хепи" химикали и тялото ви произвежда повече и по-клетъчните рецептори - или портали - за да получите новата доза на химикали, а това е доста вълнуваща новина, ако трябва мотивация да промените отношението си към хората. Защо? Тъй като позитивизма става психически, по-"щастливи химикали" тялото ви се подготвя за получаване и жадува, така че то ви помага да останат доволни, за да получите вашата "доза" на щастливите химикали. Това е мястото, където може да се каже, че процеса е заразен, защото тялото ви иска "по-щастлив сок", така ума си поставя по-"щастливи" химикали за задоволяване на "глада" на тялото ви за "щастлив сок", така че не е нужно да се мисли за това "как да бъдете положителен" вече. Тогава вие достигате базата на автопилот!

Положителното Мислене създава "по-интелигентен" мозък: Позитивното мислене също има положително въздействие върху начина, по който мозъкът сам функционира. Изследвания в областта на позитивната психология показват, че когато мозъка се поддържа положително чрез поддържане на положително отношение, той всъщност създава повече невронни пътища, по-бързо и има повишена способност за решаване на проблема и "че е по-добре." С други думи, да упражнявате силата на позитивното мислене и поддържане на положително отношение са като хранене на мозъка със "супер храна", за да помогне да се развива.

В действителност, когато вие сте заредили мозъка със супер положителни мисли, той работи по-добре и тъй като това е централен компютър за тялото ви, то го изпълва с положителни химикали, които действат на вашето физическо и психическо здраве.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 68 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-07-08 14:10:54 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1020 прегледа
Новини: Може би сте се питали какво правят МВР и ДАНС, за да ни защитят от терористичните рискове. Нова наредба определя мерките за превенция на тероризъм и ни показва начина им на мислене. Първо, собствениците на инфраструктурни обекти и обществени сгради ще бъдат задължени да инвестират средства в осигуряването на превенция от терористични актове. Всеки, който има или ползва обществен обект, ще трябва ... още
На: 2017-01-25 14:27:26 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1543 прегледа
Свят: През 1995 г. любимият на много хора астрофизик и разспространител на науката Карл Сейгън публикува книга, наречена „Свят, населен с демони“, който алармира за опасностите от псевдонауката и научната неграмотност и съветва всички  да развиват критичното и скептичното си мислене, информира obekti.bg. Всичко това е нещо съвсем нормално за един учен със социално съзнание, но едно конкретно ... още
На: 2016-08-14 11:11:16 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 584 прегледа
Видео: Целта на милионерката от Русия Юлия Стакхива е да си харчи парите за пластични операции, защото смята, че красотата е най-важното нещо в живота. Младата жена показва интересен начин на мислене, демонстрира арогантността си с пълна сила и предизвиква всички разумни хора по света да я мразят. Разбира се нейните милиони не са нейни. Те са на родителите й и тя просто ги харчи. Няма цел, която да гон ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X