Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Право в десетката! Путин започна темата за Втората световна и описа истината такава, каквато е!

Държавният глава на Русия Владимир Путин е убеден, че циничният подход към историята води до разединение на нациите, информира ТАСС. "Виждаме какви рискове крие циничното отношение към миналото, как фалшификацията и манипулацията на исторически факти води до разединение на държавите и народите, появяват се нови разделителни линии, които сформират образа на врага", изказа се той по време на среща на организационния комитет "Победа".

"Ревизията на историята всъщност проправя път за преразглеждане на основите на съвременния световен ред, за ерозията на основните принципи на международното право и сигурността, които се появиха след Втората световна война", каза Путин, като допълни, че "това крие огромни рискове за всички нас".

"Това е особено опасно, визирам някои страни, които героизират нацизма, оправдават способите на нацизма. Това не само обижда паметта на жертвите на нацистките престъпления, но и подхранва националистическите, ксенофобски, радикални сили".

Президента на Русия спомена и значимата роля на работата за съхраняване и бранене на историческата истина за Втората световна война, традициите и духа на Алианса в борбата срещу нацизма. "За нас това е преди всичко морална, човешка концепция, човешко задължение пред поколението на победителите, на загиналите за родината, на тези, които възстановяват страната след Втората световна война".

Той е сигурен, че историческата истина сплотява  общността, спомага за прогрес на духовното и е помощник на хората от различните поколения да чувстват истинско сплотяване като обединен народ. "Историята, колкото и трудна и противоречива да е, не е предназначена да обърква хората, а да ги предупреди за грешките, да помогне за укрепване на добросъседските отношения", допълни Путин. Той е на мнение, че са на лице и други подходи към историята, които спомагат да бъде използвана като идеологическо оръжие. 

Източник: Руски дневник

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 7276 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-11-18 07:53:33 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 13155 прегледа
Новини: Това заяви току що в студиото на Здравей България Евгени Дайнов. Той заяви, че Владимир Путин се опитва да влезне във войната с ИДИЛ както Сталин на времето през втората световна война. Той каза, че това е нужно но трябвало да се внимава после какво ще поиска Владимир Путин, защото руснаците винаги искали територия, а било и напълно възможно да поиска и нас. ... още
На: 2015-10-08 14:03:58 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1221 прегледа
Новини: В Кримския град Феодосия експерти по подводно разминиране съвместно със сътрудниците от Центъра за провеждане на спасителни операции с особенно голям риск "Лидер" обезвредиха дълбоководна мина на Втората Световна война с тегло около един тон. Видеото: ... още
На: 2017-06-08 11:29:18 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1236 прегледа
Новини: Руският президент Владимир Путин сподели мнението си в култово интервю с известния американски режисьор Оливър Стоун. Интересно е да се види човекът Путин, а не политика или президента Путин. Така обикновения човек вижда, че Путин не е някакво страшилище, каквато се опитват да го изкарат американците. В споменатото интервю Путин споделя как би се държал с г*й под душа в подводница (какво въображе ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X