Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Правим тези 3 неща ежедневно, а те зверски увеличават риска от артрит на колената!

Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрита – само във Великобритания от него страдат почти 9 милиона души. В световен проблем се превръща по-специално артритът на коленете. Симптомите на този проблем са болка, схващане, пукане, отичане.

Според учени на Острова, друга подсказка за проблемът е по-трудното движение на коляното, промяна във формата на коленете и на мускулите около тях (изтъняване и износване). Рискови фактори са наднормено тегло, наличие на други страдащи в семейството, ако сте имали операция или травма на коляното, ако сте над 40 години или, ако сте жена.

Има обаче и няколко дейности, които значително увеличават риска от остеоартрит на коленете, посочени от проучване от 2007 година, което сега отново набира популярност. 3-те дейности са:

Клякане – много популярно упражнение, но с всеки клек увеличавате риска. Позицията включва клякане дори до ходилата, което вкарва много напрежение в коленете.

Поза лотус – древната йога поза, при която кръстосваме крака докато ходилата са отгоре на противоположните бедра. Тази позиция тормози коленните стави изключително много.

Навеждане със сгъване в коленете - всяко навеждане натоварва най-вече коленете, но особено в тази форма, в която се навеждаме в страни, само чрез прегъване на коленете. Това води до повече лезии по хрущялите, което увеличава риска именно от остеоартрит.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-17 17:22:34 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 865 прегледа
Здраве: Скорошно и много голямо проучване показва, че яденето на преработени въглехидрати, особено с висок гликемичен индекс, може да увеличи риска от рак на беля дроб с 49%. Наблягат основно на високия гликемичен индекс, който е връзка с повишения риск. Проучването включва 4320 души, разделени на две групи - 1905 болни от рак на белия дроб и 2415 здрави хора. Сред някои пациенти с рак на белия дроб, ко ... още
На: 2018-05-08 16:06:07 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 307 прегледа
Здраве: Учени от бристолския университет във Великобритания са работили по проект за откриване на начини за понижаване на риска от инфаркт и инсулт. Те искали да открият ежедневно действие, което помага, но е и лесно. В проучването участват повече от 1600 човека от Финландия – на възраст между 53 и 74. Изследването продължава повече от 15 години, а резултатите четем в списанието Neurology! Става я ... още
На: 2016-11-12 17:23:47 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 32359 прегледа
Новини: Александър Уагар, на 29 години, за втори път е пред съда с обвинение за изнасилване на млада жена през 2011. През 2014 е оправдан от съдия Робин Камп, но това е обжалвано. Няма да повярвате какви неща е питал съдия Камп. Съдията е попитал жертвата тази седмица колко е голямо „достойснтвото“ на изнасилвача и дали това я е привлякло към него, на което тя отговаря не. През 2014 Камп е п ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X