Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Здраве

Правим тези 3 неща ежедневно, а те зверски увеличават риска от артрит на колената!

Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрита – само във Великобритания от него страдат почти 9 милиона души. В световен проблем се превръща по-специално артритът на коленете. Симптомите на този проблем са болка, схващане, пукане, отичане.

Според учени на Острова, друга подсказка за проблемът е по-трудното движение на коляното, промяна във формата на коленете и на мускулите около тях (изтъняване и износване). Рискови фактори са наднормено тегло, наличие на други страдащи в семейството, ако сте имали операция или травма на коляното, ако сте над 40 години или, ако сте жена.

Има обаче и няколко дейности, които значително увеличават риска от остеоартрит на коленете, посочени от проучване от 2007 година, което сега отново набира популярност. 3-те дейности са:

Клякане – много популярно упражнение, но с всеки клек увеличавате риска. Позицията включва клякане дори до ходилата, което вкарва много напрежение в коленете.

Поза лотус – древната йога поза, при която кръстосваме крака докато ходилата са отгоре на противоположните бедра. Тази позиция тормози коленните стави изключително много.

Навеждане със сгъване в коленете - всяко навеждане натоварва най-вече коленете, но особено в тази форма, в която се навеждаме в страни, само чрез прегъване на коленете. Това води до повече лезии по хрущялите, което увеличава риска именно от остеоартрит.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 856 прегледа
Публикувано на: 2017-10-15 17:00:05
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Правим тези 3 неща ежедневно, а те зверски увеличават риска от артрит на коленат
На: 2017-04-17 17:22:34 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 860 прегледа
Скорошно и много голямо проучване показва, че яденето на преработени въглехидрати, особено с висок гликемичен индекс, може да увеличи риска от рак на беля дроб с 49%. Наблягат основно на високия гликемичен индекс, който е връзка с повишения риск. Проучването включва 4320 души, разделени на две групи - 1905 болни от рак на белия дроб и 2415 здрави хора. Сред някои пациенти с рак на белия дроб, ко ... още
На: 2016-11-12 17:23:47 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 31938 прегледа
Александър Уагар, на 29 години, за втори път е пред съда с обвинение за изнасилване на млада жена през 2011. През 2014 е оправдан от съдия Робин Камп, но това е обжалвано. Няма да повярвате какви неща е питал съдия Камп. Съдията е попитал жертвата тази седмица колко е голямо „достойснтвото“ на изнасилвача и дали това я е привлякло към него, на което тя отговаря не. През 2014 Камп е п ... още
На: 2017-01-13 16:33:21 преди: 1 година / 3 гласа / 12 точки / 1 коментара / 74431 прегледа
По данни от последни проучвания е установено, че има една храна, която може да подобри здравето ни, да намали риска от здравни заболявания и дори да помогне в борбата срещу вече съществуващи сърдечни проблеми. Резултатите са публикувани в журнала Atherosclerosis. Установено е, че екстракт от нар има капацитета да предпазва и обръща сърдечни проблеми, които включват удебеляване на коронарните арте ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X