Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Туризъм

Прелестния вечно зелен остров Тасос и още една почивка в Гърция

Покрай изумителния северен бряг на Бяло море, близко до устието на река Места, е спотаен очарователният гръцки остров Тасос. Осеян е от пъстрите окраски на вечно зелените борови гори, обвит от тюркоазените безгранични води, а въздухът е напоен с античната и дълговековна история.

За да се впуснете в тази увлекателна приказка, ще ви опишем най-изумителните кътчета на острова и ще проследим най-специфичните черти на това феноменално райско местенце! Ще разбулим тайната защо почитателите на плажа и привържениците на планината биха искали тяхната почивка в Гърция да бъде на този вечнозелен остров!

Обиколка из богатствата, които предлага остров Тасос Разнообразните кътчета, които остров Тасос може да ви предложи се открояват с очарованието си и множеството различни забележителности. Туристите, които посещават острова обикновено се настаняват в столицата – Лименас и по време на почивката си обиколят и съседните градчета.

За да се насладите максимално на почивката ви в Тасос, избрахме за вас най-удивителните местности, които обезателно трябва да посетите по време на престоя ви.

Лименас

Лименас е водещият град на острова, на чиито пристанища всеки ден акостират фериботи с туристи от всички краища на света! Лименас или по-известен като Тасос, съчетава идеално старинното си минало с вида на съвременната атмосфера! Заинтригуващите местности в столицата на Тасос, които може да обиколите стартират с древната агора, прекосяват през археологическия музей и достигат до манастира „Св. Архангели“.

Изживяване: отделете време, за да посетите фабриката за зехтин в Лименас

Запознайте се в близък план с една от най-автентичните изработки за гръцката култура, а именно добиването на зехтин от апетитните маслини. Наблюдавайте технологията, която поколения наред гърци употребяват, за да направят това божествено „течно злато“.

Лименария

Този привлекателен курорт се намира в южната част на острова и е само на 40 км. от Лименас. Привлекателни, старинни къщи, симпатични, лъкатушещи улички и приветлива обстановка. Всичко това и още безбройно много атракции примамват туристите към това привлекателно място. Изживяване: отдайте се на невероятната гледка към Ег*йско море Обикаляйки из пленителната Лименария, имате възможност да наблюдавате един невероятен пейзаж! Пред вашия поглед ще се открие колоритна гледка към Ег*йско море и царствената планина Атон.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 76 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-15 09:28:31 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 1344 прегледа
Клюки: Димитър Ковачев - Фънки се наслади на своята лятна почивка на гръцкия остров Тасос. Както и мното българи, колоритния рокаджия предпочете гръцките плажове пред българското Черноморие. Може би и заради факта,че е известна личност у нас. На гръцкия остров Тасос, Фънки не се притесни от огромните си форми видно от снимка, която изтече във вестник Галерия. Рокаджията не се свено да показва огромното ... още
На: 2016-12-05 09:45:55 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 758 прегледа
Новини: Въпреки декларацията на Европейския съюз за единна политика относно имиграцията Гърция е оставена сама да се справя с проблемите си. Мигрантите, са като в капан на остров Хиос в Егейско море, които са принудени да крадат, за да оцеляват и състоянието на сигурността в страната се влошава. Те проникват в домовете на гръцките граждани, като чупят, разрушават и отмъкват всичко ценно, което намерят ... още
На: 2016-09-11 10:34:42 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1084 прегледа
Гласът на народа: Ужасът е обхванал почиващите на Тасос, сред които има и българи. Всички чакат стихията да отмине. Властите в района съветват туристите да си останат в стаите докато ужасът приключи. Ето описанието на един българин в района: "В близост до нас вече евакуираха две села. До мен гори, не съм от най-страшливите от пожар, но има моменти, при които се уплаших. Цял ден от въздуха падат сажди и малки въ ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X